Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

MMI 3G w miejscu MMI Basic

Elektryka
Awatar użytkownika
sudan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: RAFAL
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: sudan » 25 gru 2016, 00:45

Czyli reasumujac,nie jest tak zle.Ceny akceptowalne,pozostaje zbierac kase i szukac jakiejs firmy z rzeszowa/krakowa ktora sie tego podejmie.. ale to w dalszej czesci planow.
Narazie musze sie szarpac z CD Playerem,ktory chodzi jak chce <uoee>

Screw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 AQD 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Screw » 26 gru 2016, 11:10

krokodylv6 pisze:Poważna operacja. Po drodze napotkasz jeszcze sporo problemów, o których nawet nikt nie pomyślał wcześniej. Najlepiej zlecić komuś, kto zajmuje się tym profesjonalnie. Oszczędzisz nerwów gdy jakiś szczegół nie będzie pasował a auto będzie rozgrzebane...A jest tego trochę. Mi wydawało się, że mam wszystko gotowe... A jednak nie było. Ramka od zegarów mnie zatrzymała. Później okazało się, że przyciski po lifcie są inne i też musiałem szukać. Wzmacniacz anteny nie pasuje. Zdecydowanie trudniej jest w autach z silnikiem 2.0 tdi. Albo rezygnujemy z wizualizacji systemu parkowa albo musimy wymienić alternator. Przygotuj 2500 PLN i ktoś Ci to ogarnie. Za 4500 PLN to już na wypasie. Ja mam u siebie z wizualizacja parktronica, kamerą cofania, telefonem bluetooth,navi. Dysk 40GB i dodatkowo 2 sloty na karty pamięci.
Ja tez z ramka miałem problem ale przechodziłem z 2g high wiec wstawiłem stara ramkę bo duża dziurę na wyświetlacz miałem. Ja nie ruszałem alternatora ani jeszcze BEMa nie wymieniłem i oprócz błędu ESP nie mam żadnych problemów. Parktronik z wizualizacja działa .
Wzmacniacze antenowe zostawiłem stare. Muszę tylko DAB ogarnąć osobno ale nie robi to żadnej różnicy na ta chwile. Kupiłem za 5 funtów inna wtyczkę do anten AM/FM do radia 3g i tylko przepialem końcówki do nowej wtyczki i działa na wszystkich falach.
Z głośnikami to słabo jeśli chodzi o przechodzenie przez słupki i drzwi itd z kablami jak sie nie ma pojęcia. Najlepiej by było dorwać wiązki cale albo z 3g albo z 2g high i zrobić adaptery .
Reasumując ; jesteś w stanie to ogarnąć lekko jak masz cierpliwość i możesz unieruchomić auto w razie czego na kilka dni albo zapłacić troszkę więcej i dać komuś kto Ci to zrobi.
Ja jakbym miał kogoś niedaleko to teraz po zrobieniu mojego i kolegi auta chyba w dalszym ciągu dałbym komuś to do zrobienia. Dużo jest małych śrubek i plasticzkow do ściągnięcia w tak absurdalnych miejscach ze yoga to przy tym pikus jak ważysz koło 100kg i masz więcej niż 185 cm wzrostu :D
Jak masz garaż z miejscem żeby drzwi swobodnie otworzyc i jest ciepło to juz dużo łatwiej . Ja to robiłem po nocach w temperaturach 0-5'C wiec pewnie dlatego tak mi po dupie te przekładki dały :)

predki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: predki
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: predki » 26 gru 2016, 11:21

bo trza było w lecie robić heheheh .U mnie nie było błędów esp jak nie miałem bem ? dziwne .
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja