Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

[Sprzedawca] martin_wml

Problemy z transakcjami między użytkownikami forum. Ostrzeżenia przed nieuczciwymi zakupami lub brakiem kontaktu.
Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Naprawa Audi A6 » 06 paź 2013, 22:51

Anielski, jak sobie wyobrażasz zamknięcie tematu jednostronną konkluzją, cytuję:
martin mnie oszukał i tyle zamknąć proszę
??
Jak Forum ma po czymś takim pozostać bezstronne ??

Twierdzisz - "bicie piany" - ja twierdzę: niech się obie strony wystrzelają, zamiast wracać do tego kilkakrotnie przez miesiące, lata - co będzie wyłazić przy okazji w kolejnych tematach innych użytkowników... To już tutaj było...

Anielski

Post autor: Anielski » 06 paź 2013, 23:05

Dokładnie Tomku,tylko że martin na 4 strony opisał 2 razy.Co miał do napisania,to napisał...więcej już mu się chyba nie chce :]
,a jak będzie pisał co cztery strony,to lata się zejdą <lol>

Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Naprawa Audi A6 » 06 paź 2013, 23:33

Anielski, ja najchętniej zamknąłbym ten temat - ale bez tego stwierdzenia kolegi kikson na końcu...

Niestety nadal nie ma pewności jaka była prawda: dwóch userów i tylko oni ją znają - taki na dzisiaj wniosek, Pawle... :|

kikson
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kikson » 08 paź 2013, 08:58

tzn że co ? ze pisze 4 strony i nie mam racji tak ? wtrącają się tutaj także inni użytkownicy,

ostatni raz piszę.

Dzwoniłem, pytałem o cenę, stan przedmiotu dyskusji, zapytałem czy ODPOWIETRZNIKI SIę ODKRęCAJÂĄ!, usłyszałem tak, wiec zrobili mi wpłatę w Polsce (rodzina), po czy po około 5-6 dniach dostali paczkę, następnie wysłałem walutę do Polski aby rodzina nie kosztowała się za bardzo, czyli:

250zł za zaciski z przesyłka + 300zł na wysłanie paczki do Szwecji, co nam daję 550zł czyli kurs korony to 48gr pod warunkiem że wymieniamy więcej, przyjmując że kurs może być mniejszy wiec wysłałem około tej kwoty, czyli 1300 koron czyli reasumując:

1300 * 0.45 (bo tak przyjąłem) = 585zł, rodzina wysłała paczkę, po paru dniach ponieważ 4 dni szły pieniążki i złożyło się że wypadał czwartek jak odebrali, wiec poprosiłem aby wysłali mi w poniedziałek paczkę bo po co ma leżeć na poczcie nie ?

po tygodniu otrzymałem paczkę i udałem się do mechanika ustalić termin naprawy, bodajże w środę się umówiliśmy, wiec poprosiłem znajomka aby pojechał ze mną bo autko zostaje na kilka h, po hmm ile tam 5 h ? może mniej dzwoni facet z brommservice i mówi mi że jeden zacisk jest uszkodzony, po angielsku nie był w stanie wytłumaczyć wiec pojechałem zobaczyć, zapytałem czy by mi tego nie naprawili jakoś,

odp mechanika: "MY SIę LEPIENIEM NIE ZAJMUJEMY, WSTAWIAMY NOWE LUB UÂŻYWANE POD WARUNKIEM ÂŻE SIę DA"

wiec pisze pw że zacisk jest uszkodzony, że jeden odpowietrznik się uszkodził:
Witam,

Panie jak sie umawialismy?? dzwonilem i prosilem odpowietrzini mialy sie odkrecać a tym czasem mechaniki mi censored jeden odpowietrznik w zacisku od pasazera censored mac, Jak sie umawialiśmy? mialy sie odkrecać,

pozdrawiam i wiecej nie skozystam
na co martin:
polecam zmienić mechanika jak nie umie odpowietrzników odkręcać
fakt pewnie splajtujemy z tego powodu
pozdrawiam
na co ja ostatni raz:

Kod: Zaznacz cały

polecam wybrać sie do szwecji i zobaczyc jak sie naprawia tutaj, dlatego podczas rozmowy telefonicznej prosilem o to a Pan powiedzial ze wszystko cacy, otuz nie skoro urwal, a jedna naprawa i robisz Pan wyprzedasz czesci promocyjnie bo to nie polska

pozdrawiam 
i postanowiłem napisać temat tutaj,

oczywiście byłem zdenerwowany ale to mało ważne, za straty moralne innych, przepraszam,

Fakt jest taki pytałem i chciałem aby odpowietrzniki się odkręcały,

jeżeli martin za to zażyczyłby sobie dodatkowe pieniążki to nie było by kłopotu, pewnie że bym dopłacił, nie mogłem znaleźć na allegro takich, może kiepsko szukałem, nie wiem,

fajnie że Wam wymienił wentylator jak był uszkodzony bo się zdarza ale ja nie zamierzam płacić po 300 zł na wysyłki w tą i z powrotem a tym bardziej że ze Szwecji do Polski jest jeszcze drożej 890 koron wysłanie tej paczki,

NIKT OPRÓCZ MODERATORA NIE JEST TUTAJ BEZSTRONNY BO NIE CZYTACIE CO MI LEÂŻY TYLKO JAKIEÂŚ DURNE OSOBISTE OPINIE , ÂŻE WYMIENIÂŁ ITD ZMIEń MECHANIKA ITD,

Pozdrawiam

[ Dodano: 2013-10-08, 09:02 ]
Drogi Tomku moje stwierdzenie jest adekwatne do stanu sytuacji, martin mnie oszukał na tak błahym powodzie. Wiec proszę nie neguj mnie do zmiany opinii na jego temat bo jeśli facet by miał choć krztynę honoru to by się przyznał, że pytałem że mówiłem że to ważne, i ładnie by było gdyby to on MNIE za tą sytuacje po prostu przeprosił, Co do Fair play pomyśl sobie jak ja się czuje skoro każdy broni druga stronę, i piszecie mi jakieś farmazony, ale dla Was jest fair play.

Martin bardzo przepraszam za wulgaryzmy i brak szacunku do Ciebie jako człowieka ale niestety oszukałeś mnie choć wygląda głupio ale koszta miałem jak dla mnie duże

[ Dodano: 2013-10-08, 09:05 ]
aha i ktoś coś jeszcze nie rozumie ?? bo za 2 dni wyjeżdżam z powrotem wiec macie czas abym wszystko każdemu wyjaśnił,

Kilt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2006
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 220KM

Post autor: Kilt » 08 paź 2013, 15:33

kikson ... każdy na tym forum rozumie Cię ... mniej lub bardziej, ale jednak.
Miałem się nie odzywać, bo temat mnie nie dotyczy i sobie tego pewnie nie życzysz ... no ale nie mogę ... muszę, bo pęknę ;)
Abstrachując od tego, czy Kolega martin_wml jest winny, czy nie, napiszę tak ...
Gdybym to ja był Twoim mechanikiem i popełnił taką "skuchę", to po pierwsze, nawet bym się nie przyznał do tego. Nie dlatego, że "się stało", że chciałbym coś ukryć, bo w życiu różnie bywa, tylko po prostu byłoby mi wstyd o takiej popierdółce wspominać klientowi, a po drugie, pobiegłbym szybciutko do magazynu/sklepu i założył bym Ci nową część, bo ta szkoda powstałaby z mojej winy. Ty dostarczyłeś mi część sprawną.
Czasy kiedy biegałem do rodziców z samochodzikiem, bo "się zepsuł" (co z tego, że parę razy poskakałem po nim, ale co mnie to wtedy obchodziło ;) ) już dawno minęły, a ja już nie mam 5-ciu lat. Teraz jestem starszy i to JA psuję i to MOJA wina.
Ktoś się zapyta ... Ale do czego on pije? Ano do tego:
kikson pisze:zacisk jest uszkodzony, że jeden odpowietrznik się uszkodził
On nie "się uszkodził", tylko uszkodził go Twój mechanik. On wziął tą część od Ciebie i podjął się, niejako automatycznie, zainstalowania jej.
Z innej beczki. Ale inne sumy ... taki ciekawy jestem Twojej odpowiedzi. Czysto hipotetycznie.
Kupujesz od martin_wml kompletny rozrząd. Szwedzki mechanik zakłada Ci go. Po dwustu kilometrach strzela Ci pasek i robi szkody w jednostce napędowej. Też zadzwonisz do sprzedawcy rozrządu w tej sprawie, bo dajmy na to prosiłeś go, abyś mógł spokojnie przejechać na tym rozrządzie 100 tys. km, a tu 200 km i lipa ... silnik do remontu/wymiany?

kikson ... rozumiem, że możesz czuc się urażony/oszukany, bo Kolega martin_wml czegoś nie dopilnował, ale żeby winić go za uszkodzenie części?
A może ja tu jednak czegoś nie rozumiem i jakiś niedzisiejszy jestem?

martin_wml
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2000
Moje auto: S6 C5
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: martin_wml » 08 paź 2013, 16:27

Kilt zaraz usłyszysz(przeczytasz) "byłeś tu? wiesz jak tu jest?" <lol>
Zaraz oszukany biedaczek napisze,że mówił że maja sie wykręcać...
Jasne,miały byc sprawne zaciski i były,a teraz twierdzi jaki to z marcina jest kłamca,oszust naciągacz.
Wiesz co kikson kłamca to Ty jesteś i tyle,wymyślasz jakieś kwoty z nieba wzięte,a sam twierdziłeś przez telefon,
ÂŻeby wysłać do siostry bo za 2 tygodnie bedziesz w Polsce.
A teraz twierdzisz,że siostra Ci wysłała ,choc 2 strony temu nie ujmowałeś tego w swych kosztach.
I jak tu wygląda twoja wiaryodność?
Fakt to było przez telefon i teraz będziesz jęczał oszust,kłamca itp. itd
Ciekaw jestem jak na zapowietrzonych hamulcach do Polski przyjechałeś???
I akurat mam paru znajomych w skandynawii i wiem,że tam są tacy sami ludzie jak w Polsce, USA i na Ukrainie.
Nie pracują tam idioci, którzy byle śrubki urwanej nie umieją odkręcić tylko tacy sami ludzie jak wszędzie.
Jak sie na tym nie znasz to trzeba było iść do ASO bys dostał kawke ciasteczko i nowe zaciski.
Wiec za głupią śrubkę nie zachowuj się jak bym Cię na 1000zł oszukał.
Jak widzisz co najmniej kilka osób,których wogóle nie znam kazało Ci nie robić z siebie idio...y i skończyć tą żenadę,
Więc to chyba z Tobą i Twoim mechanikiem jest coś nie tak.
Rzucasz sie i miotasz,a tak wogóle to nawet nie wiadomo o co Ci chodzi?
Pokaż rachunek od mechanika,pokaż fotke zacisków które dostałeś skoro Cie oszukałem.
Zero faktów tylko pomówienia i wymysły.
A nie odpowiadam,bo napisałem co miałem do powiedzenia w tym temacie i nie zamierzam dalej prowadzić bezsensownej dyskusji.
Tym bardziej,że poziom Twojej polszczyzny jest tak niski,że z tych zdań wielokrotnie złożonych nie wiadomo o co Ci chodzi.
Jeśli Cie tak strasznie skrzywdziłem to przykro mi bardzo,
Opisz może tą historię w jakiejś gazecie np. "przyjaciółce" albo "pani domu",
Albo napisz o tym książkę, napewno zostanie bestselerem.

Anielski

Post autor: Anielski » 08 paź 2013, 19:00

martin_wml,

Mam pytanie...czy poluzowałeś odpowietrzniki przed wysłaniem towaru,bo nie mogę się doszukać konkretnej odpowiedzi.

martin_wml
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2000
Moje auto: S6 C5
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: martin_wml » 08 paź 2013, 20:00

Anielski pisze:martin_wml,

Mam pytanie...czy poluzowałeś odpowietrzniki przed wysłaniem towaru,bo nie mogę się doszukać konkretnej odpowiedzi.
Załóż temat w odpowiednim dziale to Ci odpowiem,bo ten ciebie nie dotyczy i go zaśmiecasz.
Moje pytanie do ciebie: Skad masz taką pewność,że kikson o to poprosił?????

Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Naprawa Audi A6 » 08 paź 2013, 20:27

kikson pisze:Drogi Tomku moje stwierdzenie jest adekwatne do stanu sytuacji, martin mnie oszukał na tak błahym powodzie. Wiec proszę nie neguj mnie do zmiany opinii na jego temat bo jeśli facet by miał choć krztynę honoru to by się przyznał...
Nie pisałem o zmianie stwierdzenia czy zdania. Stwierdziłem, że nie zamknę tematu w takim momencie :)

Ok. myślę że do tego momentu chcąc nie chcąc obie strony wystarczająco zabrały głos. Temat zamykam i zostawiam na Forum - każdy czytający ma prawo wyciągnąć sobie wnioski i niech to robi w domowym zaciszu, bez zabierania głosu w temacie jako osoba postronna. Tylko w ten sposób nie do prowadzimy do jeszcze większej awantury. Oboje koledzy mieli nerwowe chwile, padło również ostrzeżenie. W tej chwili uważam, że jeżeli zachowanie kolegi kikson na naszym Forum będzie poprawne i bez nagłych wyskoków to wkrótce zdejmę mu tę belkę <okok>

Zablokowany

Wróć do „⚠️Czarna Lista / Ostrzeżenia”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl