Problem dotyczy lamp w wewnątrz auta tzn. boczne w drzwiach(czerwone) i pod fotelami przednimi oraz dwa w suficie które powinny się zapalać jak otwierają się drzwi.
Lecz zapalają się tylko wtedy jak otworze od kierowcy i pasażera z tyłu. Jak kupiłem auto nie świeciły tylko jedne drzwi z tyłu. jeszcze dodam że w ostatnia zimę zepsuły się od pasażera z przodu i było to trochę dziwne bo w nocy jak auto było zamknięte wszystkie światła w środku migały albo czasami jak jechałem cały czas się świeciły aż w końcu padły całkiem:)
Muszę usunąć jakoś te usterki bo strasznie mnie denerwują. Z informacji jakie uzyskałem i wyczytałem jest to prawdopodobnie moduł komfortu ale jak to sprawdzić??
Proszę o pomoc albo wskazówkę od czego zacząć
[ Dodano: 2017-04-30, 19:37 ]
Witam
Czy któryś z kolegów może mi powiedziec dlaczego jak otwieram drzwi od kierowcy nie zapala się światło w kabinie??
I nie pipczy sygnał jak nie wyłacze świateł??
Światła wewnątrz auta
Światła wewnątrz auta
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2017, 14:33 przez speton, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie powinni. A jak by nawet próbowali to się broń przed taką decyzją. O ile to co na zewnątrz auta, ma znaczenie o tyle wewnątrz nie. Możesz sobie jakie chcesz światełka zamontować. Nikogo nie powinno to interesować.
Proponuję jeszcze tutaj rzucić okiem: https://nocar.pl/blog/auto-inne-niz-wsz ... a-pojazdu/
Masz tam tekst poświęcony temu zagadnieniu.
Proponuję jeszcze tutaj rzucić okiem: https://nocar.pl/blog/auto-inne-niz-wsz ... a-pojazdu/
Masz tam tekst poświęcony temu zagadnieniu.
Deser
Re: ?wiatła wewnątrz auta
Mam podobny problem, u mnie nie dzialqja swiatla na nogi i w dzwiach poza tymi kierowcy.speton pisze:Problem dotyczy lamp w wewnątrz auta tzn. boczne w drzwiach(czerwone) i pod fotelami przednimi oraz dwa w suficie które powinny się zapalać jak otwierają się drzwi.
Lecz zapalają się tylko wtedy jak otworze od kierowcy i pasażera z tyłu. Jak kupiłem auto nie świeciły tylko jedne drzwi z tyłu. jeszcze dodam że w ostatnia zimę zepsuły się od pasażera z przodu i było to trochę dziwne bo w nocy jak auto było zamknięte wszystkie światła w środku migały albo czasami jak jechałem cały czas się świeciły aż w końcu padły całkiem:)
Muszę usunąć jakoś te usterki bo strasznie mnie denerwują. Z informacji jakie uzyskałem i wyczytałem jest to prawdopodobnie moduł komfortu ale jak to sprawdzić??
Proszę o pomoc albo wskazówkę od czego zacząć
[ Dodano: 2017-04-30, 19:37 ]
Witam
Czy któryś z kolegów może mi powiedziec dlaczego jak otwieram drzwi od kierowcy nie zapala się światło w kabinie??
I nie pipczy sygnał jak nie wyłacze świateł??
Czy trzeba isc speclajnie do elemtromechanika czy to raczej nic szczególnego?
Pozdrawiam.
brak