Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Światła wewnątrz auta

Elektryka
ODPOWIEDZ
speton
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Światła wewnątrz auta

Post autor: speton » 30 kwie 2017, 19:37

Problem dotyczy lamp w wewnątrz auta tzn. boczne w drzwiach(czerwone) i pod fotelami przednimi oraz dwa w suficie które powinny się zapalać jak otwierają się drzwi.

Lecz zapalają się tylko wtedy jak otworze od kierowcy i pasażera z tyłu. Jak kupiłem auto nie świeciły tylko jedne drzwi z tyłu. jeszcze dodam że w ostatnia zimę zepsuły się od pasażera z przodu i było to trochę dziwne bo w nocy jak auto było zamknięte wszystkie światła w środku migały albo czasami jak jechałem cały czas się świeciły aż w końcu padły całkiem:)

Muszę usunąć jakoś te usterki bo strasznie mnie denerwują. Z informacji jakie uzyskałem i wyczytałem jest to prawdopodobnie moduł komfortu ale jak to sprawdzić??

Proszę o pomoc albo wskazówkę od czego zacząć

[ Dodano: 2017-04-30, 19:37 ]
Witam
Czy któryś z kolegów może mi powiedziec dlaczego jak otwieram drzwi od kierowcy nie zapala się światło w kabinie??
I nie pipczy sygnał jak nie wyłacze świateł??
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2017, 14:33 przez speton, łącznie zmieniany 1 raz.

short24

Post autor: short24 » 01 maja 2017, 23:57

Hej prawdopodobnie albo masz wiązkę w drzwiach przerwana lub mikrostyk w zamku do wymiany lub do czyszczenia

Kmicik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.2 230KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: Kmicik » 07 maja 2017, 09:26

Pytanie lekko z innej beczki, czy jeżeli zrobiłbym podświetlenie na czerwowno w aucie, to czy muszę robić jakąś legalizację? Mogą mi za to zabrać np dowód?

dejer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dejer » 09 maja 2017, 08:27

Nie powinni. A jak by nawet próbowali to się broń przed taką decyzją. O ile to co na zewnątrz auta, ma znaczenie o tyle wewnątrz nie. Możesz sobie jakie chcesz światełka zamontować. Nikogo nie powinno to interesować.
Proponuję jeszcze tutaj rzucić okiem: https://nocar.pl/blog/auto-inne-niz-wsz ... a-pojazdu/

Masz tam tekst poświęcony temu zagadnieniu.
Deser

Awatar użytkownika
elpatron
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: ?wiatła wewnątrz auta

Post autor: elpatron » 18 wrz 2017, 13:32

speton pisze:Problem dotyczy lamp w wewnątrz auta tzn. boczne w drzwiach(czerwone) i pod fotelami przednimi oraz dwa w suficie które powinny się zapalać jak otwierają się drzwi.

Lecz zapalają się tylko wtedy jak otworze od kierowcy i pasażera z tyłu. Jak kupiłem auto nie świeciły tylko jedne drzwi z tyłu. jeszcze dodam że w ostatnia zimę zepsuły się od pasażera z przodu i było to trochę dziwne bo w nocy jak auto było zamknięte wszystkie światła w środku migały albo czasami jak jechałem cały czas się świeciły aż w końcu padły całkiem:)

Muszę usunąć jakoś te usterki bo strasznie mnie denerwują. Z informacji jakie uzyskałem i wyczytałem jest to prawdopodobnie moduł komfortu ale jak to sprawdzić??

Proszę o pomoc albo wskazówkę od czego zacząć

[ Dodano: 2017-04-30, 19:37 ]
Witam
Czy któryś z kolegów może mi powiedziec dlaczego jak otwieram drzwi od kierowcy nie zapala się światło w kabinie??
I nie pipczy sygnał jak nie wyłacze świateł??
Mam podobny problem, u mnie nie dzialqja swiatla na nogi i w dzwiach poza tymi kierowcy.
Czy trzeba isc speclajnie do elemtromechanika czy to raczej nic szczególnego?
Pozdrawiam.
brak

TomKor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: TomKor » 20 wrz 2017, 11:41

A fis wam pokazuje otwarte drzwi? Jeśli nie to najpewniej krańcówka poleciała. Jest dużo tematów na ten temat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja