[A6 C5 1.9TDI] Gdzie znajduje się czujnik G65
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: ustaw twoje auto
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
[A6 C5 1.9TDI] Gdzie znajduje się czujnik G65
jak w temacie ... wyskakuje mi błąd 00819 07-00 czujnik wysokiego cisnienia - za niski sygnał...moje pytanie to gdzie znajduje sie ten czujnik? oczywiscie klima po załaczeniu odrazu przechodzi sama w tryb ECON...
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2011, 16:13 przez dodi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: Gdzie znajduje sie czujnik (G65) wysokiego ciśnienia?
witkadodi pisze:jak w temacie ... wyskakuje mi błąd 00819 07-00 czujnik wysokiego cisnienia - za niski sygnał...moje pytanie to gdzie znajduje sie ten czujnik? oczywiscie klima po załaczeniu odrazu przechodzi sama w tryb ECON...
a pewnie u Ciebie z prawej strony pod lampa przy chłodnicy klimy

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
możesz spokojnie wykręcać
tylko powiem ci że ja miałem problem bo w 2003 do połowy byl inny gwint a od połowy inny chodzi o długość
nie wiem czy wcześniej tez coś było
tylko powiem ci że ja miałem problem bo w 2003 do połowy byl inny gwint a od połowy inny chodzi o długość
nie wiem czy wcześniej tez coś było
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

Może tak być że jak nie ma czynnika to klima nie zadziała i wyrzuci błąd z czujnikiem G65.... 
Czy na pewno nie wyleci gaz z klimatyzacji po odkręceniu czujnika g65 w audi a6 1.9tdi 131km??
Poproszę o podpowiedzi bo nie wiem czy wymieniac czujnik czy jechac nabijac klimę...
pozdrawiam

Czy na pewno nie wyleci gaz z klimatyzacji po odkręceniu czujnika g65 w audi a6 1.9tdi 131km??
Poproszę o podpowiedzi bo nie wiem czy wymieniac czujnik czy jechac nabijac klimę...
pozdrawiam
Punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia.
Nie wyleci dziś wykręcilem czujnik i problem z zakupem nigdzie nie mają jedynie w FOTA coś mogą załatwić za 150zł podobno taki sam, ale gadałem z mechanikiem z serwisu audi i powiedzial żebym nie kupowal bo napewno nie będzie pasował, więc zamówiłem z ASO za 220zł w poniedzialek ma być zobaczymy czy zadziała. Dodam że sprawdzałem ciśnienie gazu w klimie i gość powiedzial że ciśnienie dobre i coś nie tak z elektryką zobaczymy. Napiszę jak zamontuję.ppeppe pisze:Może tak być że jak nie ma czynnika to klima nie zadziała i wyrzuci błąd z czujnikiem G65....
pozdrawiam