Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] Xenony H1

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
John
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: John » 19 mar 2009, 00:20

FAÂŁDZIK pisze:jak wymieniać to tylko komplet
ale czy firmówki, moim zdaniem obecnie praktycznie wszystko robione jest w chinach, a przepłacanie za firmówki nie ma sensu, wydaje mi się że chińczyki poświecą niewiele krócej od firmówek, tylko "po co przepłacać"?
Różnica w świeceniu jest dość spora.
Orginał:
http://www.allegro.pl/search.php?string=85122&order=p
Podróby:
http://www.allegro.pl/search.php?string ... =1&order=p
Wybór należy do ciebie. Wiem, że orginał świeci zauważalnie lepiej, gdzieś widziałem porównanie, jak znajde to wkleje.
Pozdrawiam

surowy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: surowy » 19 mar 2009, 09:16

ale czy firmówki, moim zdaniem obecnie praktycznie wszystko robione jest w chinach, a przepłacanie za firmówki nie ma sensu, wydaje mi się że chińczyki poświecą niewiele krócej od firmówek, tylko "po co przepłacać"?
Dlaczego więc nie kupiłeś chińskiej podróbki samochodu (np podrabiają bmw x5), tylko niemieckie audi?

FAŁDZIK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2001
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: FAŁDZIK » 19 mar 2009, 10:21

surowy, inna półka cenowa, poza tym auto kupuje się raz na jakiś czas i jest to inwestycja, a kupowanie żarników się nie przekłada finansowo tak więc absurdalne jest twoje pytanie
z resztą nie wiem czy wiesz ale firma Philips to chińszczyzna tylko opatrzona marką, która może kiedyś była dobra ale teraz jedzie na wyrobionej opinii,
ale rozmowa jest o cenie żarników, jeśli 3 razy droższe żarówki poświecą 3 razy dłużej i faktycznie różnica w świeceniu jest znaczna to owszem można kupować
P.S. bmw mi się nie podoba, a audi kupiłem bo mi się spodobało no i nie ma ich chińskich odpowiedników, widać czują respekt :lol:
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL :)

surowy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2012
Silnik: 2.0 170KM
Kontakt:

Post autor: surowy » 19 mar 2009, 10:34

FAÂŁDZIK, po prostu wychodzę z założenia, że lepiej tych kilka groszy dołożyć i kupić coś porządnego, niż później żałować, że kupiło się coś słabej klasy.

FAŁDZIK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2001
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: FAŁDZIK » 19 mar 2009, 14:35

surowy, no tak, ja rozumiem gdyby wystarczyło dołożyć 20, góra 30 zetów ale firmowe żarniki są 3 razy droższe,
no ale wybór należy do każdego, ja jutro zakładam przetwornice z załączonymi do nich żarnikami, jak się wypalą to dla porównania założę firmówki, ale jak już to z Osrama i wtedy wszystko będzie jasne... czy było warto zapłacić kilka razy więcej czy nie
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL :)

Awatar użytkownika
toms001
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: toms001 » 19 mar 2009, 15:43

Nie spinajcie się tak na te HIDy. Przy zachowaniu zdrowego rozsądku, czyli max 6000K i regulacji po montażu takie ksenony w soczewce C4 nie mają prawa oślepiac innych. To światło jest precyzyjnie skupione, co innego w zwykłym kloszu. Z trwałością jest różnie, ale jak za pierwszym razem odpali, to generalnie wytrzymują baaardzo długo.
Polecam każdemu, bo seryjne światło w C4 to porażka.
AEL C4 AEL quattro ... sprzedałem :(
...jest S6 C4 PLUS 4.2 v8 326km 6gang
Obrazek
DIAGNOSTYKA VAG przed i po kupnie ;)

Awatar użytkownika
PAGOR
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PAGOR » 19 mar 2009, 16:03

toms001 pisze:Nie spinajcie się tak na te HIDy. Przy zachowaniu zdrowego rozsądku, czyli max 6000K i regulacji po montażu takie ksenony w soczewce C4 nie mają prawa oślepiac innych. To światło jest precyzyjnie skupione, co innego w zwykłym kloszu. Z trwałością jest różnie, ale jak za pierwszym razem odpali, to generalnie wytrzymują baaardzo długo.
Polecam każdemu, bo seryjne światło w C4 to porażka.
Nareszcie ktoś mądrze napisał <brawo2>

Sam mam HID-y 6000K i jest o niebo lepiej niż seria i nikogo nie oślepiam.
PAGÓR
Obrazek

Awatar użytkownika
xpbit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2011
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Paliwo: Diesel

Post autor: xpbit » 19 mar 2009, 16:49

John pisze:
Różnica w świeceniu jest dość spora.
Orginał:
http://www.allegro.pl/search.php?string=85122&order=p
Podróby:
http://www.allegro.pl/search.php?string ... =1&order=p
Wybór należy do ciebie. Wiem, że orginał świeci zauważalnie lepiej, gdzieś widziałem porównanie, jak znajde to wkleje.
Pozdrawiam
To dlaczego koleś w sklepie krzyczy mi za jeden żarnik 300zl oryginał taki sam OSRAMa jaki mam w lampie ? a na allegro takie chodzą o polowe mniej ?

Pozdro :mrgreen:

John
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: John » 19 mar 2009, 17:45

xpbit pisze: To dlaczego koleś w sklepie krzyczy mi za jeden żarnik 300zl oryginał taki sam OSRAMa jaki mam w lampie ? a na allegro takie chodzą o polowe mniej ?

ÂŻyjemy w wolnym kraju :mrgreen:
I nie musisz kupować osram, spokojnie mżesz go zastąpić Philips'em (polecam 85122+ bo ma 4900K i świeci ładniej niż wersja bez plusa)

A swoją drogą nikt się nie spina, o chińszczyznę tylko o to, że orginał lepiej świeci (mowa o d2s) nie mogę znaleźć porówania, ktoś na AKP zrobił i widać było że HID z allegro za 50zł świecił znacznie gorzej.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
xpbit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: xpbit » 19 mar 2009, 21:04

John pisze:
xpbit pisze: To dlaczego koleś w sklepie krzyczy mi za jeden żarnik 300zl oryginał taki sam OSRAMa jaki mam w lampie ? a na allegro takie chodzą o polowe mniej ?

ÂŻyjemy w wolnym kraju :mrgreen:
I nie musisz kupować osram, spokojnie mżesz go zastąpić Philips'em (polecam 85122+ bo ma 4900K i świeci ładniej niż wersja bez plusa)

A swoją drogą nikt się nie spina, o chińszczyznę tylko o to, że orginał lepiej świeci (mowa o d2s) nie mogę znaleźć porówania, ktoś na AKP zrobił i widać było że HID z allegro za 50zł świecił znacznie gorzej.

Pozdrawiam
chodzi o to ze PHILIPSy kosztują tyle samo ;p a jak patrze na allegro to najdroższe 140zl OSRAM :D

ale to jak mam te D2S to mogę obojętnie jakie wstawić żarówki ;>? bo po czym sprawdzić ile tych ****k mam ?? bo jedna mam wyjaraną a ta dobra jest prawie nowa to chyba nie ma potrzeby kupowania kompletu na dwie lampy.. tylko żeby teraz mi to pasowało :D żebym kupił dobra ta żarówkę :D

a chińszczyzny to nie ma mowy :D po co mi takie gówno w aucie co będzie po dwóch dniach do wywalenia ;p albo nie będzie świeciło wcale ;p

Awatar użytkownika
Forum A6 C4
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 C4 Forum
Rocznik: 1994
Moje auto: A6 C4
Silnik: 2.4 177KM
Skrzynia: Manual

Post autor: Forum A6 C4 » 19 mar 2009, 21:23

ja jak bym miał oryginalna instalację to bym tylko i wyłącznie oryginalne wstawił bo nie warto nic kombinować a jaką masz barwę żarówki to powinieneś mieś na żarówce
a osobiście korzystam z chińszczyzny (bo w C4 światła to jest porażka, jeździ się jak krecik) Mam dobrze ustawione lampy i wiem że nie wala po oczach jadącym z naprzeciwka ani jak za kimś jadę (sprawdzałem kilkukrotnie na różnych wzniesieniach i dołkach)

Awatar użytkownika
xpbit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: xpbit » 19 mar 2009, 21:40

syper pisze:ja jak bym miał oryginalna instalację to bym tylko i wyłącznie oryginalne wstawił bo nie warto nic kombinować a jaką masz barwę żarówki to powinieneś mieś na żarówce
a osobiście korzystam z chińszczyzny (bo w C4 światła to jest porażka, jeździ się jak krecik) Mam dobrze ustawione lampy i wiem że nie wala po oczach jadącym z naprzeciwka ani jak za kimś jadę (sprawdzałem kilkukrotnie na różnych wzniesieniach i dołkach)
no właśnie tam były tylko jakieś nr tej żarówki... i napisane tyle ze 35W chyba...

John
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: John » 19 mar 2009, 23:16

xpbit pisze:
syper pisze:ja jak bym miał oryginalna instalację to bym tylko i wyłącznie oryginalne wstawił bo nie warto nic kombinować a jaką masz barwę żarówki to powinieneś mieś na żarówce
no właśnie tam były tylko jakieś nr tej żarówki... i napisane tyle ze 35W chyba...
Odczytaj te numery to się dowiemy, ale stawiam na standardowy 4300K.
Zaleca się wymianę parami.

Awatar użytkownika
Forum A6 C4
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 C4 Forum
Rocznik: 1994
Moje auto: A6 C4
Silnik: 2.4 177KM
Skrzynia: Manual

Post autor: Forum A6 C4 » 20 mar 2009, 14:20

John pisze:Zaleca się wymianę parami.
dobrze powiedziane

Awatar użytkownika
xpbit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: xpbit » 20 mar 2009, 14:29

w praktyce to wyglada tak ;>

po lewej Audik po prawej Mietek

Obrazek

nie wiem ile ****k jest w Mietku na początku obstawiałem ze to jest 6000k... ale teraz już kompletnie zgłupiałem :D tak samo w Audiku nie wiem ile jest *****k
a jak koleś żarówkę wyciągnął to nie było napisane ile ma ****k

Może ktoś ma tak świecące xenony u siebie i wie ile maja *****k ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja