[A6 C6] Samodzielne uruchomienie pełnego FIS (a) (DIS-a)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Niestety nie ,ta opcja dostępna jest chyba dopiero od 2007 roku .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

Też mi ta opcja nie daje spokoju i chciałem ją usilnie włączyć , ale odpuściłem bo myślałem że można to zrobić z autem od 2006, ale ostatnio jechałem A8 D3 2005 i prędkość na fis była oczywiście fis kolor. wiec już nie wiem co o tym myśleć. Jak to ktoś sobie zrobi i opisze stawiam dobregokrzycho2626 pisze:Ja też tego próbowałem i dowiedziałem się ,że nie da rady do rocznika modelowego 2006. Dopiero jest to możliwe w a6c 6 po małym lifcie czyli od roku 2007 z czarnym climatronikiem uwarunkowane jest to innym oprogramowaniem zegarów.jaskol1 pisze:witam własnie próbowałem uruchomić predkościomierz i lipa
mam MMi High kolorowy, pokazuje wszystko oprócz predkosciomierza
kod softu był 2308443 i odjałem 2 dodałem2048 i tyle ze zablokowało i nie mogłem zmienic na inne wskazania na mój rozum ten mój kod juz zawiera to +2048 więc odpusciłem dodanie tej liczby i tylko odjalem 2 od orginału ale też nie podziałało. Próbowałem na kilka sposobów ale nic nie działa. Nie wierzę że w MMI high nie da rady tego odblokować tylko musi być inny sposób
Mialem pare razy auta zastępcze z audi ( A3 A6 A5) i one to miały
Myśle że jak ktoś poda wartosci do kodowania to uszczesliwi kilku z nas![]()
Aaaaa jeszcze druga sprawa. Chodzi o long coding " instruments" istnieje? jak tak to gdzie bo ja nie mam a chciałem spróbowac cos takiego kolejny bajerek
Jedyna opcja to skopiować pamięć epromu z roku 2007 i wgrać do starych zegarów ale pytanie czy starsze zegary to obsłużą i czy pamięć jest tej samej pojemności?
I jeszcze jedno nie ma nic z tym wspólnego tempomat-bez znaczenia czy jest czy go nie ma.

Tak myślę , że audi A8 ma po prostu wszystko za ta kasę którą się płaci.
Mam identyczny problem A6 C6 2006 rok 2.0 tdi powiedzicie jak to ugryzc
[ Dodano: 2012-06-17, 12:40 ]
[ Dodano: 2012-06-17, 12:40 ]
wozio pisze:Witam ja z kolei mam od początku pełnego FISa (kolorowy) jest cyfrowy pomiar prędkości, spalanie chwilowe i średnie, średnia prędkość i czas przejazdu, natomiast ani dla komputera 1 i 2 nie wyświetla przejechanego dystansu. Czy jest możliwość włączenia tej funkcji. W opcjach MMI sprawdzałem to włączone mam wszystko ale nie wyświetla możliwości uaktywnienia tej funkcji.
Co należy zrobić aby włączyć przebiegi dla komputera 1 i komputera 2?
- wozio
- Forum Audi A6 / A7
Ja mam auto z 2007 roku - model 2008 i nie mogę włączyć przebiegu dla komp. 1 czy 2 - o to ci chodzi boberek ? O tą opcje ci chodzi? Czy może o prędkościomierz?boberek pisze:czytajcie co jest napisane w VCDS ta opcja działa od 05.2006 rok auta modelowo, więc jesli został wyprodukowany przed 05.2006 TA OPCJA NIE BęDZIE DZIAÂŁAć
Było:
wiele różnych w tym kilka AUDI
Jest:
AUDI A6 C7
wiele różnych w tym kilka AUDI
Jest:
AUDI A6 C7

