A jesli juz cos modzic to Patrox w swojej A4 3.0tdi zrobił 315ps..
W aucie został usunięty DPF mechanicznie oraz softowo,
zrobiony duzy centralny IC,
wydech 3 cale, remap sterownika silnika.
pozadaje pytania w serwisach turbin zobaczymyZelvaBOi pisze:dankan, a powiedzial Ci jakie parametry po tym sa? Chociaz przy tej cenie to nie wiem czy w ogole jest o czym gadac. Ja kiedys dawalem turbiawe do regeneracji Garetta (z Golfa) - nie wiem kto do naszych robi turbiawe, ale cena byla taka, ze nowe turbo kosztowalo 1800 PLN a ja wymienilem na takie samo (stala geometria - 90hp) za 450 PLN, byla opcja na wymiane z mocniejszego auta (zmienna geometria - 110hp) za odpowiednia doplata ok. 100-150 PLN. Do tego dwa lata gwarancji jak za nowe turbo bo regeneracja fabryczna - tyle, ze trzeba stara oddac. Dodatkowo cena nizsza jezeli stara jest sprawna (moja byla juz wywalona). Poszukaj regeneracji fabrycznej dystrybutora tych turbin - mozesz urwac niezla kase.
To było delikatnie bo to automat ale za delikatnie było teraz będzie konkretnie.sampek pisze:Witam.
Mam takie pytanie, uwagę to powyższej dyskusji a właściwie w odniesieniu "wyników" kolegów szymenia i dankana.
Z czego wynikają niewątpliwie istotne różnice w osiągniętych parametrach na nowym sofcie?
Przyrost mocy to jeszcze jakoś podobny, ale moment to przepaść.
Dankan specjalnie jakoś prosiłeś o słabszy program czy fachowcy sami moment ograniczyli do takich wartości i już, czy po prostu "tak wyszło"?
Szymeniu w miarę opisałeś procedurę osiągnięcia podawanych parametrów, więc wiemy, że wychodziło nawet więcej...
Ogólnie chodzi mi o to które z prezentowanych tu wyników zmiany softu przyjąć za bardziej "standardowe" dla tego silnika?
Szczerze moje doświadczenie z chiptuningiem jest mizerne a jeśli chodzi o wiedzę teoretyczna jeszcze mniejsze. Ot w poprzedniej furze (E46 320d) dałem auto do Rogala na Mineralną, odebrałem po kilku godzinach i tyle. Wiedziałem z wykresu, że wyszło pod 190KM i 400Nm z groszami, czułem, że się fajniej jeździ.
A6 planuje pojeździć jednak jakieś 3lata zastanawiam się co i jak zrobić przy silniku, z pełną tego świadomością.
tez tak czuje ze na a6 powinienem mieć bez wymiany turbostifii pisze:Podobno ta turbina z ABT nie wiele da..
A jesli juz cos modzic to Patrox w swojej A4 3.0tdi zrobił 315ps..ObrazekW aucie został usunięty DPF mechanicznie oraz softowo,
zrobiony duzy centralny IC,
wydech 3 cale, remap sterownika silnika.
Tamto robił Patrox czyli obecny ecuproject..kamilos_69 pisze:stifii gdzie robiłeś softa i resztę gratów?? Na A4 jest inna wklejka.
DokładnieSzymeniu pisze:Ten wykres co wrzucił Stiffi jest byłą furką Patroxa z A4 klub, teraz patrox rzeźbi B8 w CAPA a Stiffi zmodził sofcika w Goodhope dwa dni po mnie i mamy identyko furaki
widzę że mod na mineralnej był.Arturos pisze:długo się zastanawiałem ,ale w końcu zawirusowałem moją niunię i powiem że warto
wykresik tutaj http://img88.imageshack.us/f/a630.jpg/