Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi A6 C5 2.8 30V KOMPRESOR - więcej mocy 300+ /doładowanie

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Pioter211
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 ALG 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: Pioter211 » 11 maja 2018, 09:48

Jarku nie przejmuj sie. Są tu jeszcze ludzie którzy czekają na newsy. Działaj spokojnie i wrzucaj nowe zdjęcia i informacje nt Twoich projektów i postępów.

MarioMAX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MarioMAX » 28 maja 2018, 17:31

Witaj, jest może jakiś przewidywany czas nowego posta? A6 już nie mam dawno a na to forum wchodzę tylko dla tego tematu i siwnę z tego czekania na nowe foty. A może prowadzisz gdzieś temat na innym forum, gdzie ludzie rozumieją, że liczy się fantazja i pieniądze :)

leon0376
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2003
Moje auto: A8 D3
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 ARS 299KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: leon0376 » 28 maja 2018, 21:34

Tez bym chetnie poczytal.
Mam ogromny szacunek dla takich ludzi którzy podejmują sie takich modów. <brawo>

Jarek-LT

Post autor: Jarek-LT » 29 maja 2018, 07:27

OK -miło usłyszeć, że jednak są tacy którzy temat śledzą.

Dzisiaj może skończę ala dyfuzor i pokarzę ''połowę'' splittera z przodu. Będą jeszcze dwie małe ''płetwy'' jak w przedstawionych projektach wcześniej. Z tyłu też coś wymodzę bo tył do przodu będzie lipnie......chociaż na tyle mam wspomniane/zaplanowane skrzydło. Chyba jedyne w avancie oooo. Pomału rzężbię w rzeczywistości to co miałem w głowie zobrazowane - może wyjdzie cywilna ''wyścigówka'' o której zawsze marzyłem.

Trochę ciężkawo to idzie - są i inne obowiązki, poprzedni cały tydzień kleiłem wydech.
Mruczy fajnie, na wolnych i średnich trochę ''cicho'' po przy-gazowaniu owszem ale w konsekwencji przy obciążeniu pewnie będzie OK. <milczek>
Garb na masce też przyszykowany w którym zmieści się KOMPRESOR.
Kompresora jeszcze nie będzie - ale garb - TAK.

I ostatni'' detal szykowany do kompletu to progi. Bez nich projektowi w mojej wizji czegoś by brakowało. Formy/szablony też przyszykowane. Ale ręce tylko dwie a doba za krótka.......

pozdrower
Jarosław-LT <okok>

ps. jeszcze czeka zmiana licznika na S6 ze skalą do 300 - chciałem by przynajmniej tyle było na zegarze - jeśli będzie za ''nowy'' przełożę sam cyferblat. Zrobię zdjęcie nowego tunelu z C7 .
Czekam jeszcze na strzała ze sportową kierownica - na razie ceny zaporowe, moze coś wymyślę samemu. Wzór - miejsza od oryg. , płaska od spodu i wstawki carbon... <radocha>

MarioMAX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MarioMAX » 29 maja 2018, 19:53

Jarek-LT, Tunel z C7 ? Jak żeś to tam wpakował :shock: Gdyby ci się udało zegary wpakować z C7 to by był kozak. Podeślij jakieś zdjęcia, chociażby na PW

Jarek-LT

Post autor: Jarek-LT » 29 maja 2018, 21:05

Jednak widzę po zdjęciach, że nie oddają wyglądu. Najlepsze zdjęcia będą gdy auto będzie w całości.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gdy przyjdzie jeszcze próg gotowy i połączy nadkola które będą dokończone, auto nabierze
wyglądu jako całość, wtedy pozostanie lakier do zrobienia....
Do końcowego efektu również się przyczyni kratka grila ala RS - plaster miodu który też już jest na poczekalni.... <radocha>

MarioMAX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MarioMAX » 29 maja 2018, 22:38

Jarek-LT, O kurczę ale fantazja <lol> Jaki to ma ręczny elektryczny ? I większość guzików teraz na panelu jest funkcjonalna, czy nie ? Przyznam, że jak zrobisz coś z tylnymi światłami, to powinno się to ładnie zgrać, bo te oryginalne z C5 sam widzisz, że wyglądają jak z powrotu do przeszłości. Będziesz go oklejał czy lakierował, i ostatnie pytanie, nie jesteś w stanie obniżyć tego pudełka na masce? To ostateczna wersja do zmieszczenia kompresora ?

