Wurst pisze: ↑25 lip 2024, 20:46
Jakie masz zdanie na temat zawieszenia pneumatycznego? Jak to funkcjonuje z napedem Q zwlaszcza na mocnym sniegu?
U siebie mam tez pneumata ale doswiadczenia wiekszego nie mam. Jestem ciekawy jak takie zawieszenie sie zachowuje w dalszej perspektywnie
uzytkowania auta czy to na daily czy na wyjazdach.
Cześć.
W zimie nie miałem żadnych problemów z napędem jak i z zawieszeniem.
Co do samej jazdy, to chyba jest większy komfort jadąc po łatach - dziurach, ale to moje takie odczucie (mieszkam w górzystym terenie)
Przeważnie jeżdżę na drugim poziomie, ale jak mam wjeżdżać w drogę nieodśnieżoną, to podnoszę na trzecią pozycję biegi na manual i jazda (zostaje jeszcze czwarta pozycja, chyba do 15km/h ale podczas jazdy jeszcze jej nie używałem, tylko na kanale.
Wg mnie to "Allroad" jak sama nazwa mówi nadaję się i na śnieg i na autostrady, bo jadąc na autostradzie (około 200km/h w Niemczech) sam opad na pierwszą pozycję i dość dobrze trzymał się drogi. Można było szybciej jechać, ale wiadomo - auto trochę wiekowe. Osobiście jestem zadowolony z silnika jak i zawieszenia. Oczywiście takie zawieszenie jest bardziej kosztowne niż zwykłe. To chyba tyle co mogę powiedzieć na Twój temat.
Oczywiście staram się dbać o auto bo w ten sposób mi się odwdzięcza. A co już włożyłem w olka, to musiałbyś cały mój temat przeczytać.
Pozdrawiam.