majkA4 pisze:
właśnie tego się obawiałem, czyli pozostaje zastosować słupek BAU + moja pompa i wtryski.. a kompersor klimy, alternator, pompa wspomagania, wszystko zostaje moje stare tak? jeżeli dobrze zrozumiałem
wlasciwie tak, z zaznaczeniem ze mowimy tylko o czesciach 'elektrycznych' - w jakimkolwiek stopniu - (wiec pompa wspomagania akurat nie kwalifikuje sie), oraz nawet nie wszystkich (poniewaz czesc pewnie podchodzi bez grzebania, a czesc da sie przerobic - dlatego warto upewnic sie z elektrykiem/mechanikiem ktory mialby wykonac przekladke)
Oczywiscie powyzsze problemy odpadaja przy wymianie samego slupka.
majkA4 pisze:
zastanawiam sie tylko czy pompa wtryskowa wytrzyma ewentualny późniejszy chip,, bo ktoś już przy niej grzebał (jest plomba z zakładu regeneracyjnego

) ii nie do końca jestem w stanie określić jej teraźniejszy stan..
na Twoim miejscu bardziej przejmowalbym sie jak wyglada kondycja wtryskiwaczy i reszty samochodu (od typowo silnikowych - np tloki, przez okolosilnikowe (jak tam turbo ?) az do przeniesienia napedu - dwumas, sprzeglo, skrzynia biegow) niz pompa wtryskowa... ona to pewnie 'przelknie'...
Pogadaj z tunerami (ostrzegam - z wlasnych doswiadczen - 'nie wszystko zloto, co sie swieci')
Po roznych perypetiach z tunerami, jezdze od 90 tys 'na chipie' i chiciaz moje 'super' audi wiecznie sie psuje, to jednak nie zaliczylem jeszcze awarii, ktorej przyczyna bylby 'chip' (w kazdym razie takiej, gdzie wina 'czipa' bylaby niepodwazalna)