xoslox pisze:I teraz powiedz mi jak będzie wyglądała opcja CLH ? Tzn. co będzie się zapalać w tym momencie ? Tylko przeciwmgielne ? Czy wsteczny też wchodzi w grę ?
Hej Kwestia podłączenia ... Moduł będzie sterował zewnętrznym przekaźnikiem, a co będzie on wyzwalał należy do Twojej inwencji. Możesz śmiało podłączyć sobie światła przeciwmgielne przednie oraz światła cofania (ja mam tak samo u siebie to załozone). Kwestia odpowiedniego zabezpieczenia ori instalacji diodami

Mam taki plan - jestem w trakcie studiowania teorii CAN, później pewnie zakupię tasiemkę kierownicy i zmontuje układ który poprawnie odczyta jej wartość. Na koniec zbuduje układ produkcyjny, który będzie współpracował z modułem doświetlania.xoslox pisze:Da radę zrobić doświetlanie tak by nie działało tylko z kierunków a z kąta skrętu ? Bo np. jadąc w trasie przydałby się taki bajer, żeby doświetlało kąt np. powyżej 50-60 st.
Pracuję też nad koncepcją jakiegoś dodatkowe rozwiązania, które zbierałoby info z kolumny kierownicy - w ten sposób moduł byłby na tyle uniwersalny, że możnaby go było zastosować w większej ilości samochodów - ale na razie nie wymyśliłem jeszcze nic konkretnego (kilka pomysłów odpadło bo byłoby zbyt drogie i skomplikowane do montażu :D )