[A6 C5] Audi a6 c5 1.8t 150 km fwd sedan, Co robić, jakie gr
kuku - nie masz pojęcia o czym piszeszKuku1985 pisze:Wszystko podejdzie..., nie wszystko jest p&pjak wymienisz kolektor na ATP to i GT28RS podejdzie
Wiem coś o tym bo sam miałem te trurbo u siebie, jednak szybko padła decyzja że będzie k04... wszystko zależy od tego ile kto ma kasy heh. Co do K03-029 Od S3 to wystarczy zamontować kolektor wydech. od S3 i się trochę pomęczyć.
Jak ktoś ma gruby portfel to najlepiej p&p pasuje GT28 Eliminator i zabawa w granicach 300KM + Gorzej ze sprzęgłem bo to już więcej kasydo tego wtryski 440cc po 200zł/szt. i jeszcze pompa paliwa walbro 250 lub bosch 044 generalnie piszę to nie pierwszy raz a nawet podałem przykłady projektów.
W sumie to dam wam ściągę bo już mam dość drążenia tematu 1.8T i jego tuningu... może niedowiarki przejrzą na oczy i zrozumieją że to co dla kogoś jest nie możliwe dla innych to nic trudnego.
http://sprawdz.auto.pl/modyfikacje-1-8t/
[center]Nie ma rzeczy niemożliwych
Są tylko takie, które oczekują od ciebie trochę wysiłku.[/center]

jakie k03-029 od S3 ? zdajesz sobie sprawe jakie turbo siedzi w S3 ?
ATP i GT28RS podejdzie ? kurde nie wiedzialem....
sciagi nie potrzebuje , bo sam ją redagowałem ;P
pozatym Panowie pytali czy podjedzie plug and play ,wiec delikatnie minąłeś się z tematem

Masz rację nie mam pojęcia o czy piszę... ( z palca sobie to wyssałem )
no to teraz już wiesz ( nie wszyscy to wiedzą )
ÂŚciąga nie jest wyłącznie dla ciebie ( pępek świata się znalazł)
Temat się rozwinął
A teraz napiszę tak: pakujcie sobie tam co chcecie mam w d... to co ktoś pisze o moich wypowiedziach bo żaden cwaniak, który nie widział nawet wałka rozrządu u siebie w samochodzie (real) nie wmówi mi to co mogę (Mam) a co nie do tego silnika włożyć.
1.8T seria na zmienionym programie + LPG i o czym ty chcesz dyskutować?
Uważaj na język! - metyoo
Temat się rozwinął
A teraz napiszę tak: pakujcie sobie tam co chcecie mam w d... to co ktoś pisze o moich wypowiedziach bo żaden cwaniak, który nie widział nawet wałka rozrządu u siebie w samochodzie (real) nie wmówi mi to co mogę (Mam) a co nie do tego silnika włożyć.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2014, 20:28 przez Kuku1985, łącznie zmieniany 1 raz.
Du.a to nie wulgaryzm! No a jak już to gdzie phpbb cenzura?
Chcecie pakować wydajniejsze turbo p&p to k04-15 lub GT028 eliminator... ewentualnie hybrydy SP51/SP64 przy GT trzeba zmienić podłączenie węży (kolektor pasuje p&p), ale nie bierzcie tego na poważnie bo nie mam pojęcia o czym piszę a jak już mam to przecież każdy o tym wie
Chcecie pakować wydajniejsze turbo p&p to k04-15 lub GT028 eliminator... ewentualnie hybrydy SP51/SP64 przy GT trzeba zmienić podłączenie węży (kolektor pasuje p&p), ale nie bierzcie tego na poważnie bo nie mam pojęcia o czym piszę a jak już mam to przecież każdy o tym wie

Jaka ściąga? o czym ty kolego piszesz ? To co tam jest napisane to ułamek informacji nt modów 1.8T które zostaly udostępnione szerokiej rzeszy.Kuku1985 pisze:Masz rację nie mam pojęcia o czy piszę... ( z palca sobie to wyssałem )
Temat się rozwinął
I mylisz mnie z kimś innych chyba, wycieczki personalne zachowaj dla siebie , a odemnie to mógłbyś sie raczej cos pouczyć raczej w kwestii tuningu 1.8t, gdyż wprowadzasz userów w błąd.
1.8T seria na zmienionym programie + LPG i o czym ty chcesz dyskutować? - że co ?
PS o wałkach rozrządu to mógłbyś u mnie korki brać

Proponuje żebyś zluzował ton wypowiedzi.
Pozdrawiam

W czym ty masz problem... co? Jest tam praktycznie wszystko od k04 do Big Turbo włącznie ze sprzęgłem, wtryskami, IC, pompie paliwa, itd. no i co Ci przeszkadza że jest to udostępnione wszystkim a nie tylko wybrańcom?
Oczywiście ty wszystko wiesz na temat modów 1.8T więc napiszę info że w ściądze gdzie jest tylko "ułamek informacji" brakuje tylko wzmianki o 1.8T Twin Scroll oraz 1.8T Bi Turbo (mowa o mechanicznym)
Dzięki ale nie mam zamiaru się uczyć tuningu od kogoś, kto z auta zrobił kuchenkę gazową po programie i myśli że jest jakimś specem który może dawać korki innym - Dla mnie to obraza dla tego auta i w tej chwili mam wrażenie jak byś zniżył A6 do jakiegoś lanosa czy golfa lub co gorsza jakiegoś opla.
Nie mam na celu tu kogoś specjalnie obrażać, ale sam się o to prosisz z drugiej strony program + LPG to też tuning tyle że taki wiejski
No i kończąc: szczerze..., Mam u siebie to co mam i mało mnie obchodzi kto co ma u siebie w samochodzie no chyba że R.K.O. , jedna z nie wielu osób na tym forum która faktycznie ma mocniejsze mody
ps. Mam nadzieję że sprawdzimy twoje GT28 z moim K04 (mam kilka niespodzianek, więc może uda się chociaż troszeczkę do cb zbliżyć hehe) Po skończeniu K04 mam zamiar odpalić projekt GT28 eliminatora to będzie o czym rozmawiać
ale nie obiecuję bo choruję na Suprę MK IV a to już sporo €
Oczywiście ty wszystko wiesz na temat modów 1.8T więc napiszę info że w ściądze gdzie jest tylko "ułamek informacji" brakuje tylko wzmianki o 1.8T Twin Scroll oraz 1.8T Bi Turbo (mowa o mechanicznym)
Dzięki ale nie mam zamiaru się uczyć tuningu od kogoś, kto z auta zrobił kuchenkę gazową po programie i myśli że jest jakimś specem który może dawać korki innym - Dla mnie to obraza dla tego auta i w tej chwili mam wrażenie jak byś zniżył A6 do jakiegoś lanosa czy golfa lub co gorsza jakiegoś opla.
Nie mam na celu tu kogoś specjalnie obrażać, ale sam się o to prosisz z drugiej strony program + LPG to też tuning tyle że taki wiejski

No i kończąc: szczerze..., Mam u siebie to co mam i mało mnie obchodzi kto co ma u siebie w samochodzie no chyba że R.K.O. , jedna z nie wielu osób na tym forum która faktycznie ma mocniejsze mody
ps. Mam nadzieję że sprawdzimy twoje GT28 z moim K04 (mam kilka niespodzianek, więc może uda się chociaż troszeczkę do cb zbliżyć hehe) Po skończeniu K04 mam zamiar odpalić projekt GT28 eliminatora to będzie o czym rozmawiać

- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
https://a6klub.pl/index.php
Kuku1985, swoje wywody na temat LPG zachowuj dla siebie. Ja w niedalekiej przyszłości też będę remapował ECU i zostawię LPG, i nie uważam, że mój samochód będzie po takim zabiegu porównywany do lanosa, tym bardziej jak będzie zostawiał S6 za sobą. 
Poza tym temat dotyczy modyfikacji silnika względem podnoszenia mocy, więc LPG w tej chwili ma się nijak do tego wątku, więc trzymaj się tematu.
Chcesz sobie poszydzić to załóż sobie swój wątek. Muszę cię jednak uprzedzić, żebyś się nie zdziwił z odzewem, bo jesteś w mniejszości antyLPG.

Poza tym temat dotyczy modyfikacji silnika względem podnoszenia mocy, więc LPG w tej chwili ma się nijak do tego wątku, więc trzymaj się tematu.
Chcesz sobie poszydzić to załóż sobie swój wątek. Muszę cię jednak uprzedzić, żebyś się nie zdziwił z odzewem, bo jesteś w mniejszości antyLPG.

- NieTykalny
- Forum Audi A6 / A7
supre mk iv ? zejdz na ziemieKuku1985 pisze:W czym ty masz problem... co? Jest tam praktycznie wszystko od k04 do Big Turbo włącznie ze sprzęgłem, wtryskami, IC, pompie paliwa, itd. no i co Ci przeszkadza że jest to udostępnione wszystkim a nie tylko wybrańcom?
ps. Mam nadzieję że sprawdzimy twoje GT28 z moim K04 (mam kilka niespodzianek, więc może uda się chociaż troszeczkę do cb zbliżyć hehe) Po skończeniu K04 mam zamiar odpalić projekt GT28 eliminatora to będzie o czym rozmawiaćale nie obiecuję bo choruję na Suprę MK IV a to już sporo €

o jakim GT28 piszesz ? o czymś nie wiem ?
niby ile zamierzasz wyciągnąć z k04 że tak pewnie sie wypowiadasz że mnie objedziesz ?
ja coś czuję że zanim Ty zbliżysz sie do mojego wyniku na k03 na lpg , to miną lata świetlne

0-100 5.8, 100-190 11sek. na lpg.

PS. z modów mechanicznych brakuje tylko 1.8T biturbo i twin scroll ? muszę przyznać racje faktycznie sie znasz...