Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi A6 C5 2.8 30V KOMPRESOR - więcej mocy 300+ /doładowanie

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Pioter211
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 ALG 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: Pioter211 » 11 maja 2018, 09:48

Jarku nie przejmuj sie. Są tu jeszcze ludzie którzy czekają na newsy. Działaj spokojnie i wrzucaj nowe zdjęcia i informacje nt Twoich projektów i postępów.

MarioMAX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MarioMAX » 28 maja 2018, 17:31

Witaj, jest może jakiś przewidywany czas nowego posta? A6 już nie mam dawno a na to forum wchodzę tylko dla tego tematu i siwnę z tego czekania na nowe foty. A może prowadzisz gdzieś temat na innym forum, gdzie ludzie rozumieją, że liczy się fantazja i pieniądze :)

leon0376
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2003
Moje auto: A8 D3
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 ARS 299KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: leon0376 » 28 maja 2018, 21:34

Tez bym chetnie poczytal.
Mam ogromny szacunek dla takich ludzi którzy podejmują sie takich modów. <brawo>

Jarek-LT

Post autor: Jarek-LT » 29 maja 2018, 07:27

OK -miło usłyszeć, że jednak są tacy którzy temat śledzą.

Dzisiaj może skończę ala dyfuzor i pokarzę ''połowę'' splittera z przodu. Będą jeszcze dwie małe ''płetwy'' jak w przedstawionych projektach wcześniej. Z tyłu też coś wymodzę bo tył do przodu będzie lipnie......chociaż na tyle mam wspomniane/zaplanowane skrzydło. Chyba jedyne w avancie oooo. Pomału rzężbię w rzeczywistości to co miałem w głowie zobrazowane - może wyjdzie cywilna ''wyścigówka'' o której zawsze marzyłem.

Trochę ciężkawo to idzie - są i inne obowiązki, poprzedni cały tydzień kleiłem wydech.
Mruczy fajnie, na wolnych i średnich trochę ''cicho'' po przy-gazowaniu owszem ale w konsekwencji przy obciążeniu pewnie będzie OK. <milczek>
Garb na masce też przyszykowany w którym zmieści się KOMPRESOR.
Kompresora jeszcze nie będzie - ale garb - TAK.

I ostatni'' detal szykowany do kompletu to progi. Bez nich projektowi w mojej wizji czegoś by brakowało. Formy/szablony też przyszykowane. Ale ręce tylko dwie a doba za krótka.......

pozdrower
Jarosław-LT <okok>

ps. jeszcze czeka zmiana licznika na S6 ze skalą do 300 - chciałem by przynajmniej tyle było na zegarze - jeśli będzie za ''nowy'' przełożę sam cyferblat. Zrobię zdjęcie nowego tunelu z C7 .
Czekam jeszcze na strzała ze sportową kierownica - na razie ceny zaporowe, moze coś wymyślę samemu. Wzór - miejsza od oryg. , płaska od spodu i wstawki carbon... <radocha>

MarioMAX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MarioMAX » 29 maja 2018, 19:53

Jarek-LT, Tunel z C7 ? Jak żeś to tam wpakował :shock: Gdyby ci się udało zegary wpakować z C7 to by był kozak. Podeślij jakieś zdjęcia, chociażby na PW

Jarek-LT

Post autor: Jarek-LT » 29 maja 2018, 21:05

Jednak widzę po zdjęciach, że nie oddają wyglądu. Najlepsze zdjęcia będą gdy auto będzie w całości.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gdy przyjdzie jeszcze próg gotowy i połączy nadkola które będą dokończone, auto nabierze
wyglądu jako całość, wtedy pozostanie lakier do zrobienia....
Do końcowego efektu również się przyczyni kratka grila ala RS - plaster miodu który też już jest na poczekalni.... <radocha>

MarioMAX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MarioMAX » 29 maja 2018, 22:38

Jarek-LT, O kurczę ale fantazja <lol> Jaki to ma ręczny elektryczny ? I większość guzików teraz na panelu jest funkcjonalna, czy nie ? Przyznam, że jak zrobisz coś z tylnymi światłami, to powinno się to ładnie zgrać, bo te oryginalne z C5 sam widzisz, że wyglądają jak z powrotu do przeszłości. Będziesz go oklejał czy lakierował, i ostatnie pytanie, nie jesteś w stanie obniżyć tego pudełka na masce? To ostateczna wersja do zmieszczenia kompresora ?

Jarek-LT

Post autor: Jarek-LT » 14 cze 2018, 07:24

Jest/będzie elektryczny postojowy, heble czekają od RS4 B7 - 365mm przód i 330mm tył.
Puszka na kompresor na-pewno obniży się - ile - jeszcze nie wiem to wyjdzie w praniu.....
i te nieszczęsne tylne światła. Pozostaną te oryg. tuningowe ALE ALE ALE mam na poczekalni jeszcze światła w klapę ledy od A6 C6 nad którymi zastanawiam sie.

Nie wiem czy po ich zamontowaniu nie zrobi się z tyłu ''choinka'' ...
Nie zmienia to faktu , ze podobają mi się, pasuja pod względem technicznym do zamontowania - dlatego kupiłem je i czekają...
W tej kwestii prosił bym o doradzenie w zarysie całościowym projektu. <stres>

orneciak123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: orneciak123 » 15 cze 2018, 14:07

Jarek-LT, fajny projekt <lol> i jakie zdziwienie na przeglądzie będzie jak diagnosta zobaczy.

Mam pytanie odnośnie czy masz zdjęcia montażu kompresora do 2.8 to znaczy kolektory i jak finalnie napęd wyglądał bo chciałbym taki kompresor zamiast turbin do 2.7 założyć bo mi z dołu momentu brakuje przy większych turbinach.

a wydajność ten Eaton od 3.0 tfsi ma ponad 400 ps także spoko

Życzę powodzenia z modami , czekam na info i pozdro.

COrel1308
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: COrel1308 » 15 cze 2018, 17:38

To co się stało z tym samochodem od strony mechaniki to cudo. Na prawdę chapeau bas :). Wygląd zewnętrzny można nazwać bajką podzieloną na 3 Tomy. Z przodu Tom I: zaczyna się ciekawie - mam C7 w mocnej wersji. Z boku Tom II: wszystko zaczyna się pier...lić. Atmosfera gęstnieje i zaczynają się kłopoty. Z tyłu Tom III: bajka nie ma happy endu. Główny bohater umiera na wrzody odbytu. Jego rodzina pogrąża się w smutku. Matka popełnia samobójstwo, a kobietą jego życia zdrada go z psem :[ . Rozumiem, że są gusta i guściki, ale skoro pojawił się temat dotyczący tego samochodu, to właściciel liczy się z krytyką :). Mogła to być fajna C5 z brylantem pod maską, a pierwsze co przychodzi mi do głowy gdy na to patrzę, to zdjęcie z Rosji, gdzie Ivan z Dymitrem po flaszce doszli do wniosku, że z W124 zrobią E-class za pomocą młotka, dłuta i kleju do protez. <uoee>. Czasem mniej znaczy więcej. .Do ideału wystarczyłoby tak niewiele: po prostu nie przedobrzyć...

Żeby nie było, że tylko krytykuję to samo wykonanie "przeszczepu twarzy" jest na bardzo fajnym poziomie. Blacharz miał dobre ręce i póki nie widać za bardzo boków i tyłu wszystko wygląda bardzo spoko. Sam pomysł natomiast wydaje mi się zupełnie pomylony :(.

Jarek-LT

Post autor: Jarek-LT » 15 cze 2018, 19:39

Skoro podoba sie tylko przód to masz jeszcze zdjęcia docelowego przodu.

Obrazek

Mnie się podoba całe auto dlatego tak wygląda a nie inaczej....

Obrazek

COrel1308
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: COrel1308 » 15 cze 2018, 20:40

No z przodu i pod maską wygląda cudnie :).

MarioMAX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MarioMAX » 15 cze 2018, 21:51

A podeślij zdjęcie idealnie z boku. Ogólnie przód i środek super, te tyle światła rażą. Ja wiem czemu ci się podoba, bo jak oglądasz codziennie, to się przyzwyczaja człowiek, ale uwierz mi, że będą na ulicy się śmiać z tego tyłu. Druga strona, jak uruchomiłeś światła ? Ja Mam a4 b8 zmieniałem na bixenon, i zmiana na te śiwatła to był nie lada problem do zrobienia, bo co z tego, że wsadzę, jak elektryka i kodowanie to nie lada problem, a tutaj to już sobie nie wyibrażam uruchomienia tego i montowania gdzieś modułów MCE z nowego auta.

Ale ogólnie podziwiam, jak dostarczysz fajne zdjęcia prosto z tyłu, to zrobię ci wizualną przeróbkę na inne światła.

przemek530d
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: przemek530d » 28 cze 2018, 14:53

niezly hardcore <okok>

a jak tam postęp prac z kompressorem i strojeniem?

Surkey
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Surkey » 29 lip 2018, 12:26

Zacny każdy robi auto pod siebie działaj tak dalej powodzenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
hamulce części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostacja