[A6 C6] Samodzielne uruchomienie pełnego FIS (a) (DIS-a)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Time Bandit
- Forum Audi A6 / A7
Pytanie
Koledzy czy jest ktoś morze z trójmiasta i posiada VAS-a żeby zrobic update zegarów ? chciałbym włączyc ten cyfrowy prędkościomierz w swoim aucie ![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
karol
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
lo_bo pisze:jak wejdę na car/setup to mam info brak dodatkowych ustawień samochodu, w ogóle to moje menu jest jakieś ubogie jak czasem czytam jakie tam macie różne ustawienia. można to jakoś zmienić wgrać coś innego?
a co aktualnie pokazuje Ci komputer?? Może nie masz komputera pokładowego tylko pokazuje Ci dystans do końca paliwa? Masz prawą manetkę (ta od wycieraczek) ze sterowaniem komputera? Zerknij na pierwszy post w tym temacie. Jeśli masz komputer pokładowy to wchodzisz w CAR>>>SETUP>>>INSTRUMENT CLUSTER>>>ON BOARD COMPUTER (1 LUB 2)>>>i w tedy pojawi się lista co komputer ma pokazywać a czego nie.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2013, 22:28 przez cichykk, łącznie zmieniany 1 raz.
tak manetkę mam ze starowaniem i pokazuje mia na liczniku tylko ilość km do przejechania, opcji "CAR>>>SETUP>>>INSTRUMENT CLUSTER>>>ON BOARD COMPUTER (1 LUB 2)>>>i " na komputerze nie mam, dodam ze grzebałem również w zielonym menu ale tam jest wszystko również włączone
kolega szczerba2 sugeruje mi " a licznik masz wkodowany na bordkomputer ? jeśli nie do istniejącego kodu dodaj 2048"
ale to już chyba mnie przerasta bo nie mam vaga
Możliwe żeby nie było możliwości włączenia tego bo porostu moje auto tego nie ma mimo że manetka ze sterowaniem jest?
kolega szczerba2 sugeruje mi " a licznik masz wkodowany na bordkomputer ? jeśli nie do istniejącego kodu dodaj 2048"
ale to już chyba mnie przerasta bo nie mam vaga
Możliwe żeby nie było możliwości włączenia tego bo porostu moje auto tego nie ma mimo że manetka ze sterowaniem jest?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
TAK, jest taka możliwość. Mógł ktoś zmienić manetkę na wersje z kompem ale nie aktywował tego w liczniku. Bez kabelka nic nie zrobisz. Sprawdzałeś czy dalej w menu >>>ON BOARD COMPUTER>>> masz włączone pokazywanie spalanie chwilowe itp. Bo to do każdego "ON BOARD COMPUTER" 1 czy 2 możesz osobno włączać co mają pokazywać.
a w mojej wersji po uaktywnieniu pełnego fis nie pojawia się problem z woda w spryskiwaczach ale z czujnikami żarówek wszystkich bo po załączeniu stacyjki mam chyba z 6 komunikatów żółtych o błędzie żarówek. Jest jakiś sposób na obejście tego? bo szczerze mówiąc wole tego nie mieć niż przez minute słuchać pikania błędów.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
Myślę że masz problem z kodowaniem świateł , albo np.wymieniłeś żarówki zwykłe na diodowe .
W kodowaniu można VCDS-em wyłączyc autotest żarówek .
W kodowaniu można VCDS-em wyłączyc autotest żarówek .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4