[2.4 165KM] smród palonego oleju, wyciek
napewno masz racje ale narazie nie mam na to czasu jestem umowiony na poniedzialek z nastepnym niby najlepszy w miescie no i zobaczymy co wyniknie jak juz on cos spartoli to na bank bede robil sam narazie uwazam ze niech kazdy robi toi na czym sie zna
[ Dodano: 2012-03-06, 18:57 ]
zobaczcie jaki mi kurde przewod wstawili ten od glowicy co idzie (od jednej do drugiej) bo tamten niby byl caly niedrozny i poklejony normalnie masakra co za gosc a przewod w serwisie 360zl i teraz telefonow nie odbiera masakra dobry mechanik to skarb
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc5 ... be295.html#
[ Dodano: 2012-03-06, 20:21 ]
wiem ze wam juz kurde dupe zawracam na tym forum ale jak by mi ktos przeslal jak ta odma wyglada znaczy gdzie jej szukac to bede bardzo wdzieczny aha i ten ezektor gdzie go szukac
[ Dodano: 2012-03-06, 18:57 ]
zobaczcie jaki mi kurde przewod wstawili ten od glowicy co idzie (od jednej do drugiej) bo tamten niby byl caly niedrozny i poklejony normalnie masakra co za gosc a przewod w serwisie 360zl i teraz telefonow nie odbiera masakra dobry mechanik to skarb
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc5 ... be295.html#
[ Dodano: 2012-03-06, 20:21 ]
wiem ze wam juz kurde dupe zawracam na tym forum ale jak by mi ktos przeslal jak ta odma wyglada znaczy gdzie jej szukac to bede bardzo wdzieczny aha i ten ezektor gdzie go szukac
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Masz zdjęcia ale hehe kolejny raz zaczerpnięte kiedyś z forum.
![Obrazek]()
Na tym drugim zdjęciu leży tak jak byś ją przełożył tylko na górne. W takiej samej pozycji.
Penie ten mechanik połamał przy zdejmowaniu i dlatego założył Ci taki wąż. Stara odma potrafi być strasznie krucha. Mógł tylko to poprowadzić jak należy.
Na tym drugim zdjęciu leży tak jak byś ją przełożył tylko na górne. W takiej samej pozycji.
Penie ten mechanik połamał przy zdejmowaniu i dlatego założył Ci taki wąż. Stara odma potrafi być strasznie krucha. Mógł tylko to poprowadzić jak należy.
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Paliwo: Benzyna
Dokładnie jak mówisz do ezektora idzie jeszcze kawałek gumowej rurki bo on jest trochę dalej. Odmę i ezektor dostaniesz raczej tylko w ASO, odma ~350zł i ezektor ~100zł
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
rzuccie jeszcze prosze okiem na to zdjecie bo juz sie zakrecilem
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4af ... 7c3bf.html
i czy wiecie może jak zamówię ten przewód to czy dostane tez ten krotki i te trójniki czy tylko ten co idzie od pierwszej głowicy do drugiej i jak to się fachowo nazywa bo ten przewód to nie odma przynajmniej tak mi powiedział przed chwila gość z serwisu odma to jest coś przykręcone na śrubkach i ezektor mówi ze nie wie co to jest prosi żebym się jaśniej wyraził sam już zgłupiałem a potrzebuje chyba cały komplet tak jak na zdjęciu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4af ... 7c3bf.html
i czy wiecie może jak zamówię ten przewód to czy dostane tez ten krotki i te trójniki czy tylko ten co idzie od pierwszej głowicy do drugiej i jak to się fachowo nazywa bo ten przewód to nie odma przynajmniej tak mi powiedział przed chwila gość z serwisu odma to jest coś przykręcone na śrubkach i ezektor mówi ze nie wie co to jest prosi żebym się jaśniej wyraził sam już zgłupiałem a potrzebuje chyba cały komplet tak jak na zdjęciu
-
- Forum Audi A6 / A7
Weź zmieĂą mechanika ! Bo ja dla kogoś z taką wiedzą to bym auta do roboty nie oddał. Co do gościa z serwisu to chyba pijany albo pomylił się z zawodami jak nie wie co to ezektor albo teksty typu że odma jest na śrubkach.
I ten cały przewód to właśnie nazywa się odma

