Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

[Sprzedawca] martin_wml

Problemy z transakcjami między użytkownikami forum. Ostrzeżenia przed nieuczciwymi zakupami lub brakiem kontaktu.
kikson
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Sprzedawca] martin_wml

Post autor: kikson » 29 wrz 2013, 19:06

Witam,

Odradzam takiego sprzedawce, zaznaczyłem jaka mam sytuacje, prosiłem aby odpowietrzniki się odkręcały, mechanik jeden urwał, na co sprzedający ze lepiej zmienić mechanika skoro nie umie odpowietrznika odkręcić,

Mi gościu zależało na zrobieniu auta, a jak taki bogaty jesteś zapraszam do Szwecji do mechanika to ci dupa siądzie, miałeś mi dać 2 zasrane zaciski gdzie odpowietrzniki się odkręcają, oddasz mi 700 za mechanika ?? aa dużo??

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Naprawa Audi A6 » 29 wrz 2013, 19:21

Rozumiem Twoje rozżalenie (choć nie zbyt toleruję ton wypowiedzi), ale Twój mechanik powinien wiedzieć, że odpowietrzniki umieszczone w korpusie zacisków hamulcowych bardzo często się zacierają i jako mechanik powinien być wyposażony w stosowny "wykrętak", którym załatwiłby temat...
Nie wyobrażam sobie by serwis zmieniający np. płyn hamulcowy nigdy nie miał do czynienia z ukręceniem odpowietrznika i kapitulował gdy to nastąpi... ÂŚmiech na sali.

Moja prywatna rada - zmień mechanika czym prędzej... Nie dlatego, że coś się ukręciło, ale dlatego że okazał się niekompetentny - gdy to się stało <okok>

kikson
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kikson » 29 wrz 2013, 21:38

Drogi Panie, tutaj kazdy ma w dupie a po turasach to nigdy nie wiadomo, także jak nie wiesz nie gadaj, tutaj normalny mechanik to koszt duzy wiec prosze skoro nie wiem nie wypowiadaj sie, prosilem o towar, prosilem o te odpowietrzniki wiec nie mieszaj Pan, w telefonie slyszalem sie wykreca a szwed ma w dupie i ni8e bedzie kombinaowal z zadnymi wykretakami nie da sie trzeba nowe sorki za ton ale znowu mam rozdupcone auto i stracilem juz 1500 okolo i lipa na takim <font color='red'><b>censored</b></font>, postaw sie w mojej sytuacji i wtedy wypoiwadaj

pozdrawiam

[ Dodano: 2013-09-29, 21:40 ]
a malo tego robilem to w bromservice takze zastanow sie

Gość

Post autor: Gość » 29 wrz 2013, 21:53

dodam swoje 5 groszy, ale nie prościej było kupić same odpowietrzniki? jesli już jak sie urwał pobawić sie wiertełkami i wyjąć stary urwany i nowy wkrecić.

Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Naprawa Audi A6 » 29 wrz 2013, 22:14

To jest internetowa społeczność - nie mówmy sobie 'per' Pan <okok>
kikson, kolego nie spinaj się tak, bo nie rozmawiasz z kimś, kto jest zielony w te klocki. Mechanik ma Ciebiew głęboko w poważaniu to rozładowujesz frustrację na innych. Wybacz, ale jeżeli nie poradził sobie z odpowietrznikiem to ja nie oddałbym mu taczki do wyprostowania - nie jesteś chyba aż tak śleby by tego nie widzieć ?? Codziennie na świecie mechanicy coś ukręcają, od odpowietrzników po szpilki mocujące głowicę z blokiem silnika i radzą sobie z tym... I nie myśl że jesteś sam za granicą, nie tylko u Ciebie mechanicy kroją równiutko.

Nie bronię martin_wml i nie wiem dokładnie o co kaman. Natomiast z treści wypowiedzi wnioskuję że w Twoje auto chwycił w łapy rzeźnik, konował niedojda i to tutaj jest problem największy. Gdyby to było moje auto to ten rzeźnik nie miałby prawa dotknąć mojej fury, bo nie jestem kamikadze... Jeżeli jeszcze Ci się nie zaświeciła kontrolka, że coś nie "halo" to czas najwyższy.

Pozdrawiam nerwusa i mimo wszystko życzę Ci by skończyło się jedynie na zażegnanej złości <luzik>

Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Naprawa Audi A6 » 29 wrz 2013, 22:36

Pisi pisze:
tomekkk1 pisze:Nie bronię martin_wml i nie wiem dokładnie o co kaman
Akurat ja wiem oco kaman to ci tomekkk1, powiem, Kolega kikson, prosił sprzedawcę mławę by wysłał mu zaciski z ODKRęCAJÂĄCYMI SIę odpowietrznikami. Skoro prosił a tamten zapewniał że takie mu wyśle to reszta w tym temacie jest zbędna.

Tak to jest jak ktoś sprzedaje złom w niskich cenach <okok>

Co do odpowietrzników w tych zaciskach z S6/biturbo nie jest taka prosta sprawa bo sam mialem kilka szt z zapieczonymi na amen odpowietrznikami, kończyło się zawsze na rozwiercaniu i gwintowaniu i wpasowaniu innego większego odpowietrznika. Koszty też nie małe bo w tokarza przekraczały wartość zacisku [100zł] bo już za tyle można dostać.
Owszem - tutaj należą się wyjaśnienia ze strony martin_wml.

Moja wypowiedź dotyczyła nieumiejętności mechanika - są co najmniej dwa sposoby naprawy ukręconego odpowietrznika - rozwiercanie i gwint pod większą średnicę, lub praca z "wykrętakiem" jest to narzędzie wyglądające jak wiertło, z tym że skręcone tak, że należy pracować na lewych obrotach... Jeżeli "pacjent" się nie wykręci to zostanie rozwiercony na tyle że ocaleje stary gwint. Chwila roboty i tani koszt naprawy. Dziękuję i pozdrawiam <okok>
Ostatnio zmieniony 07 paź 2013, 17:26 przez Naprawa Audi A6, łącznie zmieniany 1 raz.

kikson
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kikson » 30 wrz 2013, 09:54

zrozum że tutaj się tego nie robi, tutaj nie pracują z wykretakami tylko się wymienia na nowe, nie naprawiają elementów tylko je zmieniają dlatego tak mi zajebiście zależało na tych głupotach i prosiłem o nie bo mi zależy na sprawnym aucie i teraz jego wyjaśnienia mam w pupie bo nikt mi nie zwróci kasy i nerwów, także proszę nie tłumacz mi o wykrętakach, bo dzwoniłem i prosiłem jasno, chyba że ktoś ma kłopot ze zrozumieniem kilku rzeczy, i dlatego odradzam tego Pana, bo mnie jak ktoś o coś prosi to robię to o co prosił.

Pozdrawiam

PS jestem malarzem a nie mechanikiem ja brudzę ręce farba a nie smarem

[ Dodano: 2013-09-30, 10:03 ]
tomekkk1 to fajnie że Ty także jesteś za granicą, tutaj wszyscy tak robią mechanicy, jestem zdenerwowany bo to już nie chodziło o koszta, że te mechaniki to durnie inna historia, ja się nie spinam a chodzi mi o zasadę, a moja kontrolka jest ok, jak chcesz to broń go dalej, co do internetowej społeczności to wisi mi to ja zachowuje się tak jaki jestem,

platinium nie nie lepiej bo ja <font color='red'><b>censored</b></font> malarzem jestem rozumiesz? ja jak mam coś złego z autem jadę do tych zasrańców i mi to robią.

Ludzie tutaj sprzedają starsze auto bo koszt mechanika przewyższa auto i wola kupić sobie drugie a to na zyletki albo okazyjnie za parę gr sprzedają, tyle mam do dodania,

ODRADZAM!

[ Dodano: 2013-09-30, 10:09 ]
możesz nie wierzyć ale, padł mi przekaźnik, pytam ile przekaźnik, 26 koron, a pytam koszt wymiany? 5000tys koron 2500zł łapiesz? tutaj jedziesz na zmianę kół czy coś zobaczy facet że trzeba by zrobić coś dodatkowego a on ci nic nie powie i nie zrobi bo ty chciałeś kola.

co do tego że są partacze, to odpowiem że nie, nie są, oni się po prostu nie bawią a to jest jakaś różnica? czy nie ?? i trzeba mieć kontrolkę? nie porównuj uk do szwecji ja nie wiem jak tam masz może lepiej może gorzej

Anielski

Post autor: Anielski » 30 wrz 2013, 10:23

kikson masz rację.Skoro prosiłeś sprzedawcę,by poluzował odpowietrzniki,a tego nie zrobił( bo pewnie sam by pourywał) to pozbył się towaru i problemu.Sprzedawca powinien Ci powiedzieć,że mogą się pourywać ,więc nie będzie ryzykował z odkręcaniem i wtedy byś kupił,albo nie.Domyślam się ,że nie.

kikson
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kikson » 30 wrz 2013, 14:07

dokładnie tak, szkoda ze pisi napisał do mnie zbyt późno, że takie bo wiem że jakbym że jakbym poprosił to bym nie miał kłopotu

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 30 wrz 2013, 14:34

kikson, mała prośba do Ciebie o ucywilizowanie swojego słownictwa... choć trochę...

Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Naprawa Audi A6 » 30 wrz 2013, 18:17

kikson, nikogo nie bronię, tylko zadaj sobie pytanie po co jest to Forum ?? Chyba nie myślisz, że siedzi tutaj przeszło czterdzieści tysięcy mechaników <zalamka>
Każdy z nas jest jakimś pracownikiem fizycznym, bądÂź umysłowym, osobą na stanowisku kierowniczym - lub dyrektorem. Kimś z szeregu lub właścicielem przedsiębiorstwa. I po to także są pytania i odpowiedzi w tematach, by nie dawać się mechanikom - gdy ponosi ich fantazja i tłumi własna niekompetencja, by kupić tańszy zamiennik części zweryfikowany doświadczeniem innych - zamiast drogiego kloca z ASO, by kupić "zdrowsze auto" z rynku wtórnego i tak dalej <okok>

Powstał problem, bo martin_wml zawinił - trudno, stało się. Dał ciała, ale czy pomogło Ci że się wyżaliłeś i wylałeś swoją frustrację ?? Może zamiast tego, rozwiąż problem za pomocą kolegów z Forum i zaniesiesz "mechanikowi" już załatwiony temat - skoro jemu nie pali się by używać zwojów mózgowych...

