Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[warsztat] AZ serwis Gdańsk

citrin
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Czarek
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: citrin » 29 sie 2013, 06:55

Trzeba przyznać że koledzy znają się na robocie...tego akurat w mojej ocenie nie można im zarzucić.

Z mojej obserwacji wynika że mają dużo samochodów, dużo roboty i szczegóły, naprawdę pierdoły ,umykają i na tym może tracą.

Nigdy nie będzie 100% zadowolenia, ale panowie na to pracują i są na dobrej drodze.
Także panowie z AZ więcej rozwagi, spokojności a na pewno dobra, lepsza sława wróci.

atlas audi a6

Post autor: atlas audi a6 » 29 sie 2013, 09:02

citrin pisze:Trzeba przyznać że koledzy znają się na robocie...tego akurat w mojej ocenie nie można im zarzucić.

Z mojej obserwacji wynika że mają dużo samochodów, dużo roboty i szczegóły, naprawdę pierdoły ,umykają i na tym może tracą.

Nigdy nie będzie 100% zadowolenia, ale panowie na to pracują i są na dobrej drodze.
Także panowie z AZ więcej rozwagi, spokojności a na pewno dobra, lepsza sława wróci.

tu się z kolegą zgadzam, ciężko zatrzeć jakieś negatywne opinie ale trzymam kciuki, że idzie ku lepszemu i odzyskacie dobrą reputację wśród forumowiczów.

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Kontakt:

Post autor: Deniro » 02 wrz 2013, 23:21

Wyslalem dzis kolektory do nich ,ocenie ich fachowosc jak przyjda:)

Awatar użytkownika
automoto
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: automoto » 11 wrz 2013, 08:06

ja wyslalem tez kolektor tez czekam

Damiana6c7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Skrzynia: S-tronic

Re: [warsztat] AZ serwis Gdańsk

Post autor: Damiana6c7 » 24 paź 2024, 15:26

No to teraz czas zaktualizować informacje na temat tego warsztatu, opisuje to tutaj, mimo że takie fora w świecie social mediów są powoli martwe, to jednak pozycjonowanie Google działa i może pomoże to komuś i nie wtopi pieniędzy oraz nie zostanie oszukany tak jak ja

Pacjent to Audi A6 c7 3.0tdi quattro, standardowy zabieg, wymiana rozrządu, umówiony termin, umówiona cena na niecałe 9k brutto, jazda

Przywiozłem auto, dwa dni później zaczęły się telefony, że z silnika cieknie olej, że trzeba go uszczelnić, a co za tym idzie go wyciągnąć więc cena nam tu skacze do 12k, myślę sobie okej, zdarza się, to wada tych silników, nie m co gadać trzeba robić

Dzień później znowu telefon, że auto chodziło na 50% mocy bo doloty ma całe w sadzy, no spoko, ale chyba każdy diesel takie doloty ma w tych czasach, czyścimy je i tyle, żadna filozofia, jednak moje zdziwienie było takie, ponieważ auto chodziło naprawdę bardzo dobrze, nadmienię że postawiłem im to auto na rozrząd, tylko i wyłącznie dlatego że na zimnym silniku przez sekundę przy odpaleniu słyszałem łańcuch, poza tym auto chodziło dosłownie wzorowo

Chwilę później znowu telefon, że wirnik turbiny jest podobno luźny, mówię nosz kur.. znowu coś haha, no dobra, cena 1600 za nowy wirnik, mówię okej, tylko trzymajmy się tej granicy 15k bo po prostu więcej nie mam no

Cytuję: „tak tak, proszę się nie martwić, ja przepraszam że przekazuje takie informacje, ale robimy panu auto tak żeby przez najbliższe 2 lata nie miał pan żadnych problemów”

No cóż, miło słyszeć, to zawsze uspokaja.

Wkoncu dostaje telefon że auto jest gotowe, jest po jazdach próbnych, i jest gotowe odbioru, oraz czy chce odebrać auto przed weekendem, no to ja w ramach bynajmniej bycia Wporzadku, mówię że jak się uda to super, jak nie to nic się nie stanie, mieli zadzwonić w piątek, ale nie zadzwonili

Dzwonią w poniedziałek, że finalnie wyszło 16,400,- ale wszystko zrobione, sprawdzone całe auto! I jedyne co jeszcze znaleźli, to delikatnie nadszarpnięty wahacz przedni prawy, ale nie wymaga interwencji na już bo jest delikatnie, w dodatku dostałem informację że Audi jeszcze trafi na myjnię, i można zabierać, prześmiewczo mówię, zostawcie już tą myjnię, bo wrzucicie mi do rachunku i już wogole się nie wypłacę, no bo jednak, rachunek naprawdę mnie przerósł

Mimo wszystko dostałem info że myjnia oczywiście gratis za taki serwis etc etc. :)

Dzień odbioru auta, przychodzę, proszę o fakturę, i zaczynają się pierwsze schody, dostaje fakturę z opisem „naprawa samochodu” i kwota 16,400,-

Ja mówię, że mi taka fv nie pasuje, no bo z racji tego że suma skoczyła z 9k na 16k chciałbym wiedzieć co zostało wymienione, za ile, no i wiecie jak to jest, przyjdzie czas kiedy będę auto sprzedawał, to warto mieć taki dokument z serwisu, zwłaszcza jak serwisujesz auto za ponad 15 tysięcy

Pan chyba właściciel zaczął kręcić nosem że on nie ma na to czasu żeby wszystko rozpisywać, że on zawsze tak robi i nikt nie ma problemu, ja ciągle stoję przy swoim.

Zadzwonił do właścicielki, chyba żony, i zaczął mnie wyśmiewać że pan tu chce fakturę na każdą śrubkę, więc mówię, szanujmy się, nie chce faktury na każdą śrubkę, ale chce wiedzieć co zostało wymienione i za ile, no co w tym dziwnego? Tymbardziej że skala pracy na warsztacie urosła już przez telefon!

Pani przez telefon zaczęła mi się tłumaczyć że to jej tajemnica handlowa za ile kupiła części itp, ok spoko, bez sensu dyskusja, kładę pieniądze, zabieram tą fakturę, i idę do samochodu, w dalszym ciągu przynajmniej szczęśliwy że zadbałem o auto

Odpalam furę, a ona chodzi jakbyś do silnika wrzucił worek kartofli

Otwieram maskę, przylatuje mechanik (nie ruszyłem nawet centymetra oczywiście)

No i mówię, panowie no coś tu napierd… i to jak

Facet rozkłada ręce że pewnie dwumas, ja mówię no spoko ale tu nic nie waliło, auto chodziło wzorowo

Po czym zaczyna się bronić że on pamięta że ta skrzynia chodziła jakby chciała a nie mogła

(Mam fv na skrzynie i dwumas 17k km temu)

Dalej tłumaczę że nie miałem żadnych problemów z napędem, a teraz auto pracuje jak totalny złom! I że nie odbiorę takiego auta, poprawcie to!

Zabrali auto na warsztat, dostałem
Informację że za 45min będzie poprawione

Pojechałem do domu, mijają 2 godziny, brak kontaktu, ok jadę kolejny raz

Przyjechałem na miejsce, czekam 30minut w poczekalni, auto podstawili mi pod nos, i faktycznie zrobione, nie rzęzi

Okej myślę sobie, poprawione, co mam tu więcej wymagać

Otóż nie, wróciłem z pruszcza do Gdańska, spod maski wydobył się dym, i świąd spalonego sprzęgła, bynajmniej tak mi się wydaje, nie jestem mechanikiem, dodam że jeszcze wiatrak chodzi jak chce

Załamany nerwowo z pustym portfelem poszedłem spać, wstaje rano, odpalam auto, rzęzi tak samo jak rzęził, po rozgrzaniu ustępuje, a więc co panowie zrobili? Rozgrzali auto, i mi je oddali, zwykłe oszustwo…

Reasumując ten wywód

W tym warsztacie, oddasz dobre auto, zapłacisz 16k, odbierzesz uwalonego smarem złoma, bo brudna była tak że do teraz jej nie domyłem, zresztą póki co nie domyje bo auto jest raczej nie jezdne (teraz cofnij się do telefonu od właścicielki że robią ci auto na lata) dno i wodorosty, jak to inaczej ocenić?

Jest masa warsztatów na rynku, ja strasznie żałuję że dałem się nabrać i oddałem auto, teraz mam jeszcze większy problem a do tego bez pieniędzy, nie wspomnę już o nerwach, sami sobie wyobraźcie waszą minę jak jedziecie do domu po serwisie za bagatela ponad 15k a musicie stanąć bo z auta wydobywa się dym, gdzie jeszcze wam przez telefon cukrują jak to na grubo lecą z pana samochodem żeby wszystko było na tip top zrobione, dla mnie? Hit roku 2024, dużo już widziałem ale nikt mnie jeszcze tak nie potraktował, centralnie czuję się oszukany jak najgorszy frajer, i bardzo chciałbym wam wszystkim tego oszczędzić, omijajcie szerokim łukiem, NIE POLECAM!!!!

Awatar użytkownika
Wurst
Moderator
Moderator
Imię: Em-ka
Moje auto: Allroad C6
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: Wurst » 24 paź 2024, 20:31

Nie da rady zalozyc im sprawy?
To naprawde jest przegiecie ...

LukasXTC
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Silnik: 3.0 BMK 224KM

Post autor: LukasXTC » 24 paź 2024, 23:02

Twój błąd to danie im jakichkolwiek pieniędzy przed zobaczeniem F.V. lub paragonu i faktury do paragonu z kartonem części wymienionych w bagażniku.
A jeżeli sprzęgło było świeże a rozbierali je partacze to masz znowu do wymiany - pewnie przestawili mechanizm samoregulacji SAC i sprzęgło padnie w okolicach 5tys. km.

Awatar użytkownika
Wurst
Moderator
Moderator

Post autor: Wurst » 24 paź 2024, 23:24

Malo tego, ten az serwis gdansk to reklamowany warsztat na audi a4

Damiana6c7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Damiana6c7 » 29 paź 2024, 10:22

Dziękuję za informację, po opiniach właścicielka do mnie zadzwoniła i prosi o przyjazd po raz trzeci na warsztat, a ja zaraz nagram filmik jak aktualnie auto na wolnych obrotach pracuje, istny dramat, co do tego że nie powinienem dawać pieniędzy przed fv - wiem, nie powinienem, ale tak jak pisałem wyżej, chciałem mieć już to wszystko z głowy i po prostu dobrze zrobiony wóz..

Awatar użytkownika
Wurst
Moderator
Moderator

Post autor: Wurst » 01 lis 2024, 07:43

Ty nie patrz co powinienes zrobic a co nie, walcz o swoje. Powodzenia

Awatar użytkownika
_wladi_
Moderator
Moderator
Imię: Włodek
Rocznik: 2016
Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
Kontakt:

Post autor: _wladi_ » 03 lis 2024, 13:47

Tam dalej właścicielem jest Olo orientujesz się?

Damiana6c7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Damiana6c7 » 23 lis 2024, 09:58

No to ważny upade dot. warsztatu Azet

Jak pisałem wyżej właścicielka po opinii której zostawiłem do mnie zadzwoniła w celu wyjaśnienia sprawy

Auto zostało im oddane tydzień temu, z problemem jak wyżej, winowajcą okazał się dwumas, ja nie jestem mechanikiem, ale no dwumas nie wykazywał żadnych oznak zużycia, a narracja cały czas prowadzona była iż auto robimy na lata i nic nie wymaga zrobienia, stąd moje ogromne zdziwienie jak odbierałem go klekoczącego

Co najważniejsze! Ocenia się na końcu a nie na początku, i należy się szacunek za to jak się na końcu zachowali, wrzucili jakiś używany dwumas, ale nie klekoczący, auto pracuje tak jak je zostawiałem, i takie właśnie powinienem odebrać, teraz jest super

Reasumując, te mniejsze sytuacje, miały miejsce i nic tego nie zmieni, jednak auto odbierałem u jakiegoś faceta, który może jest dobrym mechanikiem? Ale biorąc pod uwagę wszechobecną obsługę klienta wszędzie u konkurencji, oraz podejście jakie trzeba przedstawiać, włącznie z szacunkiem, kontakt z klientem tam, to chyba powinna mieć tylko ta właścicielka, bo mi aż było głupio, i powiedziałem że jak trzeba to opłacę ten dwumas, taka jest różnica w zachowaniu !

Reasumując, auto jeździ, nie dymi spod maski, pracuje bdb, chwilowe przeboje były, ale osobiście je naprawili a to najważniejsze

Jak zostawiasz tam auto, zrobią ci go dobrze, a najlepiej umawiaj wszystko z panią Żanetą, bo na mieście gadają że ten warsztat tylko żona ogarnia, i miałem dziś tego przykład, trochę jakbym odbierał auto z innego miejsca

Info na pewno się komuś przyda, na pewno wielu mechaników odstawi ci szopkę z autem, ale już nie każdy zachowa się jak azet, i nie wyjdą z tego z twarzą, a w/w warsztat już tak!

piotraudi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2012
Silnik: 3.0 TDI 272KM

Post autor: piotraudi » 04 maja 2025, 18:16

AZ serwis Gdańsk to serwis AZet auto serwis w Pruszczu Gdańskim???

shaqal
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: hmm?
Rocznik: 2021
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Silnik: 4.2 360KM
Napęd: Brak
Skrzynia: Brak
Paliwo: Brak
Kontakt:

Post autor: shaqal » 04 maja 2025, 21:56

piotraudi pisze:
04 maja 2025, 18:16
Nowowiejskiego 2/4, Pruszcz Gdański

piotraudi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2012
Silnik: 3.0 TDI 272KM

Post autor: piotraudi » 10 maja 2025, 17:34

shaqal pisze:
04 maja 2025, 21:56
piotraudi pisze:
04 maja 2025, 18:16
Nowowiejskiego 2/4, Pruszcz Gdański
Chciałem sie upewnić czy to ten warsztat który tak sobie schrzanil ipinie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Odradzam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja