ja mam tak samo... ale właśnie natrafiłem na mały żeby nie powiedzieć malutki problem

. Ja jako mechanik I stopnia wtajemniczenia dzisiaj rano obejrzałem sobie dokładnie cudeńka (zestawy naprawcze), które kupiłem i pomyślałem

: cóż za filozofia... trzeba wyciągnąć zawleczką metalową, wyjąć stary element z kolektora i zamienić go nowym, zabezpieczyć zawleczką i wpiąć nowe cięgno... Więc ochoczo poszedłem do samochodu i zabrałem się za pracę.... Ze strony kierowcy nie było najmniejszego problemu - zestaw naprawczy był zamontowany po ok. 15 min pracy

... I na tym się radość skończyła... po stronie pasażera (ten na którym mi bardziej zależało bo był zamontowany na jakieś śrubki-dupki) wymiana okazała się niemożliwa

a może moje umiejętności zbyt małe

.
Niestety ale nie mogę wyciągnąć tej nieszczęsnej zawleczki, która u mnie siedzi tak, że trzeba ją wyciągnąć w dół a tam... <szok> ... wystaje blok silnika? i nie można tego wyciągnąć. Według mnie niestety ale trzeba odkręcić to ustrojstwo (kolektor) i dopiero wtedy wymienić.... czy może się mylę? Może macie jakieś inne propozycje czy też doświadczenia....
[ Dodano: 2013-02-02, 11:54 ]
a tu zdjęcie o co mi chodzi