Kolego
diabeelek musisz ustawić dobrze bieg jałowy na gazie.
Czas wtrysku na Benzynie ten silnik ma 3,20 ms . SprawdÂź to , gdy pracuje na gazie obserwuj czas wtrysku "Benzyna" i wyłącz gaz , czas wtrysku powinien spaść po chwili.
Spróbuj ustawić bieg jałowy nie używając opcji " Używaj modelu dla biegu jałowego".
Dlaczego za II razem jak zbierałes mapy jest takie niskie ciśnienie na reduktorze ? (0,79 bar).
[ Dodano: 2013-04-22, 21:32 ]
kazio234 pisze:U mnie nie gaśnie, ale prawie. obroty falują strasznie i nie mogę tego zwalczyć...
Trochę pomaga zwiększenie (+30%) korekt po obrotach poniżej obrotów biegu jałowego. Przy takich korektach w miarę szybko stabilizują się obroty.
kolego u ciebie również masz rozjechane czasy na biegu jałowym.
Zrób tak : wyłącz gaz i obserwuj czas wtrysku BENZYNA, zapewne będzie to również w okolicy 3,2 ms.
Obserwuj gdzie znajduje się punkt wtrysku na MODELU podczas pracy na benzynie. Następnie klikasz prawym
przyciskiem myszy dokładnie w to miejsce na krzywej Modelu ( zakładam że używasz Diego G3 ?) , a następnie strzałkami góra/dół na klawiaturze podbij do góry nieco ten punkt. Kliknij zapisz .
Włącz gaz i obserwuj czy czas BENZYNA nadal jest taki sam jak był tj. ok. 3,2 ms.
Jak poszedł w górę tzn. że jest jeszcze za ubogo i trzeba jeszcze w tym miejscu podnieść krzywą , robisz tak aż czas BENZYNA nie będzie się zmieniał gdy będziesz przeskakiwał PB/Gaz.
Pierwsze ustawienie biegu jałowego robisz bez obciążenia ( światła , klima itd OFF ) .
Następnie załączasz wszystko co obciąża silnik i znowu to samo ustawienie o którym pisałem wyżej.