Frugo1 pisze:Udało mi się rozwiązać problem wyjącej pompy

zobaczymy na jak długo i czy nic się nie będzie działo. Jest to moja 4 lub 5 pompa, zaryzykowałem zakup pompy od a6 c6 i pasuje idealnie do c5. Moja pompa miała numer 4B0145156, kupiona 4F0145155A od AUDI A6 C6 2.7 3.0TDI - pompa z 2014r 130bar.
Kolego Frugo1! Za te powyższe słowa masz u mnie ogromne piwo! A nawet zgrzewkę! Kupiłem dokładnie taką samą pompę do mojej 2.4V6 APS, sam zdemontowałem i zamontowałem pompę według twojej pomocy oraz przyjaciela mechanika i powiem tak. Chodzi teraz wszystko jak fabryka. Zrobiłem już 50km i od pierwszych kilometrów zero zgrzytów, stukań, pukań, jazgotów i innych historii. Wreszcie jest cisza, spokój i świetne wspomaganie!
Baardzo ale to baardzo Ci dziękuję jeszcze raz za info z numerami pompy! Ta informacja do Twojego posta powinna być przypięta jako obowiązkowy temat dla osób które wiedzą że mają ustrzeloną pompę i szukają ratunku.
Ja wsadziłem na początku ori regenerowaną 110barów tak jak etka pokazywała i była że tak powiem kicha. Traciłem wspomaganie, jazgotałam na max skręcie taki jazgot był że dramat.
Po reklamacji jak wróciła ta sama pompa z wymienionym tłoczkiem czy czym tam, to było lepiej ale wciąż pompę było słychać i traciłem wspomaganie.
Dopiero Twój patent rozwiązał wszelkie moje problemy.
Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc i podzielenie się sekretną wiedzą!
Aaaa i zapomniałem dodać.
Używana pompa 130 bar z 2008 roku kosztowała mnie 100zł i 50zł gruszka bo ułamałem uchwyt :D jak się szarpałem z pompą :D Ale było warto!