Widzę, że też masz LPG i granice 190KM, jaki masz osprzęt LPG??
Czy to będzie dobry zestaw do diagnostyki??
http://viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=103
Pozdro
bboykoti pisze:Byłem u gazoli i jest problem z LPG, od ok. 5200 - 5400obr auto zaczyna szarpać.
Podkręcali ile się da ale nie dało rady. Ich diagnoza to zmiana reduktora z BRC Genius MB 1500 na BRC MAX. Twierdzą że 1500 nie da rady obsłużyć 189KM.
W sumie to cenowo nie jest Âźle po dogadaniu się z nimi, ale boje się że to nie rozwiąże problemu bo przyczyną będą zapętlające się wtryski PB![]()
Może ktoś coś podpowie??
P.S. Zaproponowali mi jeszcze ustawienie automatycznego przełączenia się na benzynę przy 5000obrW sumie brzmi fajnie bo przynajmniej auto przy pałowaniu mocnym będzie na PB tylko czy to przełączanie nie będzie za mocno odczuwalne
Pozdro
Jak kolega zrobi logi to będzie wiadomo, przy 3tyś i 25 ms wtryski nie sa zapętlone, jesli program napisany z głowa to i na seryjnych wtryskach bedzie jezdził.pavliq pisze:miałem taki setup i pętlenie zaczyna się już od około 3k rpm
najlepiej podpiąć vaga, zrobić logi i widać jak na dłoni - okolice 25ms to już pętla i w takim setupie zaczyna się już od 3k rpm i idzie do końca. Przy okazji powyżej 5k rpm zaczyna gwałtownie rosnąć temperatura spalin (1000-1100 st. C przy zamykaniu obrotomierza).
To co można zrobić, żeby sensownie to jeździło to dać większe wtryski, zrobić korektę softu i wyregulować właściwie gaz. Wszystko inne to pół środki.
Tak? To wytłumacz mi jaka? ÂŻe przy 190km na jednym pętli, a na drugim nie? I tak 3/4 tunerów wgrywa gotowce - pozatym nie są one takie złebboykoti pisze:pavliq tylko zwróć uwagę też na to że Ty miałeś włożonego gotowca z allegro a to jest inna bajka do chipa robionego w profesjonalnej firmie z hamownią która zna się na rzeczy.
3ch naprawdę konkretnych poległo - 2 z Warszawy i jeden z łodzi. Po ogarnięciu wtryskiwaczy poszło bez problemu.bboykoti pisze:Na necie jest dużo tematów odnośnie tego i większość gazoli sobie z tym radzi, tylko to muszą być kompetentni gazole a nie tylko instalatorzy.
Pozdro