Trochę o samochodzie:
A6 pochodzi z Niemiec, był zakupiony w salonie w Stuttgarcie, czerwiec 2009r. Jestem jego drugim właścicielem Wtedy posiadał oryginalny przebieg 187tys km, dziś ma juz przejechane 210 000 km. Autko jes po modernizacji silnika ale przed Faceliftingiem.
Po kupnie trzeba było przeprowadzić niezbędne czynności czyli :
- wymiany wszystkich filtrów
- Kontrola wszystkich plynów
- nowe amortyzatory MONROE
-płyn chlodniczy G12 wymieniłem na nowy.
W styczniu 2012r zrobiłem wymianę rozrządu. 2170zl same części i 450zl mechanik. Auto lepiej pali i ciszej w środku się nieco zrobiło.
Auto jest super wygodne, bardzo szybkie (w porównaniu z Passatem 1.9 tdi 100km czy volvo s40 120konnym czy nawet z najnowszym fordem mondero z silnkiem common rail ktore ma około 150km, większość aut widze w lusterku tylnym oczywiście.wg 11przykazania
" nie miej innych kierowców przed sobą" ) , zawsze czuje sie w Audi bezpieczne, maksymalnie komfortowo

Autem robię trasy na Niemcy po 1300km okolo 5 razy w roku i nigdy nie mialem problemów że nie odpalil itp

Wyposażenie jakie posiada samochód to standard dla modelu S-Line, brak jest Navigacji, webasto czy podgrzewania foteli tylnych.
I tak bosko sie czuje mając takie auto.
Info o aucie
- silnik 2.5 TDI o kodzie AKE, więc silnik jest po modernizacji Silnika w wersji Quattro
- skrzynia Manual 6 Biegów na autobahnach brak 7 :P
- reflektory ksenonowe
- pełne el. sterowanie fotela pasażera
- fotochromatyczne lusterko
- el. szyberdach
- 8x air bag
- kurtyny powietrzne
- dwustrefowa klimatyzacja
- podgrzewane fotele przednie
- skórzana kierownica
- tempomat
- Czerowne podświetlenie, kontrola jasności podświetlenia
- nagłośnienie oryginalne Audi na CD
- ABS
- ESP które można wyłączyć
- kontrola trakcji
- hak holowniczy
- felgi 16 oryginalne Audi, przekładam z zimówek na letnie tylko bo nie mam serca patrzyć na stalowe felgi w takim aucie....

- pakiet elementów chrom i aluminium czyli progi dzwiowe. relingi, listwy wokół szyb, listwa na klapie, listwy pod lampami przednimi.