Narazie musze sie szarpac z CD Playerem,ktory chodzi jak chce
MMI 3G w miejscu MMI Basic
-
Screw
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Ja tez z ramka miałem problem ale przechodziłem z 2g high wiec wstawiłem stara ramkę bo duża dziurę na wyświetlacz miałem. Ja nie ruszałem alternatora ani jeszcze BEMa nie wymieniłem i oprócz błędu ESP nie mam żadnych problemów. Parktronik z wizualizacja działa .krokodylv6 pisze:Poważna operacja. Po drodze napotkasz jeszcze sporo problemów, o których nawet nikt nie pomyślał wcześniej. Najlepiej zlecić komuś, kto zajmuje się tym profesjonalnie. Oszczędzisz nerwów gdy jakiś szczegół nie będzie pasował a auto będzie rozgrzebane...A jest tego trochę. Mi wydawało się, że mam wszystko gotowe... A jednak nie było. Ramka od zegarów mnie zatrzymała. Później okazało się, że przyciski po lifcie są inne i też musiałem szukać. Wzmacniacz anteny nie pasuje. Zdecydowanie trudniej jest w autach z silnikiem 2.0 tdi. Albo rezygnujemy z wizualizacji systemu parkowa albo musimy wymienić alternator. Przygotuj 2500 PLN i ktoś Ci to ogarnie. Za 4500 PLN to już na wypasie. Ja mam u siebie z wizualizacja parktronica, kamerą cofania, telefonem bluetooth,navi. Dysk 40GB i dodatkowo 2 sloty na karty pamięci.
Wzmacniacze antenowe zostawiłem stare. Muszę tylko DAB ogarnąć osobno ale nie robi to żadnej różnicy na ta chwile. Kupiłem za 5 funtów inna wtyczkę do anten AM/FM do radia 3g i tylko przepialem końcówki do nowej wtyczki i działa na wszystkich falach.
Z głośnikami to słabo jeśli chodzi o przechodzenie przez słupki i drzwi itd z kablami jak sie nie ma pojęcia. Najlepiej by było dorwać wiązki cale albo z 3g albo z 2g high i zrobić adaptery .
Reasumując ; jesteś w stanie to ogarnąć lekko jak masz cierpliwość i możesz unieruchomić auto w razie czego na kilka dni albo zapłacić troszkę więcej i dać komuś kto Ci to zrobi.
Ja jakbym miał kogoś niedaleko to teraz po zrobieniu mojego i kolegi auta chyba w dalszym ciągu dałbym komuś to do zrobienia. Dużo jest małych śrubek i plasticzkow do ściągnięcia w tak absurdalnych miejscach ze yoga to przy tym pikus jak ważysz koło 100kg i masz więcej niż 185 cm wzrostu :D
Jak masz garaż z miejscem żeby drzwi swobodnie otworzyc i jest ciepło to juz dużo łatwiej . Ja to robiłem po nocach w temperaturach 0-5'C wiec pewnie dlatego tak mi po dupie te przekładki dały