[A6 C6] 3.0 TDI Chiptuning czy warto?
[A6 C6] 3.0 TDI Chiptuning czy warto?
Witam Wszystkich.
Jestem nowym uzytkownikiem, ale nie udalo mi sie przywitac w podstronce do tego przeznaczonej. Wiec czynie to tu.
I do meritum.
Jestem uzytkownikiem audi od 4 lat. Wczesniej a6 2.0 tdi (skasowalem w lutym) od listopada 2008 a4 avant 2.0 tdi. Obecnie planuje sprzedaz a4 i powrot do a6 3.0 tdi.
planujac zakup zastanawiam sie nad chiptuningiem. chcialem podniesc moc do jakis 260-270 koni.
I tu pytania:
-czy jest taka potrzeba? moze 232 wystarcza?
-jesli uwazacie, ze zawsze mozna cos dolozyc to:
-czy lepiej kupic wersje z automatem czy manualem? slyszalem ze automaty slabo znosza chiptuning i szybko padaja? czy to prawda.
ja niestety mam zle doswiadczenia z chiptuningiem. wgralem oprogramowanie do mojej a6 w Poznanskim Kocarze i przejechalem jakies 100 km do pierwszego odpalenia silnika.
auto do Kocar wrocilo juz na lawecie. Nie poradzili sobie z tematem i wgrali ponownie oryginalny program.
Czekam na opinie i pozdrawiam.
Michal vel POsitiv.
Jestem nowym uzytkownikiem, ale nie udalo mi sie przywitac w podstronce do tego przeznaczonej. Wiec czynie to tu.
I do meritum.
Jestem uzytkownikiem audi od 4 lat. Wczesniej a6 2.0 tdi (skasowalem w lutym) od listopada 2008 a4 avant 2.0 tdi. Obecnie planuje sprzedaz a4 i powrot do a6 3.0 tdi.
planujac zakup zastanawiam sie nad chiptuningiem. chcialem podniesc moc do jakis 260-270 koni.
I tu pytania:
-czy lepiej kupic wersje z automatem czy manualem? slyszalem ze automaty slabo znosza chiptuning i szybko padaja? czy to prawda.
ja niestety mam zle doswiadczenia z chiptuningiem. wgralem oprogramowanie do mojej a6 w Poznanskim Kocarze i przejechalem jakies 100 km do pierwszego odpalenia silnika.
auto do Kocar wrocilo juz na lawecie. Nie poradzili sobie z tematem i wgrali ponownie oryginalny program.
Michal vel POsitiv.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2009, 08:15 przez p0sitiv, łącznie zmieniany 2 razy.
P0SITIV
- alukard
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi A6 Jacek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: A6 3.0 TDI
-witam ale i tak przywitaj sie w odpowiednim dzialep0sitiv pisze:Witam Wszystkich.
I do meritum.
I tu pytania:
Michal vel POsitiv.
-3.0TDi kto o tym nie marzy

-chip jak najbardziej :mrgreen:
-jasne ze manual

-mocy w seri zawsze malo :roll:
-zmien tunera

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
pawel1 nie wierz we wszystko co znajdziesz w gazecie tylko poszperaj trochę i doczytaj...niestety termika ogranicza bezpieczne grzebanie tego silnia ponad 280KM max 290KM te 300 to raczej chwyt marketingowy 

Chiptuning, serwis DPF, Hamownia 4x4 MAHA - Poznań/Trójmiasto/Wałbrzych
tuneforce.pl
serwisdpf.pl
tuneforce.pl
serwisdpf.pl
Masters, Compsport itd zrobią to taniej i lepiejkolego p0sitiv, czytałem w gazecie gt że firma abt zmienia mapę i masz 300koni i nie niszczy silnika koszt nie jest mi znany bo nie podawali ale jak bym miał taki silnik 3.0l to już bym miał te 300 kucy pozdro

Nie "czy" a "kiedy"Przetestuje go na autostradzie i zobacze czy chip jest potrzebny.

- alukard
- Forum Audi A6 / A7
kwintesencaja smakuPiki pisze:kolego p0sitiv, czytałem w gazecie gt że firma abt zmienia mapę i masz 300koni i nie niszczy silnika koszt nie jest mi znany bo nie podawali ale jak bym miał taki silnik 3.0l to już bym miał te 300 kucy pozdroNie "czy" a "kiedy"Przetestuje go na autostradzie i zobacze czy chip jest potrzebny.

- alukard
- Forum Audi A6 / A7
lucky94 pisze:witam
jestem posiadaczem A6 C6 3.0 TDI AUTOMAT 225KM i 450nm w orginale ,teraz po przeprogramowaniu mam 276 koni i 560nm i powiem wam szczerze ze bylo warto poniewaz to jest calkiem inna bryka a przy okazji oszczedzam litre paliwa na setke takze sama przyjemnosc

kiedy sprzedajesz

Witam.
Mam juz samochod, jezdzi sie super, w srodku jak nowy. Zalozylem juz kola, ktore sa widoczne na zdjeciu (mam nadzieje, ze udalo mi sie je dodac).
Kolego z A6 na angielskich numerach. Mam pytanie czy sam zakladales zderzak z s6 z ledami. Tez chce to zrobic, ale nie wiem czy to jest mozliwe.
![Obrazek]()
Mam juz samochod, jezdzi sie super, w srodku jak nowy. Zalozylem juz kola, ktore sa widoczne na zdjeciu (mam nadzieje, ze udalo mi sie je dodac).
Kolego z A6 na angielskich numerach. Mam pytanie czy sam zakladales zderzak z s6 z ledami. Tez chce to zrobic, ale nie wiem czy to jest mozliwe.
P0SITIV