[A6 C6] 3.0 TDI Chiptuning czy warto?
tez nie byli zadowoleni. Wtryski ok, DPF'a nie mam, jedynie co muszę zobaczyć to przepływke.mateoosh pisze:Ogolnie moment jakos kiepsko wstaje - na chipie przy 2000 rpm masz ~460 NM - tyle u mnie bylo w serii, ktora do 1.8k rpm zostawilismy bez zmian
Moc tez serii nie trzyma. Masz DPF-a, wtryski sprawdzone ?
pzdr
Moim zdaniem lepiej dla skrzyni jak nie ma takiego jeb... na początku.
Ogólnie bardzo zadowolony, jak coś na poprawkę zapraszają....
Mam pytanie koledzy, bo tak przeczytalem od dechy do dechy tego posta i tez mysle nad zawirusowaniem sowjej a6c6. Mam jednak klika pytan :\
Czy bedzie to bezpieczne dla auta z 2005 r z 155000 km przejechanymi
Gdzie takei cos najlepiej wykonac w wielkopolsce? Czy lepiej pojechac do innego wojewodztwa.
DO ilu najlepiej podniesc( jakiej granicy nie przekraczac)
I ile taka usluga kosztuje
i jak dlugo trwa cal proces wgrywania
Gdzie takei cos najlepiej wykonac w wielkopolsce? Czy lepiej pojechac do innego wojewodztwa.
Czy warto ? TAKfenomenalny pisze:Mam pytanie koledzy, bo tak przeczytalem od dechy do dechy tego posta i tez mysle nad zawirusowaniem sowjej a6c6. Mam jednak klika pytan :\
Gdzie ? Wiele jest tunerów... na pewno nie u garażowca... nie będę robił reklamy firmie w której robiłem... ale warto mieć możliwość wymiany programu. samemu.. a chyba tylko ta firma to ma (napisałem w tekście)
Do ile podnieść ? Na MAX'a

Koszt ? różnie 1000-2000zł
Czas ? teoretycznie 60 min ale lepiej zostawić auto na cały dzień.....
- stifii
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tadeusz
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jak najbardziej rób:) Tylko musisz wybrać jakiegoś ogarniętego tunera i najlepiej co ma hamownie 4x4. Nie sluchaj firewire , jak mówi ze na maxa bo to przesada:) Robi się tyle ile będzie bezpieczne dla auta. A jak wspominałem wyżej jakiś dobry tuner sam zrobi odpowiedni,bezpieczny soft , po wcześniejszej diagnoziefenomenalny pisze:Mam pytanie koledzy, bo tak przeczytalem od dechy do dechy tego posta i tez mysle nad zawirusowaniem sowjej a6c6. Mam jednak klika pytan :\

Gdzieś widziałem taki komentarz...stifii pisze:Jak najbardziej rób:) Tylko musisz wybrać jakiegoś ogarniętego tunera i najlepiej co ma hamownie 4x4. Nie sluchaj firewire , jak mówi ze na maxa bo to przesada:) Robi się tyle ile będzie bezpieczne dla auta. A jak wspominałem wyżej jakiś dobry tuner sam zrobi odpowiedni,bezpieczny soft , po wcześniejszej diagnoziefenomenalny pisze:Mam pytanie koledzy, bo tak przeczytalem od dechy do dechy tego posta i tez mysle nad zawirusowaniem sowjej a6c6. Mam jednak klika pytan :\
"każdy może robić tuning, ale nie każdy powinien"
- stifii
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tadeusz
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Goodhope - Pleszew ; Dynosoft- Wrocław; Masters(Masters Tuning) , Rogal(Mr Motors) obaj Warszawa. To tak z grubsza;)fenomenalny pisze:No tak dlatego tez pytam o kogos sprawdoznego gdyz nie chce pojsc do pseodo tunera( ludzie moga sie glosno reklamowac) a w rzeczywistosci moga byc kiepscy w tym co robia. dlatego pytam sie tu na forum by ktos mogl mi cos konkretnego polecic!
stifii rzucil sie juz kilkoma firmami. Ja od siebie dodam ze z tych wymienionych wybralbym Rogala. Poczytaj w google opinie. Ja u nich serwisuje samochod od 2 lat... Zlego slowa nigdy powiedziec nie moglem! Ba, do tego Rogal to naprawde solidny i w porzadku czlowiek.
Sam proces trwa okolo 3godzin (kilka hamowan, korekt, itd). Bedzie Pan zadowolony...
Sam proces trwa okolo 3godzin (kilka hamowan, korekt, itd). Bedzie Pan zadowolony...