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Temat cyfrowego wyświetlania prędkości został w końcu rozwiązany.
Wystarczy zrobić update oprogramowania zegarów tylko i wyłącznie wasem nie musi to być serwis ASO.
Po update data nowego softu pojawi się 16.05 2007 rok i wszystko śmiga bez anomalii,dodam że update można wykonać również na starych zegarach z czerwonym fisem-koloru to jednak nie da ale prędkościomierz cyfrowy na pewno się pojawi.
![Obrazek]()
Wystarczy zrobić update oprogramowania zegarów tylko i wyłącznie wasem nie musi to być serwis ASO.
Po update data nowego softu pojawi się 16.05 2007 rok i wszystko śmiga bez anomalii,dodam że update można wykonać również na starych zegarach z czerwonym fisem-koloru to jednak nie da ale prędkościomierz cyfrowy na pewno się pojawi.
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! 

- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
VAS albo VAG COM PRO... Ja pliki już mam, musze sprzedać mój kabel+netbook, to weznę sobie oryginal i wpadniesz na spot albo do Czestochowy albo coś zmodzimy znowu w Tarnowskich Górach.neimaD pisze:Czy jest ktoś z Wasem na terenie śląska z pliczkami update??
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
[A6 C6 3.0 TDI QUATTRO] Da rade w ten sposon uruchomic pelny
Witam
Da rade wymieniając manetke i poprzez VAG uruchomoc pelny FIS w A4 B8 z 2009???
Pozdro
Marcin
Da rade wymieniając manetke i poprzez VAG uruchomoc pelny FIS w A4 B8 z 2009???
Pozdro
Marcin
kurcze mam problem, brat nabyl audi a6 c6 3.0tdi z 2005/2006r , tiptronic, avant byla po delikatnej stluczcce, wymieniana byla kierownica na multifunkcje 3 ramienna sline + lopatki, mechanik to wszystko ladnie zgral kierownica dziala, multifunkcja dziala, bylo wgrane rowniez polskie menu do mmi i nawigacja, ale wracajac do watka...
nie moge uruchomic pelnego fisa.... manetka jest z przelacznikiem i resetem, a w liczniku wyswietla sie tylko ile km do stacji i czas w aucie (1 i 2 zakres)
nie ma ani sredniego spalania, ani sredniej predkosci nic...
w instrumentach kodowanie ustwione jest na 2049101, probowalem rowniez 2051, w nawigacji w car>>setup nie ma nigdzie opcji do ustawienia ktore parametry maja sie wyswietlac w liczniku, w czerwonym manu jest ustawione boardcomputer,
niestety przed wymiana tych elementow nie spojrzalem czy bylo srednie spalanie itp, takze nie wiem czy to wina kodowania przez mechanika roznych elementow, czy wina aktualizacji czy czego
spedzilem nad tym chyba z 4-5h nie moge sobie dac rady,
jakies wskazowki Panowie? to wina kodowania czy moze spolszczenia ktore zostalo wgrane?
dziekuje bardzo, wesolych swiat
nie moge uruchomic pelnego fisa.... manetka jest z przelacznikiem i resetem, a w liczniku wyswietla sie tylko ile km do stacji i czas w aucie (1 i 2 zakres)
nie ma ani sredniego spalania, ani sredniej predkosci nic...
w instrumentach kodowanie ustwione jest na 2049101, probowalem rowniez 2051, w nawigacji w car>>setup nie ma nigdzie opcji do ustawienia ktore parametry maja sie wyswietlac w liczniku, w czerwonym manu jest ustawione boardcomputer,
niestety przed wymiana tych elementow nie spojrzalem czy bylo srednie spalanie itp, takze nie wiem czy to wina kodowania przez mechanika roznych elementow, czy wina aktualizacji czy czego
spedzilem nad tym chyba z 4-5h nie moge sobie dac rady,
jakies wskazowki Panowie? to wina kodowania czy moze spolszczenia ktore zostalo wgrane?
dziekuje bardzo, wesolych swiat
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Napisz skad wziales 2049 w kodowaniu. Chodzi mi o konretne wartosci bo dodales 2 a wszedzie gdzie robilem fisa u znajomych i u siebie to te 2 odejmowalem... zajrzyj jeszcze do kodowania stering wheel...
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!