Zacznę może od tego, że jestem tu nowy,a moje autko to S4 z silnikiem 2.4 V6 BDV. Przeorałem już chyba wszystkie fora szukając rozwiązania mojego problemu i chyba w tym forum moja ostatnia nadzieja

Problem z autem polega na tym, że nierówno pracuje, cały samochód drży. Siedząc w fotelu kierowcy można wyczuć jak momentami silnik nierówno pracuje. Przy zwiększeniu obrotów wibracje odczuwałne są na kierownicy, fotelach, lewarku zmiany biegów a nawet na pedale sprzęgła szczególnie podczas dociskania czy puszczania - mam wraznie jakbym przesówał noge po tarce. Wibracje odczówalne są szczególnie przy granicy 1200 obrotów, póżniej do 1800 jest w miare ok i dalej wzwyż znów jest masakra. Samochód jedzie ale jest dość głośny, to już nie jest V6

Dodam jeszcze, że zdarza się tak, że czasami zaraz po odpalaniu chodzi w miarę normalnie ale za chwilę po ujchaniu paru metrów znów jest lipa

Z góry dziękuję za kążdą pomoc
pozdrawiam
[ Dodano: 2015-08-23, 10:33 ]
Witam
Czy naprawdę nikt nie jest w stanie mi pomóc ? udzielić jakiejś wskazówki ?
A czy mógłby ktoś powiedzieć jaki jest bliźniaczy silnik do mojego BDV ? Przeorałem internet i nie mogę znaleźć żadnych wzorcowych wskazań do tego motoru. Może można je przyrównąć np do silnika AGA czy ALF itp ?
Proszę podpowiedzieć, które grupy najlepiej zalogować na początek, od czego zacząć ?
Z góry dzięki, pozdrawia