Napisałem że ta dolna część odmy wchodzi do przepustnicy oczywiście miałem na myśli że nie bezpośrednio tylko przed przepustnice prosto w dolot ale praktycznie przed samą przepustnicą na kolanku.
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
- sleppy
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.7T BEL 265KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Widzę, że moje zdjęcie przydaje się. I dobrze.
lemexx, również polecam swoją pomoc i wiedzę, jeżeli będziesz miał z czymś problem.
Temat odmy to sprawa prosta jak i uszczelnienie silnika. U mnie już nic nigdzie nie cieknie.
Jak coś to zapraszam na PW albo GG.
lemexx, również polecam swoją pomoc i wiedzę, jeżeli będziesz miał z czymś problem.
Temat odmy to sprawa prosta jak i uszczelnienie silnika. U mnie już nic nigdzie nie cieknie.
Jak coś to zapraszam na PW albo GG.
A6 sprzedana... W poszukiwaniu następnej. Bywajcie na forum https://a6klub.pl 

-
- Forum Audi A6 / A7
Ja myślę że nie było by problemów gdyby ludzie potrafili zadbać o te auta. Wymieniać olej i filtr na czas. Nie dopuszczać do niedogrzania silnika. Jazda po 2-3 km i gasimy....(wiadomo jaki jest efekt szczególnie w zimie jak tam wszystko w odmie zostaje zapchane przez opary oleju) Fakt może i audi zrobiło błąd ale jest to obejścia przez normalne użytkowanie czyli przejechanie chociażby 20km.
Piotrek może i masz racje no ale zobacz do sklepu mam kilometr to przeciąż nie będę jechał do miasteczka dalej na zakupy zeby silnik dogrzać oczywiście chcemy dla naszych aut jak najlepiej ale czasami to jest nie wykonalne ale dobrze ze są chociaż tacy ludzie jak ty ze jak coś się dzieje to odrazu ci pomogą w zlokalizowaniu awarii mam już zamówioną ta odmę od głowicy do głowicy i ezektor mniemy nadzieje ze już będzie ok
-
- Forum Audi A6 / A7
Jeżeli to zrobisz to bierz się później za uszczelki.
Bo z tego co wiem cieknie Ci olej także wymiana odmy i ezektora to podstawa ale uszczelki też trzeba zmienić bo raczej same się nie zregenerują.

to na stówę w poniedziałek wstawiam do mechanika mam nadzieje ze ten już się sprawdzi będzie wymieniał wszystkie te możliwe żeby do tego nie wracać a te przewody będę miał za 10 dni roboczych także najpierw uszczelki potem dopiero te odmy ty a mam następne pytanie może wy coś wiedzieć bo pisałem na innych forach ale bez odpowiedzi otóż mam taka grodź w bagażniku która dzieli mi bagażnik prawie na pol wygląda jak by tak miało być wszystko wykoĂączone ta wykladzinka itd. ale bagażnik jest mniejszy o polowe a ta druga polowa od kanapy do ścianki jest pusta i po co to?? wie ktoś z was
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
sleppy a to Twoje zdjęcie tej odmy zrobiło taką furorę w tym wątku , tak?
Napisałem że zaczerpnięte z forum ale za chiny nie starałem nawet przypomnieć skąd.
piotrek24dm, masz rację z tym niedogrzaniem silnika. Jak moja A6 robiła trasy nigdy nie było w odmie osadów i mazi
Napisałem że zaczerpnięte z forum ale za chiny nie starałem nawet przypomnieć skąd.

piotrek24dm, masz rację z tym niedogrzaniem silnika. Jak moja A6 robiła trasy nigdy nie było w odmie osadów i mazi
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !