Tak sie jeszcze zastanawiam, czy jeśli VAG pokazuję błąd czujnika G65 to już na pewno on jest uszkodzony, czy moze być tak że poprostu nie ma czynnika w układzie...? Mnie wyrzuca błąd czujnika G65 i nie chce się załączyć klima (świeci się cały czas econ)
Mam ten sam problem - sprawdziłem czynnik i jest ok , wymieniłem zawór na nowy i nadal econ nie gaśnie, komputer dalej pokazuje uszkodzony zawór / więc wstawiłem stary zawór /. Zastanawiam się czy nie jest to uszkodzenie konsoli sterowania klimatronikiem czy może coś na połączeniach elektrycznych. Czy ktoś z kolegów miał podobne problemy ????
A gdzie kupiłeś czujnik ?. Bo ja objeździlem wszystkie sklepy i nie mieli takiego intercars też, zaoferowali mi w FOTA na zamówienie firmy kager za 150zł. Ale po konsultacji z mechanikiem z serwisu audi, odpowiedzial "nie kupuj tego bo ci nie będzie działał, strata pieniędzy". Więc zamówiłem z serwisu orginał za 220zł działa klima chodzi jest ok. Więc sprawdź ten czujnik. A kompresor sprawdzałeś czy sprzęgło załącza na krótko.? Wentylator chodzi czy nie?
No własnie, wczoraj byłem załadować klimę i miałem czynnika 350 g, Pan doładował na 650g (tak jak jest napisane na masce) no skasowałem (grupa 8-hvac) błąd czujnika g65, ale niestety klima nie włącza się, a w logach pojawia się błąd g65, więc chyba teraz to już tylko wymiana czujnika g65...
orientowałem sie w skodzie o czujnik o nr 8d0959482b i pan mi powiedział ze 245pln, tylko jak tak patrze na allegro na taki czujnik 8d0959482b to ja mam ciut inny...
nr 8d0959482b
a mój wygląda tak: (nr 1J0959125 )
jak myślicie opłaca się kupować używki, czy inwestowac w nowy za 250pln...
a może zamiennika poszukac jak tak to jaki byście polecili..
Mój jak wymontowalem byl czarny i na klucz 17, a ten z serwisu orginal audi WV był szary i na klucz 24 ale działa. To nie wiem co ci poradzić. Ja miałem pewniaka bo gość pracuje w serwisie i powiedział będzie dzialał i dziala.
Są dwa rodzaje czujnika - sprawdż długość gwintu - mój był krótki - wcześniej sprowadzili mi 4 długie i upierali się że powinno pasować - proponowali docięcie piłką
Za czujnik w Skodzie po upustach 200 zł ale odpuściłem sobie zakup bo jak pisałem nie zadziałał więc równie dobrze obecnie używany czujnik może być sprawny.
Witam ponownie, dziś sie wziąłem do roboty i wymontowałem swój czujnik i oto on:
ale niestety nigdzie nie moge dostac takiego samego jak na tych fotkach, są inne typu:
ale ten ma za długą tą rurkę i nie mogę go przykrecić bo dzis już dwa takie miałem w ręku i próbowałem (miałem HELLA)
i nie wiem właśnie czy uciąć tą koĂącówkę i zakręcić czy dalej szukać, może ktoś mi da namiary na człowieka co handluje takimi czujnikami. Z gry dzięki i POZDRAWIAM
P.S.
dokładnie taki dziś próbowałem założyć i nie pasuje
numer kat. HELLA 6ZL351 028-221 NIE PASUJE
nr kat:
1K0 959 126 A
1K0 959 126 B
1K0 959 126 D
1J0 959 126