[A6 C4] Xenony H1
masz rację surowy...to jak walka z wiatrakami. Większość ma do tego typowo egoistyczne podejście widzę lepiej w nocy. Czasem warto jednak pomyśleć, że nie jesteśmy jedynymi użytkownikami dróg i inni kierowcy chcą jeździć normalnie, a nie co chwila być oślepiani przez to g...o w lampach. Dziwi mnie dlaczego takie praktyki są zachwalane przez znaczną większość osób.
http://www.off-road.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=69&Itemid=93
http://www.off-road.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=69&Itemid=93
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
ja mam u siebie oryginalnie ksenony 4300k ale mam zamiar zmienić je na 6000k jak będzie taka możliwość i spryskiwacze powinny być na lampy nie wiem jak teraz jest z tym wymogiem ale mi koleś tłumaczył ze kiedyś taki wymóg był a teraz już tak na ta się nie patrzy... mam za to zaślepki na zderzaku :D i nikt się nie ma do czego doczepić 
ksenon do zwykłej żarówki nie ma porównania... tylko 6000k to MAX jaśniejsze są bezsensu bo wszystko zmienia kolor :D i się szybko meczy wzrok jak się w nocy jeździ :D
Pozdro :mrgreen:

ksenon do zwykłej żarówki nie ma porównania... tylko 6000k to MAX jaśniejsze są bezsensu bo wszystko zmienia kolor :D i się szybko meczy wzrok jak się w nocy jeździ :D
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
surowy pisze:Sprzedawca zawsze Ci wytłumaczy tak, żeby Ci wcisnąć swój towar.xpbit pisze:ale mi koleś tłumaczył ze kiedyś taki wymóg był a teraz już tak na ta się nie patrzy
zawsze lepsze zaślepki na zderzaku nic czysty zderzak :D zawsze można wkręcić ze akurat mi się płyn skończył a jak nie ma płynu to się nie wysuwają :D
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
co myślicie o tym zestawie?
http://allegro.pl/item560149858_no_1_xe ... a_hid.html
http://allegro.pl/item560149858_no_1_xe ... a_hid.html
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL 

Wystarczy spotkać policjanta który wie co sprawdzić na lampie. I jeśli ktoś ma w halogenowej lampie ksenon to każe wymienić ew. zabierze dowód.PAGOR pisze:vasquess i tu sie mylisz ten rocznik miał orginalnie xenony i nie miał układu oczyszczania lamp , mnie ostatnio zatrzymali mam HID-y założone bez sprysków i jakoś pan policjant nie miał pretensji:)
W podkarpackim, drogówka została przeszkolona. 3 moich znajomych ściągało ksenony przy policji, jeden stracił dowód, bo miał lampki przerobione na bixenon d2s... Dwóch z tamtej 3 mieli w soczewki, w tym jeden dorobił jeszcze spryski, ale podczas kontroli nawet nie pytali czy działają, sprawdzili tylko oznaczenia na lampie.
Na forum passata już powstał temat typu: "komu poleciał dowód za HID" więc zbliża się koniec tanich hid'ów z allegro.
Oczywiście:surowy pisze:John, możesz dać linka do tego tematu?
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=47311
A tu nowy temat z dzisiaj:
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=47756
Tytuł tematu: "Polowanie na nielegalne XENONy - Kraków"
Takie tematy często kończą się osobistymi wywodami na temat HID, ale śwaidczą o tym, że policja ma zamiar skontrolować oświetlenie xenonowe w naszych autach.
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
ja juz nie wiem jaka jest roznica miedzy tymi HID a Xenonem ? bo jak mam normalne ksenony to przeciez mi nic nie zrobi policja chyba co ?
mam te żarniki czy tam żarówki o barwie chyba 4300k i to są seryjne xenonki dziś koleś mi krzyknął 300zl za sama żarówkę ksenonowa jak mam w aucie obecnie firmy OSRAM :O trochę mnie ta cena wbiła :D i nie wiem teraz
co robić;p bo jedna mam prawie nowa a druga jest wypalona ledwo świeci;p
jakieś rady ?;D
mam te żarniki czy tam żarówki o barwie chyba 4300k i to są seryjne xenonki dziś koleś mi krzyknął 300zl za sama żarówkę ksenonowa jak mam w aucie obecnie firmy OSRAM :O trochę mnie ta cena wbiła :D i nie wiem teraz

jakieś rady ?;D
Jak masz orginalne ksenony to policja ci nic nie zrobi.xpbit pisze:ja juz nie wiem jaka jest roznica miedzy tymi HID a Xenonem ? bo jak mam normalne ksenony to przeciez mi nic nie zrobi policja chyba co ?
mam te żarniki czy tam żarówki o barwie chyba 4300k i to są seryjne xenonki dziś koleś mi krzyknął 300zl za sama żarówkę ksenonowa jak mam w aucie obecnie firmy OSRAM :O trochę mnie ta cena wbiła :D i nie wiem terazco robić;p bo jedna mam prawie nowa a druga jest wypalona ledwo świeci;p
jakieś rady ?;D
A co do żarówki, to musisz wiedzieć jaki masz tam żarnik d1s, d2s, d2r? bo od tego zależy cena. Orginały philips/osram kostują około 150szt (cena zależna od typu). I te najlepiej kupić, bo kupując chińszczyznę za 50zł/szt nie masz pewności jak długo będzie świecić.
Ale zawsze to jakieś wyjście.
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
No ja mam D2S i koleś wziął jedna żaróweczkę (żarnik) wyciągnął spisał z niego tam coś i poszukał u siebie no i mu pokazało jakieś OSRAMy oryginały i powiedział ze 300zl sztukaJohn pisze:Jak masz orginalne ksenony to policja ci nic nie zrobi.xpbit pisze:ja juz nie wiem jaka jest roznica miedzy tymi HID a Xenonem ? bo jak mam normalne ksenony to przeciez mi nic nie zrobi policja chyba co ?
mam te żarniki czy tam żarówki o barwie chyba 4300k i to są seryjne xenonki dziś koleś mi krzyknął 300zl za sama żarówkę ksenonowa jak mam w aucie obecnie firmy OSRAM :O trochę mnie ta cena wbiła :D i nie wiem terazco robić;p bo jedna mam prawie nowa a druga jest wypalona ledwo świeci;p
jakieś rady ?;D
A co do żarówki, to musisz wiedzieć jaki masz tam żarnik d1s, d2s, d2r? bo od tego zależy cena. Orginały philips/osram kostują około 150szt (cena zależna od typu). I te najlepiej kupić, bo kupując chińszczyznę za 50zł/szt nie masz pewności jak długo będzie świecić.
Ale zawsze to jakieś wyjście.
i nie wiem teraz co robić;/ bo muszę je wymienić.. albo chociaż jedna... bo świecą mi inaczej i policja się może doczepić...

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
jak wymieniać to tylko komplet
ale czy firmówki, moim zdaniem obecnie praktycznie wszystko robione jest w chinach, a przepłacanie za firmówki nie ma sensu, wydaje mi się że chińczyki poświecą niewiele krócej od firmówek, tylko "po co przepłacać"?
ale czy firmówki, moim zdaniem obecnie praktycznie wszystko robione jest w chinach, a przepłacanie za firmówki nie ma sensu, wydaje mi się że chińczyki poświecą niewiele krócej od firmówek, tylko "po co przepłacać"?
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL