rafal100 pisze:500 za ori czesc ok . mechanik za wymiane pewnie tez z 500 wezmie . piszesz ze sam robiłes , . dojscie jak wiem straszne , duzo rozbierania . czy samo odpiecie starej i podpiecie nowej jest lutowana czy na opaskach zaciskowych ? trzeba wczesniej płyn spuscic ? ile czasu zajeła wymiana .
[ Dodano: 2010-12-23, 19:01 ]u mnie czasami parują wszystkie szyby .niedzwiedz pisze:przeczytaj torafal100 pisze: wymieniłes nagrzewnice ? ile kosztuje nowa . czy przed wymianą parowały ci szyby ? sam robiłes ? durzo roboty ?
czesci-a6-c5-vt29014.htm
wymieniałem sam,trzeba zdjąć tunel środkowy i konsole środkową. przednia szyba parowała i było czuć zapach płynu w środku
Jest na opaskach,wcześniej trzeba spuścić płyn,wyjęcie starej2h,złozenie 4h.

czy da się to jakoś wyjąc od strony schowka?  Strasznie mi śmierdziało jak włączałem klimatyzacje jakims to grzybem, jakimś czynnikiem. kupilem puszke odgrzybiacza i po wymontiwaniu wentylatora wsadzilem rurke w strone parownika po jej wyjęciu cala była w żółtym oleju a dopiero co miesiąc temu wymieniałem cieknący kompresor
 czy da się to jakoś wyjąc od strony schowka?  Strasznie mi śmierdziało jak włączałem klimatyzacje jakims to grzybem, jakimś czynnikiem. kupilem puszke odgrzybiacza i po wymontiwaniu wentylatora wsadzilem rurke w strone parownika po jej wyjęciu cala była w żółtym oleju a dopiero co miesiąc temu wymieniałem cieknący kompresor   teraz muszę coś zrobić z parownikiem
  teraz muszę coś zrobić z parownikiem