Planuję go wykonać jako dokładkę do tego modułu ... jednak nie wiem jeszcze jak to zrobićszalony pisze: A jeszcze pytanie mam odnośnie kierownicy, ten moduł który już masz gotowy można będzie zmodyfikować, czy musiałbyś robić całkiem inny?
[a6 c5] Doświetlanie zakrętów
- Multifonika
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kolejny update
Dziś udało mi się napisać instrukcję montażu modułu, niestety zabrało mi to więcej czasu jak zakładałem przez co nie miałem czasu zająć się składaniem i testowanie modułów.
Możecie pobrać ją z poniższego linka , tylko proszę Was abyście mieli na uwadze że to pierwszy 'szkic' i minimalnie może się zmienić. Z tego miejsca chciałbym poprosić was o zapoznanie się z nią i o ewentualne uwagi - co dla Was jest mniej zrozumiałe - co mógłbym poprawić tak aby była ona jak najbardziej przejrzysta i czytelna
http://chomikuj.pl/kot919/Instrukcja+doswietlenie+zakretow,3807952687.rar
Dokonałem też wyceny modułu ... z początku zakładałem że moduł będzie kosztował nie więcej jak 80zł ... niestety w związku z dorzuceniem do niego funkcji CLH, musiałem zastosować inny procesor co pociągnęło zmianę wielkości płytki, konieczność zastosowania dodatkowych elementów, przewodów itd. Ponadto sam montaż mechaniczny trwa dłużej niż zakładałem - trasowanie, wiercenie dziur, fazowanie krawędzi no i rzecz jasna lutowanie i testowanie.
W związku z powyższym wyceniłem moduł na 90zł ... Moim zdaniem to rozsądna cena za to co ten modulik potrafi i na pewno zrekompensuje czas który poświęciłem na opracowanie modułu oraz złożenie, przetestowanie i przygotowanie modułów do przesyłki. A myślę że i Wy będziecie zadowoleni z jego pracy
Pamiętajcie również, że jeżeli z jakiegoś powodu moduł nie będzie działał tak jak trzeba, zawsze możecie napisać - na pewno się dogadamy
Dziś powinny przyjść do mnie brakujące elementy (uległy zmianie w procesie testowania) do złożenia kolejnych modułów ... Płytki są już właściwie wykonane, tak więc do piątku powinienem mieć 7gotowych modułów czekających na ewentualnych nabywców.
Z tego miejsca prosiłbym wszystkich zainteresowany nabyciem takiego modułu o kontakt na PW. Będę się starał przejrzeć archiwum skrzynki oraz ten post, tak aby modułu trafiły najpierw do osób które wyraziły taką chcęć w przeszłości, ale jak to mówią 'strzeżonego ....' dzięki tym wiadomością PW nikogo nie pominę.
Dodatkowo jeżeli chodzi o rozszerzenie funkcjonalności o obrót kierownicą ...
Zrobiłem małe rozeznanie w temacie przez czas świąt i doszedłem do wniosku że najbardziej niezawodnym sposobem rozwiązania tego problemu będzie podpięcie się pod czujnik skrętu kierownicy. Dlatego będę na bieżąco wrzucał info o postępach prac ...
Postaram się aby ten moduł trafił do Was absolutnie po kosztach - cena elementów + wysyłka
Dziś udało mi się napisać instrukcję montażu modułu, niestety zabrało mi to więcej czasu jak zakładałem przez co nie miałem czasu zająć się składaniem i testowanie modułów.
Możecie pobrać ją z poniższego linka , tylko proszę Was abyście mieli na uwadze że to pierwszy 'szkic' i minimalnie może się zmienić. Z tego miejsca chciałbym poprosić was o zapoznanie się z nią i o ewentualne uwagi - co dla Was jest mniej zrozumiałe - co mógłbym poprawić tak aby była ona jak najbardziej przejrzysta i czytelna
http://chomikuj.pl/kot919/Instrukcja+doswietlenie+zakretow,3807952687.rar
Dokonałem też wyceny modułu ... z początku zakładałem że moduł będzie kosztował nie więcej jak 80zł ... niestety w związku z dorzuceniem do niego funkcji CLH, musiałem zastosować inny procesor co pociągnęło zmianę wielkości płytki, konieczność zastosowania dodatkowych elementów, przewodów itd. Ponadto sam montaż mechaniczny trwa dłużej niż zakładałem - trasowanie, wiercenie dziur, fazowanie krawędzi no i rzecz jasna lutowanie i testowanie.
W związku z powyższym wyceniłem moduł na 90zł ... Moim zdaniem to rozsądna cena za to co ten modulik potrafi i na pewno zrekompensuje czas który poświęciłem na opracowanie modułu oraz złożenie, przetestowanie i przygotowanie modułów do przesyłki. A myślę że i Wy będziecie zadowoleni z jego pracy
Pamiętajcie również, że jeżeli z jakiegoś powodu moduł nie będzie działał tak jak trzeba, zawsze możecie napisać - na pewno się dogadamy
Dziś powinny przyjść do mnie brakujące elementy (uległy zmianie w procesie testowania) do złożenia kolejnych modułów ... Płytki są już właściwie wykonane, tak więc do piątku powinienem mieć 7gotowych modułów czekających na ewentualnych nabywców.
Z tego miejsca prosiłbym wszystkich zainteresowany nabyciem takiego modułu o kontakt na PW. Będę się starał przejrzeć archiwum skrzynki oraz ten post, tak aby modułu trafiły najpierw do osób które wyraziły taką chcęć w przeszłości, ale jak to mówią 'strzeżonego ....' dzięki tym wiadomością PW nikogo nie pominę.
Dodatkowo jeżeli chodzi o rozszerzenie funkcjonalności o obrót kierownicą ...
Zrobiłem małe rozeznanie w temacie przez czas świąt i doszedłem do wniosku że najbardziej niezawodnym sposobem rozwiązania tego problemu będzie podpięcie się pod czujnik skrętu kierownicy. Dlatego będę na bieżąco wrzucał info o postępach prac ...
Postaram się aby ten moduł trafił do Was absolutnie po kosztach - cena elementów + wysyłka
- Multifonika
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- Multifonika
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
wyszło to tak https://www.youtube.com/channel/UCnPUD7 ... MdCH3pKPmg a i jeszcze po zamknięciu z pilota świecą się przeciwmgielne przez 15 sek by po pijaku trafić do domu
B4 2.8 V6
A6 2.8 V6 Quattro
MERCEDES A-klasa 1.6
A6-C5 2.4 ośka jest
KIA RIO 2015
A6 2.8 V6 Quattro
MERCEDES A-klasa 1.6
A6-C5 2.4 ośka jest
KIA RIO 2015
Czy ten moduł posiada automatyczny włącznik świateł albo można go jakoś rozbudować o taką funkcjonalność? Ponieważ zależy mi na tym, aby po uruchomieniu silnika (ewentualnie po włączeniu zapłonu) uruchamiały się automatycznie światła mijania, bo zdarza mi się zapomnieć je czasem włączyć I głównie o taki moduł mi się rozchodzi, ale zobaczyłem ten temat i pomyślałem, że przy okazji tego automatycznego włącznika mógłbym wzbogacić swój samochód o takie bajery
Rozchodzi mi się o normalne lampy, nie żadne dokładane ledy.
Rozchodzi mi się o normalne lampy, nie żadne dokładane ledy.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
FastMan, Moduł posiada już skończoną architekturę więc w tej wersji raczej nie da się tego uruchomić. Poza tym zamysłem było zbudować moduł który nie będzie wielkim kombajnem, bo musiałby kosztować sporo pieniędzy i raczej odtrącałby potencjalnego klienta (przynajmniej takie jest moje zdanie)
Jeżeli chcesz uruchamiać światła w automacie, to wystarczy pokombinować z przekaźnikiem, który będzie wysterowany przez prąd wzbudzenia akumulatora. Jak będę miał chwilę to zerknę w schemat i może coś prostego wymyślę.
Możesz te też pomyśleć nad przerobieniem Twojego samochodu na wersję skandynawskią - tam światła uruchamiały się w automacie.
Jeżeli chcesz uruchamiać światła w automacie, to wystarczy pokombinować z przekaźnikiem, który będzie wysterowany przez prąd wzbudzenia akumulatora. Jak będę miał chwilę to zerknę w schemat i może coś prostego wymyślę.
Możesz te też pomyśleć nad przerobieniem Twojego samochodu na wersję skandynawskią - tam światła uruchamiały się w automacie.
Z tą przeróbką na wersję skandynawską to rozumiem to jako przeprogramowanie przez VAGa? Z tego co czytałem to tylko w późniejszych rocznikach było coś takiego dostępne. Ogólnie to na allegro są jakieś uniwersalne moduły w cenie ok. 20zł, ale nie wiem jak z montażem tego w a6 c5 bo z elektroniki to laik jestem, no i też myślałem, żeby od razu mieć też coming/leaving home (bo na doświetlaniu zakrętów aż tak mi nie zależy, ale też by nie wadziło). A nie chciałbym też żeby twój moduł gryzł się w jakiś sposób z modułem automatycznych świateł.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
Według schematu wystarczy coś dołożyć - muszę się dokładnie przyjrzeć co, ale chyba taniej i szybciej byłoby dołożyć przekaźnik. Co do mojego modułu - nie sądzę aby kolidował z automatycznie włączanymi światłami ... po prostu trzeba by zwrócić uwagę na sposób podłączeniaFastMan pisze:Z tą przeróbką na wersję skandynawską to rozumiem to jako przeprogramowanie przez VAGa?
Jak już wspomniałem wcześniej - w chwili wolnego zerknę na schemat ori przełącznika. Może wystarczy połączyć jakieś konektory ze sobą
- Multifonika
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Piotrek, a coś takiego? Link mi podesłał kolega z Forum, jest to możliwe żeby z tak urzeźbioną instalacją zadziałało DRL? FastMan, możesz poczytać ten wątek viewtopic.php?t=33285&postdays=0&postorder=asc&start=0 Masz tam ładnie opisane co Cię interesuje.
Lektor.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
Z taką modyfikacją włączasz po stacyjce tylko światła postojowe z lewej i prawej strony. Jak chcesz mieć jeszcze włączone oświetlenie tablicy rejestracyjnej podłączasz przewód zielony, a jak dodatkowo przednie halogeny to przewód szaro-biały, a jak światła mijania to przewód żółty.szalony pisze:Piotrek, a coś takiego? Link mi podesłał kolega z Forum, jest to możliwe żeby z tak urzeźbioną instalacją zadziałało DRL?
- Multifonika
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt: