[A6 C6] 3.0 TDI Chiptuning czy warto?
chyba tak, ma nieco inne menu w MMI niz mialem w A6 z 2005 roku i tablica rej z przodu nie jest pod blenda tylko na, ale to mi sie akurat mniej podoba.
reszta jest super, auto lata i wymiata. szkoda tylko,ze po zalozeniu felg widocznych na foto spalanie skoczylo do jakis 10-10l. No coz za osiagi i prowadzenie trzeba placic.
Generalnie auto w srodku wyglada jak nowe, ma przejechane 100 tys. i posiada certyfikat Gebrauchtwagen Plus (kupila ja w Audi Zentrum Hamburg). Ci, ktorzy szukali uzywanych Audi wiedza o co chodzi.
Generelnie jesli ktos szuka A6 w Niemczech to odradzam zakup w punktach innych niz dealerzy Audi. Turasi i pozostali nauczyli sie juz od Polakow i kreca przbiegi. Warto tez zabrac miernik grubosci lakieru. Ja pojechalem z takim sprzetem, a przeglady sprawdzilem jeszcze po VIN w ASO w Polsce.
Teraz nic tylko latac i czekac no nowy model A6 lub A7.
reszta jest super, auto lata i wymiata. szkoda tylko,ze po zalozeniu felg widocznych na foto spalanie skoczylo do jakis 10-10l. No coz za osiagi i prowadzenie trzeba placic.
Generalnie auto w srodku wyglada jak nowe, ma przejechane 100 tys. i posiada certyfikat Gebrauchtwagen Plus (kupila ja w Audi Zentrum Hamburg). Ci, ktorzy szukali uzywanych Audi wiedza o co chodzi.
Generelnie jesli ktos szuka A6 w Niemczech to odradzam zakup w punktach innych niz dealerzy Audi. Turasi i pozostali nauczyli sie juz od Polakow i kreca przbiegi. Warto tez zabrac miernik grubosci lakieru. Ja pojechalem z takim sprzetem, a przeglady sprawdzilem jeszcze po VIN w ASO w Polsce.
Teraz nic tylko latac i czekac no nowy model A6 lub A7.

P0SITIV
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
ble bleDirty pisze:Jak najbardziej takrumbo pisze:czy auto z czerwca łapie się już na rok modelowy 2007?Kolego najłatwiej można to poznać po tym, że roczniki 2007 mają czarny panel klimatronika a przed siwy
VIN prawdę powie a nie kolor klimatronika :lol:
Chiptuning, serwis DPF, Hamownia 4x4 MAHA - Poznań/Trójmiasto/Wałbrzych
tuneforce.pl
serwisdpf.pl
tuneforce.pl
serwisdpf.pl
jest jeszcze kilka szczegolow:
moc podniesiono do 171 KW chyba jakies 232 km
inna blenda rejestracji przedniej
tunel srodkowy w kolorze srebrnym, a byl czarny (oczywiscie jesli jest pakiet drewno to wtedy jest wylozony drewnem)
w MMI zamiast "service indicator" jest funkcja "service interval display"
nieco inny wlacznik swiatel
Tyle róznic wylapalem ja, ale climatronic w roczniku 2005 mialem czarny, srebry wystepowal tylko w zwyklym klimatronicu jesli jest climatronic plus to od poczatku byl czarny.
![Obrazek]()
moc podniesiono do 171 KW chyba jakies 232 km
tunel srodkowy w kolorze srebrnym, a byl czarny (oczywiscie jesli jest pakiet drewno to wtedy jest wylozony drewnem)
w MMI zamiast "service indicator" jest funkcja "service interval display"
nieco inny wlacznik swiatel
Tyle róznic wylapalem ja, ale climatronic w roczniku 2005 mialem czarny, srebry wystepowal tylko w zwyklym klimatronicu jesli jest climatronic plus to od poczatku byl czarny.

P0SITIV
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Około połowy 06.2006 była zmiana roku modelowego z 2006 na 2007rumbo pisze:podłącze sięDirty pisze:Czyli model 2007p0sitiv pisze:moje autko jest z wrzesnia 2006
w którym miesiącu 2006 była zmiana roku modelowego A6?
czy auto z czerwca łapie się już na rok modelowy 2007?
Jeśli dziesiąta cyferka w numerze VIN wynosi "7" to jest rm 2007. Jeśli "6" to 2006
dzięki za odpowiedzi
[ Dodano: 2009-10-24, 00:13 ]
[ Dodano: 2009-10-24, 00:21 ]
czy ten zderzak ma blendę 2006 czy 2007?
![Obrazek]()

czy to jest na 100%Dirty pisze: 2006 ma licznik wyskalowany do 260 km/h a 2007 do 280 km/h
[ Dodano: 2009-10-24, 00:13 ]
dałoby radę wkleić jakieś foty poglądowe?p0sitiv pisze:
[ Dodano: 2009-10-24, 00:21 ]
czy ten zderzak ma blendę 2006 czy 2007?