Jarek-LT

Post autor: Jarek-LT » 14 cze 2018, 07:24

Jest/będzie elektryczny postojowy, heble czekają od RS4 B7 - 365mm przód i 330mm tył.
Puszka na kompresor na-pewno obniży się - ile - jeszcze nie wiem to wyjdzie w praniu.....
i te nieszczęsne tylne światła. Pozostaną te oryg. tuningowe ALE ALE ALE mam na poczekalni jeszcze światła w klapę ledy od A6 C6 nad którymi zastanawiam sie.

Nie wiem czy po ich zamontowaniu nie zrobi się z tyłu ''choinka'' ...
Nie zmienia to faktu , ze podobają mi się, pasuja pod względem technicznym do zamontowania - dlatego kupiłem je i czekają...
W tej kwestii prosił bym o doradzenie w zarysie całościowym projektu. <stres>

orneciak123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: orneciak123 » 15 cze 2018, 14:07

Jarek-LT, fajny projekt <lol> i jakie zdziwienie na przeglądzie będzie jak diagnosta zobaczy.

Mam pytanie odnośnie czy masz zdjęcia montażu kompresora do 2.8 to znaczy kolektory i jak finalnie napęd wyglądał bo chciałbym taki kompresor zamiast turbin do 2.7 założyć bo mi z dołu momentu brakuje przy większych turbinach.

a wydajność ten Eaton od 3.0 tfsi ma ponad 400 ps także spoko

Życzę powodzenia z modami , czekam na info i pozdro.

COrel1308
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: COrel1308 » 15 cze 2018, 17:38

To co się stało z tym samochodem od strony mechaniki to cudo. Na prawdę chapeau bas :). Wygląd zewnętrzny można nazwać bajką podzieloną na 3 Tomy. Z przodu Tom I: zaczyna się ciekawie - mam C7 w mocnej wersji. Z boku Tom II: wszystko zaczyna się pier...lić. Atmosfera gęstnieje i zaczynają się kłopoty. Z tyłu Tom III: bajka nie ma happy endu. Główny bohater umiera na wrzody odbytu. Jego rodzina pogrąża się w smutku. Matka popełnia samobójstwo, a kobietą jego życia zdrada go z psem :[ . Rozumiem, że są gusta i guściki, ale skoro pojawił się temat dotyczący tego samochodu, to właściciel liczy się z krytyką :). Mogła to być fajna C5 z brylantem pod maską, a pierwsze co przychodzi mi do głowy gdy na to patrzę, to zdjęcie z Rosji, gdzie Ivan z Dymitrem po flaszce doszli do wniosku, że z W124 zrobią E-class za pomocą młotka, dłuta i kleju do protez. <uoee>. Czasem mniej znaczy więcej. .Do ideału wystarczyłoby tak niewiele: po prostu nie przedobrzyć...

Żeby nie było, że tylko krytykuję to samo wykonanie "przeszczepu twarzy" jest na bardzo fajnym poziomie. Blacharz miał dobre ręce i póki nie widać za bardzo boków i tyłu wszystko wygląda bardzo spoko. Sam pomysł natomiast wydaje mi się zupełnie pomylony :(.

Jarek-LT

Post autor: Jarek-LT » 15 cze 2018, 19:39

Skoro podoba sie tylko przód to masz jeszcze zdjęcia docelowego przodu.

Obrazek

Mnie się podoba całe auto dlatego tak wygląda a nie inaczej....

Obrazek

COrel1308
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: COrel1308 » 15 cze 2018, 20:40

No z przodu i pod maską wygląda cudnie :).

MarioMAX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MarioMAX » 15 cze 2018, 21:51

A podeślij zdjęcie idealnie z boku. Ogólnie przód i środek super, te tyle światła rażą. Ja wiem czemu ci się podoba, bo jak oglądasz codziennie, to się przyzwyczaja człowiek, ale uwierz mi, że będą na ulicy się śmiać z tego tyłu. Druga strona, jak uruchomiłeś światła ? Ja Mam a4 b8 zmieniałem na bixenon, i zmiana na te śiwatła to był nie lada problem do zrobienia, bo co z tego, że wsadzę, jak elektryka i kodowanie to nie lada problem, a tutaj to już sobie nie wyibrażam uruchomienia tego i montowania gdzieś modułów MCE z nowego auta.

Ale ogólnie podziwiam, jak dostarczysz fajne zdjęcia prosto z tyłu, to zrobię ci wizualną przeróbkę na inne światła.

przemek530d
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: przemek530d » 28 cze 2018, 14:53

niezly hardcore <okok>

a jak tam postęp prac z kompressorem i strojeniem?

Surkey
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Surkey » 29 lip 2018, 12:26

Zacny każdy robi auto pod siebie działaj tak dalej powodzenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja