Tak w ramach upewnienia się... czujnik G65 znajduję się tam gdzie czerwona kropka?
[A6 C5 1.9TDI] Gdzie znajduje się czujnik G65
Tak sie jeszcze zastanawiam, czy jeśli VAG pokazuję błąd czujnika G65 to już na pewno on jest uszkodzony, czy moze być tak że poprostu nie ma czynnika w układzie...? Mnie wyrzuca błąd czujnika G65 i nie chce się załączyć klima (świeci się cały czas econ)
pozdrawiam
pozdrawiam
Punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia.
- Cris9222
- Forum Audi A6 / A7
to jest podstawa, sprężarka Ci się nie włączy jeśli nie masz czynnika..ppeppe pisze:moze być tak że poprostu nie ma czynnika w układzie...
To jest pierwsza rzecz do sprawdzenia.. - koszt nabicia to ok 120zł
może wyrzucać Ci błąd czujnika z tego powodu, że nie ma gazu, ale nie wiem czy to akurat czujnik G65 jest za to odpowiedzialny..
Pomogłem? -> naciśnij 'Pomógł'
Witam
Mam ten sam problem - sprawdziłem czynnik i jest ok , wymieniłem zawór na nowy i nadal econ nie gaśnie, komputer dalej pokazuje uszkodzony zawór / więc wstawiłem stary zawór /. Zastanawiam się czy nie jest to uszkodzenie konsoli sterowania klimatronikiem czy może coś na połączeniach elektrycznych. Czy ktoś z kolegów miał podobne problemy
????
Mam ten sam problem - sprawdziłem czynnik i jest ok , wymieniłem zawór na nowy i nadal econ nie gaśnie, komputer dalej pokazuje uszkodzony zawór / więc wstawiłem stary zawór /. Zastanawiam się czy nie jest to uszkodzenie konsoli sterowania klimatronikiem czy może coś na połączeniach elektrycznych. Czy ktoś z kolegów miał podobne problemy

A gdzie kupiłeś czujnik ?. Bo ja objeździlem wszystkie sklepy i nie mieli takiego intercars też, zaoferowali mi w FOTA na zamówienie firmy kager za 150zł. Ale po konsultacji z mechanikiem z serwisu audi, odpowiedzial "nie kupuj tego bo ci nie będzie działał, strata pieniędzy". Więc zamówiłem z serwisu orginał za 220zł działa klima chodzi jest ok. Więc sprawdź ten czujnik. A kompresor sprawdzałeś czy sprzęgło załącza na krótko.? Wentylator chodzi czy nie?
No własnie, wczoraj byłem załadować klimę i miałem czynnika 350 g, Pan doładował na 650g (tak jak jest napisane na masce) no skasowałem (grupa 8-hvac) błąd czujnika g65, ale niestety klima nie włącza się, a w logach pojawia się błąd g65, więc chyba teraz to już tylko wymiana czujnika g65...
orientowałem sie w skodzie o czujnik o nr 8d0959482b i pan mi powiedział ze 245pln, tylko jak tak patrze na allegro na taki czujnik 8d0959482b to ja mam ciut inny...
nr 8d0959482b
![Obrazek]()
a mój wygląda tak: (nr 1J0959125 )
![Obrazek]()
jak myślicie opłaca się kupować używki, czy inwestowac w nowy za 250pln...
a może zamiennika poszukac jak tak to jaki byście polecili..
orientowałem sie w skodzie o czujnik o nr 8d0959482b i pan mi powiedział ze 245pln, tylko jak tak patrze na allegro na taki czujnik 8d0959482b to ja mam ciut inny...
nr 8d0959482b
a mój wygląda tak: (nr 1J0959125 )
jak myślicie opłaca się kupować używki, czy inwestowac w nowy za 250pln...
a może zamiennika poszukac jak tak to jaki byście polecili..
Są dwa rodzaje czujnika - sprawdż długość gwintu - mój był krótki - wcześniej sprowadzili mi 4 długie i upierali się że powinno pasować - proponowali docięcie piłką 
Za czujnik w Skodzie po upustach 200 zł ale odpuściłem sobie zakup bo jak pisałem nie zadziałał więc równie dobrze obecnie używany czujnik może być sprawny.

Za czujnik w Skodzie po upustach 200 zł ale odpuściłem sobie zakup bo jak pisałem nie zadziałał więc równie dobrze obecnie używany czujnik może być sprawny.
Witam ponownie, dziś sie wziąłem do roboty i wymontowałem swój czujnik i oto on:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
ale niestety nigdzie nie moge dostac takiego samego jak na tych fotkach, są inne typu:
![Obrazek]()
ale ten ma za długą tą rurkę i nie mogę go przykrecić bo dzis już dwa takie miałem w ręku i próbowałem (miałem HELLA)
i nie wiem właśnie czy uciąć tą koĂącówkę i zakręcić czy dalej szukać, może ktoś mi da namiary na człowieka co handluje takimi czujnikami. Z gry dzięki i POZDRAWIAM
P.S.
dokładnie taki dziś próbowałem założyć i nie pasuje
![Obrazek]()
numer kat. HELLA 6ZL351 028-221 NIE PASUJE
nr kat:
1K0 959 126 A
1K0 959 126 B
1K0 959 126 D
1J0 959 126
Co robić??? Help!
ale niestety nigdzie nie moge dostac takiego samego jak na tych fotkach, są inne typu:
ale ten ma za długą tą rurkę i nie mogę go przykrecić bo dzis już dwa takie miałem w ręku i próbowałem (miałem HELLA)
i nie wiem właśnie czy uciąć tą koĂącówkę i zakręcić czy dalej szukać, może ktoś mi da namiary na człowieka co handluje takimi czujnikami. Z gry dzięki i POZDRAWIAM
P.S.
dokładnie taki dziś próbowałem założyć i nie pasuje
numer kat. HELLA 6ZL351 028-221 NIE PASUJE
nr kat:
1K0 959 126 A
1K0 959 126 B
1K0 959 126 D
1J0 959 126
Co robić??? Help!