Najblizej mnie jest Goodhope - Pleszew ;. Nawet dzwonilem do nich i powiedizli wszytko co jak wyglada i ile kosztuje. i jestem naprawde mile zaskoczony. Ale jak sie ma jakosc w stsunku do ceny?;) Czy ludzie zadowoleni sa z ich uslug? Gdzie mozna znalezc jakies opinie? Lub moze ktos z nas, was uzytkownikow robil tam sowj samochodzik?
Bartek, masz racje. Reklamuje Rogala i nawet sie z tym nie kryje. Posiadam konstrukcje BKD, dlubnieta na 200KM (z groszami) i 400NM.
Moze opisze moja historie... Pojechalem do niego jako klient. Zdecydowalem sie na turbine hybrydowa (robiona na zamowienie), przez firme zewnetrzna. Rogal tak srednio do tego podchodzil, ale w koncu sie zdecydowalismy. No i co sie okazalo... Po miesiacu turbo padlo.. Rogal odeslal na reklamacje, wlozyl drugie, znowu padlo. Znowu wymienilismy. Turbina nie byla brana u Rogala tylko w firmie zewnetrznej i kazde wlozenie/wyjecie i dostrojenie moglby zazyczyc sobie "za robocizne". Nic nigdy takiego nie bylo. Zawsze robil na swoj koszt, ba nawet za kuriera nic nie placilem. Glupio mu strasznie bylo, chociaz to nie jego wina. Program dostalem po kosztach a raczej za darmo mi zrobil. Wszystko to, bo jest czlowiekiem. Ja bylem stratny bo auto troche przestalo, on byl stratny bo roboty sporo i koszta a to wszystko przez firme, ktora w "ch..ja" ciela z turbinami ktore robila. I mimo to normalnie mozna sie z nim dogadac. Nigdy nikogo nie oszukal i watpie abyscie znalezli osobe niezadowolona z ich uslug.
A odnosnie odmowy tuningu... Kumpel kupil Leona, zajechal na program a Rogal odmowil, ze wzgledu na zapiekajace lopatki.
Drugi znajomy (z a3-clubu) pojechal na program. Rogal stwierdzil ze turbo slabe i pewnie sie skonczy. Program odradza, chyba ze na zyczenie wlasciciela! Wlasciciel sie zdecydowal, ale nic na sile.
Uwierzcie mi ze nie mam z tego zadnych profitow, ale jak macie jechac i kombinowac po firmach krzak, to jedzcie do sprawdzonej osoby. Mi wierzyc nie musicie, ale Bartek uzyj wujka google i bedziesz wszystko wiedzial.
Dalszy ciąg tego postu może byc traktowany jak reklama f. tuningowej
Moze opisze moja historie... Pojechalem do niego jako klient. Zdecydowalem sie na turbine hybrydowa (robiona na zamowienie), przez firme zewnetrzna. Rogal tak srednio do tego podchodzil, ale w koncu sie zdecydowalismy. No i co sie okazalo... Po miesiacu turbo padlo.. Rogal odeslal na reklamacje, wlozyl drugie, znowu padlo. Znowu wymienilismy. Turbina nie byla brana u Rogala tylko w firmie zewnetrznej i kazde wlozenie/wyjecie i dostrojenie moglby zazyczyc sobie "za robocizne". Nic nigdy takiego nie bylo. Zawsze robil na swoj koszt, ba nawet za kuriera nic nie placilem. Glupio mu strasznie bylo, chociaz to nie jego wina. Program dostalem po kosztach a raczej za darmo mi zrobil. Wszystko to, bo jest czlowiekiem. Ja bylem stratny bo auto troche przestalo, on byl stratny bo roboty sporo i koszta a to wszystko przez firme, ktora w "ch..ja" ciela z turbinami ktore robila. I mimo to normalnie mozna sie z nim dogadac. Nigdy nikogo nie oszukal i watpie abyscie znalezli osobe niezadowolona z ich uslug.
A odnosnie odmowy tuningu... Kumpel kupil Leona, zajechal na program a Rogal odmowil, ze wzgledu na zapiekajace lopatki.
Drugi znajomy (z a3-clubu) pojechal na program. Rogal stwierdzil ze turbo slabe i pewnie sie skonczy. Program odradza, chyba ze na zyczenie wlasciciela! Wlasciciel sie zdecydowal, ale nic na sile.
Uwierzcie mi ze nie mam z tego zadnych profitow, ale jak macie jechac i kombinowac po firmach krzak, to jedzcie do sprawdzonej osoby. Mi wierzyc nie musicie, ale Bartek uzyj wujka google i bedziesz wszystko wiedzial.
Dalszy ciąg tego postu może byc traktowany jak reklama f. tuningowej
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2010, 12:22 przez Malik, łącznie zmieniany 1 raz.