Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Wymiana oświetlenia wewnętrznego na LED

Warsztat
Awatar użytkownika
pama
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Tomasz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: pama » 28 paź 2011, 08:07

moze dlatego, ze takie zarowki-led nie sa dopuszczone prawnie do ruchu <uoee>
hehe

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 28 paź 2011, 08:11

No chyba, że tak... to by wiele wyjaśniało... :(

Awatar użytkownika
pama
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: pama » 28 paź 2011, 08:19

0x4B25A,
nie spotkalem jeszcze LED zarowki P21W z homologacja w sprzedazy..

Moja zona w Mercu ma w kloszu taka wlasnie zarowe, ale to juz fabrycznie montowane jest, a obok klosz do doswietlania zakretow, musze sie przyjrzec temu, moze jakis patent tam jest ukryty:)))

Kod: Zaznacz cały

PS. Nawet jesli sprzedawca tego nie podaje, to na 99% brak jest homologacji takiej zarowki. Jesli ktos nie wierzy, to zapytajcie o dopuszczenie do  ruchu.. to albo Wam powiedza, ze nie ma.. albo ze to tylko do hobbystow &#40; co znaczy tyle samo, co - nie do ruchu publiczenego&#41; &#58;| 
Kolega fenomenalny u siebie zamontowal P21W, w sumie ze skutkiem.. po tym, jak wczesniejsza zarowka okopcila mu lustro w kloszu ;p

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 28 paź 2011, 08:24

pama, wiesz, mnie jedynie na tablice potrzebne i nic więcej :) Reszta niech sobie będzie ORI ;>

Awatar użytkownika
pama
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: pama » 28 paź 2011, 08:35

0x4B25A,
no to powodzenia:)
Tablice to pryszcz tak samo jak klapa Avant.

PS. Przydalby Ci sie przedluzka sprezysta, bo ciezko wymanewrowac zwyklym srubowkretem z gwiazdka koncowka.
To tak na marginesie. :]

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 28 paź 2011, 08:41

pama, a dlaczego? Przygladałem się temu dziś i chyba nie powinno być w sedanie z tym problem... chyba ;>

bialyziom
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bialyziom » 07 lis 2011, 18:30

Witam Panowie. Ja mam taki problem wymieniłem całe oswietlenie na led, wszystko jest ok. Oswietlenie pod nogami mam tylko z przodu u kierowcy i pasazera z tylu nie mam. Obie zarowki zapalaja sie po otwarciu drzwi przednich prawych lub lewych. No i mam taki problem ze jak samochod jest odpalony to co jakis czas miga na ulamek sekundy oswietlenie nog nie jest to zalezne czy samochod stoi czy jedzie, migniecia sa nieregularne, nie ma tez wplywu czy jade po prostej drodze czy po dolach. Załozylem spowrotem orginalne zwylke w5w i migniecie jest tak male ze zarowka nie zdaza sie zapalic i to nie przeszkadza bo tego nie widac, natomiast zarowki led szybko sie rozswietlaja wystarczy maly impuls zeby blysk byl zauwazalny. Dla testu podlaczylem miernik zamiast zarowki i co jakis czas jest skok napiecia. Na mierniku jest to chwilowy skok. Nie ma ktos takiego problemu??

Awatar użytkownika
chako
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chako » 07 lis 2011, 21:14

witam
z braku czasu zamówiłem wczoraj na razie ledy do podświetlenia rejestracji LED rurki C5W C10W 36mm CAN BUS RADIATOR do mojej niuni,oczywiscie na aledrogo i co sie okazuje otóż gościu dzis pisze do mnie iż bedzie błąd na fisie że trzeba wstawic jakis filtr bo audi to strasznie kapryśny samochód, w skodzie nie bedzie w vw nie bedzie a w audi bedzie i jaka koledzy prawda?bo już sie boje ze cos bedzie nie tak :[
Pozdrawiam chako :)

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 07 lis 2011, 21:30

chako, cieżko mi powiedzieć. Ja z tym sklepem pisałem o ew. testy tego wynalazku... odpowiedzieli, że różnie jest z trwałością... od kilku miesięcy do ponad roku... więc róznie to może być :(

Rozumiem, że to te 2 SMD? Rozumiem, że już zamówiłeś i będziesz sprawdzał?

Awatar użytkownika
chako
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chako » 07 lis 2011, 22:21

0x4B25A pisze:

Rozumiem, że to te 2 SMD? Rozumiem, że już zamówiłeś i będziesz sprawdzał?

tak z 2 SMD wydawały mi się najpewniejsze no ale cóż <zniesmaczony> może moje obawy i sprzedawcy są zawczesne bo on miał te przykłady związane z A4 B7,a z B6 wszystko smiga ok no ale zobaczymy w piątek jak je założę ,bo teraz jestem w Berlinie

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 08 lis 2011, 20:56

chako, dokładnie... oby działało... też noszę się z zamiarem tych LEDów ale mnie ubiegłeś... tak więc przykro mi, ale chwilowo robisz za tzw. królika doświadczalnego :) :) <okok>

Awatar użytkownika
chako
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chako » 08 lis 2011, 22:52

0x4B25A pisze:chako, dokładnie... oby działało... też noszę się z zamiarem tych LEDów ale mnie ubiegłeś... tak więc przykro mi, ale chwilowo robisz za tzw. królika doświadczalnego :) :) <okok>

no to ładnie mnie urządziłeś ,ale szczerze mówiąc też chciałem się kogoś uczepić ale jakoś nie było kogo a poza tym nie znam się za bardzo na tych rzeczach <luzik> a jeśli chodzi o pucowanie 1237709 to stawiam to na drugim miejscu zaraz za stanem technicznym.Jak ja i moja druga połowa lubimy wsiąść do pachnącej bryczki a serce mi się kroi jak widze te brudne nieumyte bryki

Awatar użytkownika
chako
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chako » 14 lis 2011, 19:30

witam po dłuższej przerwie,i stało się ledy podświetlenia rejestracji zamontowane,i muszę powiedzieć że opłacało się , po prostu nie mogę sie napatrzyć super pasują do naszych czterech kółek YES,YES,YES <szok>

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 14 lis 2011, 19:42

chako, no to gratuluję! A powiedz mi jak z błędem na FIS?

Awatar użytkownika
chako
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chako » 14 lis 2011, 21:17

0x4B25A pisze:chako, no to gratuluję! A powiedz mi jak z błędem na FIS?
no więc był to tak 0x4B25A troszkę sobie popisze ale myślę że wybaczycie:
sobota troszkę zimno ,no ale czego się nie robi dla naszej niuni,wyjezdzam z garażu właczam postojowe odkrecam jedną z dwóch lampek demontuję klosz,muszę użyć noża do tapet by podważyć szkło bo dość dobrze trzyma ale po chwili puszcza wyjmuję znicz wkładam led i co? <szok> nic (myślę spalona! siet) o nie z powrotem wkładam starą zarówke i tez nic załamałem się bo coś czytałem że moż to komputer zablokować i żadna już nie zaświeci,ale nie poddaje się tak lekko bo mam trochę z górala więc odkręcam drugą ale wcześniej (ważne)wyłanczam światła demontuje starą i montuje led,zakrecam właczam postojowe i szok świeci i to jak (bezcenne)nawet z polaryzacją 0 błędu nastepnie gasze światła i biore sie za tą 1-szą co mnie tak wystraszyła,wkładam led nastepnie wlaczam swiatla i świecą obie CUDNIE niewiem czy to byla wina blaszek czy coś innego,ale jedno dopisze że musiałem blaszki trochę przykrzywić bo 36 mm są troche małe i moim zdaniem 39 były by w sam raz,ale to moje zdanie.
No i to było by na tyle,zrobiłem 200 km i przedwczesne były moje i sprzedawcy obawy o błąd na fisie (0 BÂŁęDU w moim przypadku) ale lepiej dmuchać na zimne,bardzo pozytywne zadowolenie z produktu.
Przepraszam za długie opowiadanie ale być może komuś to się może przydać.
Robiłem fotki ale w nocy mi nie wyszły dobrze
Pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja