Jest, dzięki.Aha ja ci wysłałem numer gum stabilizatora
Stukanie podczas jazdy na wprost
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Poleciałem do Inter Carsu i kupiłem.
Koszt był od 6 zł do max 10 zł. Wziąłem 2 szt. LEMFĂRDER za 20 zł.
Dalej przejechałem się do warsztatów.
p. Piotr: "Oj p. Andrzeju... nie wiem kiedy. Proszę zadzwonić w piątek. Może uda się na sobotę"
Dalej... p. Paweł (2 warsztat).
"p. Andrzeju... to nie ma nic do tego. To na pewno nie to. Waliłoby non-stop. Będę dostępny po Sylwestrze. Jaki koszt? Jeszcze nie wiem. Musiałbym dokładnie zobaczyć z tą tuleją gumową" Zaraz zamykam warsztat."

Koszt był od 6 zł do max 10 zł. Wziąłem 2 szt. LEMFĂRDER za 20 zł.
Dalej przejechałem się do warsztatów.
p. Piotr: "Oj p. Andrzeju... nie wiem kiedy. Proszę zadzwonić w piątek. Może uda się na sobotę"
Dalej... p. Paweł (2 warsztat).
"p. Andrzeju... to nie ma nic do tego. To na pewno nie to. Waliłoby non-stop. Będę dostępny po Sylwestrze. Jaki koszt? Jeszcze nie wiem. Musiałbym dokładnie zobaczyć z tą tuleją gumową" Zaraz zamykam warsztat."
- repek92
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Chodzi o tuleje stabilizatora? Wymiana max 20 min.
[ Dodano: 2017-12-27, 17:22 ]
Widzisz jakie podejście. Dobrze że te tuleje nie drogie to nie będzie szkoda jak nie będzie efektu. Kurcze jeszcze ta zawieche by trzeba było sprawdzić dokładnie sworzeń po sworzniu ale na rozpiętym zawieszeniu.
[ Dodano: 2017-12-27, 17:22 ]
Widzisz jakie podejście. Dobrze że te tuleje nie drogie to nie będzie szkoda jak nie będzie efektu. Kurcze jeszcze ta zawieche by trzeba było sprawdzić dokładnie sworzeń po sworzniu ale na rozpiętym zawieszeniu.
Lektorzy, nagrania: multifonika.net
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Wklej mi zdjęcie plis. Będę wiedział.repek92 pisze:sworzeń po sworzniu
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
- repek92
- Forum Audi A6 / A7

Te sworznie na zdjęciu niech mechanik sprawdzi. I nie breszka metrową bo to nie jest żuk. Musi rozczepic całe zawieszenie żeby wyczuć każdy sworzeń osobno gdy jest spięte ciężko to zrobić, wiem po swoim zawieszeniu. Niby było ok ale jak rozkręciłem było czuć luz na sworzniu. Na stronie ma ich 4 łącznie 8.
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
No dokładnie. Kierownica w lewo... ruszanie, hamowanie jest OK. Jeśli jest prosto... to coraz więcej stuka, trykocze, ale nie wali. To nie jest walenie z aluminium np. Jedno z drugim... dwa młotki. Nie ma tego dźwięku.
Ostatnio zmieniony 28 gru 2017, 00:09 przez Doc, łącznie zmieniany 1 raz.
- repek92
- Forum Audi A6 / A7

Rozumiem ale czemu na skręcie tego nie ma? Poduszka wydaje mi się że nie miałoby wplywu na to czy koła skręcone czy nie. Skrecasz koła zawieszenie się naciąga bo wahacze też skręcają. I może się usztywnia. Ja tak to rozumuję. Ale gdy się tego nie sprawdzi to nie będzie wiadome
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Wiesz co Marcinie... może gadam głupoty. Niby była cisza, ale nie sprawdzałem dobrze podczas skręcania i jechania. Jutro na 100% będę wiedział. Dam Ci znaka.
ps.
Aaa i jeszcze jedno.
Zadzwoniłem do Sebka... ( jego warsztat http://www.carseb.com.pl/ ). Również powiedział mi, że bardziej może być w sankach, poduszkach. Mam zadzwonić do niego po Sylwestrze bo nie jest dostępny.
ps.
Aaa i jeszcze jedno.
Zadzwoniłem do Sebka... ( jego warsztat http://www.carseb.com.pl/ ). Również powiedział mi, że bardziej może być w sankach, poduszkach. Mam zadzwonić do niego po Sylwestrze bo nie jest dostępny.
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Dzisiaj również była kolejna moja próbka. Pewnie głupia, ale... sam wiesz. 
Kierownica prosto, skrzynia włączona jako jedynka, silnik wyłączony, maska otwarta i pcham auto w te i z powrotem... ile mogę... wiadomo że lekko ciężko. Widzę że silnik lata niby ok 3cm. Troszkę dziwne.
Tak jak mówię, może przesadzam, ale... sam wiesz. Oczywiście nie słyszałem stuku bo skąd. To inna "beczka". Patrzyłem tylko na silnik, poduszki.
Kierownica prosto, skrzynia włączona jako jedynka, silnik wyłączony, maska otwarta i pcham auto w te i z powrotem... ile mogę... wiadomo że lekko ciężko. Widzę że silnik lata niby ok 3cm. Troszkę dziwne.
Tak jak mówię, może przesadzam, ale... sam wiesz. Oczywiście nie słyszałem stuku bo skąd. To inna "beczka". Patrzyłem tylko na silnik, poduszki.
Ostatnio zmieniony 28 gru 2017, 00:51 przez Doc, łącznie zmieniany 3 razy.