pozdrawiam. Zejście poniżej wartości podanych przez producenta podczas sterylnego testu wykonywanego na torze to było by za dużo
 pozdrawiam. Zejście poniżej wartości podanych przez producenta podczas sterylnego testu wykonywanego na torze to było by za dużo 

1700 kg auto wiadomo ktoś mi poda 1583kg ale jak zasiądzie do niego 100 kg koleś i jego cycata lola 50 kg to jest 1700 do tego motor 6 cylindrowy w układzie V napęd quattro + automat . Każdy do tego zakłada szerokie opony wielkie felgi i ma palić 16 litrów albo 15.999 bo jak wtrąci więcej to juz panika że lambda padła
 1700 kg auto wiadomo ktoś mi poda 1583kg ale jak zasiądzie do niego 100 kg koleś i jego cycata lola 50 kg to jest 1700 do tego motor 6 cylindrowy w układzie V napęd quattro + automat . Każdy do tego zakłada szerokie opony wielkie felgi i ma palić 16 litrów albo 15.999 bo jak wtrąci więcej to juz panika że lambda padła  dajcie na luz. Przecież to auto jest wielgachne
 dajcie na luz. Przecież to auto jest wielgachne  wystarczy ze w trasie nie będziemy jechali 110 a 115 i już nam pół litra podskoczy. A wiatr z przodu też ma znaczenie. A jazda pod górę . A ilość osób
 wystarczy ze w trasie nie będziemy jechali 110 a 115 i już nam pół litra podskoczy. A wiatr z przodu też ma znaczenie. A jazda pod górę . A ilość osób  jejku
 jejku  Nie róbcie sobie kłopotu że wam 18 litrów rozwodnionego LPG wdupcy
 Nie róbcie sobie kłopotu że wam 18 litrów rozwodnionego LPG wdupcy  Mój brat jeździ służbowym Oplem astrą 1.4 twinport i pali mu 6 lub 10 benzyny w zależnosci czy się spieszy cze mniej się spieszy. Zapomniałem dodać najważniejszego
 Mój brat jeździ służbowym Oplem astrą 1.4 twinport i pali mu 6 lub 10 benzyny w zależnosci czy się spieszy cze mniej się spieszy. Zapomniałem dodać najważniejszego  Te nasze auta to staruchy 10 letnie. więc nie ma co myśleć o parametrach książkowych.
 Te nasze auta to staruchy 10 letnie. więc nie ma co myśleć o parametrach książkowych. )
 )
 dlatego wydaje mi sie,że sporo pali.
  dlatego wydaje mi sie,że sporo pali.
Camel- pisze:Heh, fishmanr11, Tobie chyba też lambda padłaMi na trasie do 140kmh pali 10l/100km a w mieście do 16 litrów. Gazu od 12 (normalna jazda 13-14) do 18 (dynamiczne albo zakorkowane miasto).
 Widzisz Tobie pali do 18l przy dynamicznej jezdzie, a mi tyle przy spokojnej
  Widzisz Tobie pali do 18l przy dynamicznej jezdzie, a mi tyle przy spokojnej   

pali wam mniej niż podaje książka . Audi strzeliło sobie w nogę podając większe spalanie na benzynie niż wy macie w gazie
 pali wam mniej niż podaje książka . Audi strzeliło sobie w nogę podając większe spalanie na benzynie niż wy macie w gazie  super
 super  Pewnie i tyle wam pali ale z pewnością tym bardziej bym się przejął gdyby mi auto paliło mniej niż podaje producent a tyle samo co fiat siena 1.6 16V
 Pewnie i tyle wam pali ale z pewnością tym bardziej bym się przejął gdyby mi auto paliło mniej niż podaje producent a tyle samo co fiat siena 1.6 16V  przecież to nie logiczne jest . Ale ok ja się nie kłócę. Wymieńcie polowę auta niech wam pali 5 litrów gazu
 przecież to nie logiczne jest . Ale ok ja się nie kłócę. Wymieńcie polowę auta niech wam pali 5 litrów gazu  to na pewno jest zdrowe dla silnika
 to na pewno jest zdrowe dla silnika  jeżeli sondy są nowe kompresja w porządku komp nie wywala błędów a katalizatory są też wymienione tak jak w moim przypadku a dodam że mam idealne wyniki pomiaru spalin
 jeżeli sondy są nowe kompresja w porządku komp nie wywala błędów a katalizatory są też wymienione tak jak w moim przypadku a dodam że mam idealne wyniki pomiaru spalin  to sory bardzo
 to sory bardzo  moje auto pali tyle ile trzeba . 20 litrów gazu w mieście mnie nie straszy i nie oburza śwaidczą o tym fakty nie obliczenia. pozatym mam Ciężką nogę pewnie. Nie wiem odcinam się od tematu bo jak jeden człowiek czyli ja się sprzeciwia 10 osobom to pewnie nie ma racji. Pewnie audi 2.8 30v quattro tiptronic ma palić maksymalnie w mieście 16.8 litra bo inaczej to jest coś źle
 moje auto pali tyle ile trzeba . 20 litrów gazu w mieście mnie nie straszy i nie oburza śwaidczą o tym fakty nie obliczenia. pozatym mam Ciężką nogę pewnie. Nie wiem odcinam się od tematu bo jak jeden człowiek czyli ja się sprzeciwia 10 osobom to pewnie nie ma racji. Pewnie audi 2.8 30v quattro tiptronic ma palić maksymalnie w mieście 16.8 litra bo inaczej to jest coś źle  poprostu jak spali więcej to koszmar. nic się nie liczy
 poprostu jak spali więcej to koszmar. nic się nie liczy  granica 16.8 zostanie złamana i klops
 granica 16.8 zostanie złamana i klops  pozatym to wynik z audi AG oni nie mysleli o tym że wstawicie instalki gazowe których producenci podają ze spalanie powinno wynieść 10-20% więcej niż na benzynie aby instalacja spełniała wymogi montażowe. To juz w ogóle bajka jest
 pozatym to wynik z audi AG oni nie mysleli o tym że wstawicie instalki gazowe których producenci podają ze spalanie powinno wynieść 10-20% więcej niż na benzynie aby instalacja spełniała wymogi montażowe. To juz w ogóle bajka jest  . Pozdrawiam was i życzę miłej zabawy w szukanie
 . Pozdrawiam was i życzę miłej zabawy w szukanie 

jeszcze nie znalazłem przyczynyDarek_v6 pisze:Napisałem, że mam wysokie spalanie czyli około 18l LPG jezdząc po mieście po przeczytaniu wielu tematow na forum.. Innym uzytkownikom którzy maja taki sam silniczek jak ja nie palą aż tak dużo ..-innym palą 13l , 14 lub 15 do 16l... nawet przy dociskaniu. A mi przy spokojnej jezdzie po mieście chleje 18ldlatego wydaje mi sie,że sporo pali.
A jak u was wyglada spalanie??? ..może mnie tym uspokoicie :-P