S6 C5 Avant 2002
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Już gdzieś pisałem, że S6 wyzwala bardzo różne i czasem bardzo skrajne emocje...od banana na ustach, aż po mega wkurwieniexkali1984 pisze: mam dość tej taczki

Swoją drogą....ktoś już miał problem z S6 podczas wymiany rozrządu, łańcuchów i próbie ustawienia/synchronizacji głowic. Tam też coś poszło nie tak i pogieło zawory wydechowe, jakaś masakra jest z tym mechanizmem rozrządu w Audi.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
15 ogniwek na obydwu ma być tylko na jednej idealnie się nie pokrywają.
Po zamontowaniu min 30 minut musi dostać żeby napinacz się ułożył i trzeba zrobić kilka obrotów wałem i sprawdzić czy jest na znakach.
Wymienialem w zeszłym tyg nastawnikow w A8 BFM i wsio idealnie na znakach w grupie 93 skacze 0 -2 czyli niemal idealnie a kurde wywala check i błąd 16725 i hgw...
Po zamontowaniu min 30 minut musi dostać żeby napinacz się ułożył i trzeba zrobić kilka obrotów wałem i sprawdzić czy jest na znakach.
Wymienialem w zeszłym tyg nastawnikow w A8 BFM i wsio idealnie na znakach w grupie 93 skacze 0 -2 czyli niemal idealnie a kurde wywala check i błąd 16725 i hgw...
Dylemat rozwiązany chwilowo okazało się ze dwa napinacze były takie same a nie zwrócił uwagi i znów reklamacja napinacze dzięki zbój za podpowiedź.Jutro części jadą do PL czekamy na nowe niestety stary napinacz upadł i się rozje...i auto dalej na podnośniku
Jak coś się rozwiąże to napisze
Jakieś fatum panuje nad tym autem