Druga sprawa - tym razem ode mnie osobiście - jeżeli nie nadążasz w swoich wypowiedziach za wysokim poziomem tego Forum, to sugeruję byś poczytał jak radzą sobie inni z tym. Zwróciłem na to uwagę powyżej, teraz i więcej nie będę zwracał. Nie mam zamiaru oglądać czerwonego "censored" w Twoich wypowiedziach.

Awatar użytkownika
emilzizi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Emil
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 180KM
Paliwo: Benzyna

Post autor: emilzizi » 30 wrz 2013, 22:18

Pisi, prosiłem cię kiedyś o lewe przednie szkło lift, miało być igła, a okazało w nie najlepszym stanie.Z zewnątrz to nie problem, ale TY zrobiłeś rysę od środka. Po PW do ciebie ,że szkło jest porysowane napisałeś ,że przy odrobinie chęci i umiejętności wystarczy je spolerować!
Tylko jak spolerować szkło od środka?
Na koniec dodałeś, ''pamiętaj że używane części nigdy nie są jak nowe"
Więc się teraz tak nie Wybielaj :p

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 30 wrz 2013, 23:50

Koledzy proszę poczekajmy na wypowiedź kolegi który został postawiony do odpowiedzi <okok> nie my ja ty itp.

Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Naprawa Audi A6 » 30 wrz 2013, 23:53

Plus dla Pisi, bo choć to nie jego temat to wyjaśnia sprawę, która go dotyczy <okok>

Pomijając moją kwestię, co do tego że, problem jest do rozwiązania nawet gdy mechanik ma dwie lewe ręce wypadało by martin_wml zabrał głos i pokazał swoje stanowisko, zwłaszcza że był na Forum - ale zaczekajmy, bo tematu jeszcze nie widział <luzik>

martin_wml
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2000
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: martin_wml » 01 paź 2013, 15:09

Ha ha ha o głupie odpowietrzniki afera jak by ktoś zginął <rotfl>
Po pierwsze psipsi skoro jesteś takim fachowcem i taki rzetelny to czemu dzwonią do mnie ludzie i mówią "wiesz wziąłem od psipsiego,ale po 3 miesiącach padło". I to Twoi zaufani koledzy...
kupują u mnie w tajemnicy,żebyś się nie dowiedział i twierdzą,że masz ceny z kosmosu <lol> <lol> <lol>
A skoro jesteś takim fachowcem od audi to tu jest kolejny dowód
http://a8team.pl/d3-03-42mpi-prosba-o-r ... highlight=
Jak się nie umie alternatora nazwać <lol> <lol> <lol>

Wiec możesz już odpełznąć do nory z której wypełzłeś.

Co do Ciebie kikson to mówiłeś,że chcesz zaciski sprawne i takie dostałeś,a o odpowietrznikach nic nie mówiłeś na 100%.
poza tym jak wynika z pw to twój "super mechanik" ukręcił tylko jeden.
Sprzedałem kilka takich kompletów i nikt nigdy nie miał takich problemów jak Ty,ale odpowietrznik trzeba psiknąć wd40 poczekać,a nie złapać klucz i ciągnąć...
Poza tym polecam udać się do mechanika,a nie do kowala bo robisz problem jak by ci się co najmniej panewka obóciła.
Dostałeś zaciski w cenie zestawów naprawczych więc sie nie ciskaj, zresztą byłeś w PL więc minimum inteligencji i zdrowej logiki nakazywałoby założyć klucz na odpowietrznik gdy zaciski były na wierzchu skoro miałeś obawy.
I nie pisz,że jesteś malarzem,bo to nawet idiota potrafi...
Poza tym u mnie zawsze mozna zwrócić lub wymienić część jak coś nie pasuje, więc czemu się nie odezwałeś tylko wymyslasz jakieś brednie po 2 miesiącach od zakupu????
Dlatego,bo wiedziałeś ze w takich pieniądzach nigdzie nie kupisz.
Na przyszłość polecam zakupy u prawdziwych fachowców od audi w górach,tam części są w lepszym stanie niż nowe.
Tam nie wyciągają części z uzywanych aut tylko z nowych,albo wogóle nie jeżdzonych.
Dostaniesz zacisk wypiaskowany wymalowany w cenie jak w aso.
Więc się nie rzucaj, bo spokojnie mogłeś je oddać lub wymienić, a nie coś Ci zaświtało po dwóch miesiącach.
A sposób wypowiedzi świadczy tylko i wyłącznie o poziomie Twojej inteligencji i wychowania.
Tyle ode mnie.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2013, 11:57 przez martin_wml, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „⚠️Czarna Lista / Ostrzeżenia”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl