Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] Xenony H1

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
marek_m11
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marek_m11 » 13 wrz 2010, 10:44

hej, odnosnie montowanych niefabrycznie xenonow opowiem wam historie z zielonej gory.
kumpel zamontowal sobie xenony hid do audi a4 2 lata temu. mial juz fabrczynie zamontowane spryski i przez caly ten czas bez problemu przechodzil przeglady rejestracyjne a policja sie nie czepila ani razu. do tego roku. w maju zatrzymal go patrol policji i kazali mu uruchamiac spryskiwacze. spryski dzialaly, sprawdzili papiery i sie odczepili. ale w lipcu pojechal na rejestracje i niespodzianka. nie przeszedl przegladu, faceta wcale nie interesowaly spryski tylko patrzal czy na obudowie reflektora jest homolgacja fabryczna a na przetwornicach ostrzezenie o wysokim napieciu...wymienil na halgeny, przeglad przeszedl po czym znow niestrudzony zalozyl hidy. w sierpniu pojechal na wakacje nad morze, w szczecinie chwycila go drogowka i oni tez sie czepili braku homolgacji i zabarali mu dowod i zapowiedzieli kontakt z diagnosta ktory dal mu przeglad... wydaje mi sie ze chyba nie warto juz ryzykowac z montazem hidow niefabrycznie do zwyklych soczewek, nawet jak sa spryskiwacze.
Audi - Vorsprung durch Technik

robsonb73
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: robsonb73 » 15 wrz 2010, 21:02

RURBI pisze:Mam zamontowane od roku hidy 6000k i sprawują się rewelacyjnie, przetwornice mam normalne, ale proponuję teraz kupywać przetwornice slim które zmieszczą się w środku w lampie i nic z pod maski nie będzie widać ani wystawać. Oczywiście światła były ustawiane, przez ten okres nikt mi nie mignął że go oślepiam, była nawet rutynowa kontrola i policja się nie przyczepiła. Orginalne światła w A6 C4 to porażka i dla tego coś z tym trzeba było zrobić, światła swięcą 2 razy lepiej.
Obecnie zakupiłem orginale soczewki valeo xenonowe i je zamontowałem w miejsce starych, w tygodniu pojadę na regulację, przetestuję i dam znać co się zmieniło.
Pozdro.

[ Dodano: 2010-05-27, 17:47 ]
Po montażu soczewek xenonowych i palników D2S jest jeszcze lepiej (czytaj jaśniej:) )
Slimy mają jeszcze jedną bardzo ważną dla mnie zaletę: Emitują duuuużo mniej zakłóceń niż starsze (duże ) przetwornice.
Mam u siebie założoną jedną przetwornicę dużą, bo slim poszła do wymiany gwarancyjnej i mogę porównać stan przed i po. W CB słychać najbardziej, ale i zwykłe radio też odczuwa jak ma słaby sygnał.
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !

vidmo_08
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: vidmo_08 » 25 mar 2011, 20:34

Przy kontroli "drogówki" dokładany xenon nie przejdzie gdyż kazdy oryginalny xenon wyposazony jest w spryskiwacz klosza lapy... pozdrawiam <figielek>
Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h,
przy większej prędkości jego miejsce zajmuje święty Piotr...

FAŁDZIK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2001
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: FAŁDZIK » 25 mar 2011, 21:54

vidmo_08, sęk w tym, że A6 C4 wychodziło fabrycznie z xenonami bez sprysków i co wówczas?
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL :)

mattey
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mattey » 26 mar 2011, 07:15

FAÂŁDZIK, nic ja powiedziałem że Helmut jak go w fabryce składał 1995 to nie przewidział że w 2010r bedą się czepiać. Później mówię że możemy pojechac do aso jeśli chce zasięgnąć dokładniejszych informacji ale na jego koszt i kończy się na pouczeniu

FAŁDZIK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2001
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: FAŁDZIK » 26 mar 2011, 07:32

no i właśnie o to chodzi, trzeba uświadamiać naszych szanownych policjantów, że to są fabryczne światła,
poza tym prawo nie zmusza właścicieli starszych aut to montowania np. pasów z tyłu jeśli nie były fabrycznie montowane
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja