hehe
[A6 C6] Wymiana oświetlenia wewnętrznego na LED
- pama
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
0x4B25A,
nie spotkalem jeszcze LED zarowki P21W z homologacja w sprzedazy..
Moja zona w Mercu ma w kloszu taka wlasnie zarowe, ale to juz fabrycznie montowane jest, a obok klosz do doswietlania zakretow, musze sie przyjrzec temu, moze jakis patent tam jest ukryty:)))
Kolega fenomenalny u siebie zamontowal P21W, w sumie ze skutkiem.. po tym, jak wczesniejsza zarowka okopcila mu lustro w kloszu 
nie spotkalem jeszcze LED zarowki P21W z homologacja w sprzedazy..
Moja zona w Mercu ma w kloszu taka wlasnie zarowe, ale to juz fabrycznie montowane jest, a obok klosz do doswietlania zakretow, musze sie przyjrzec temu, moze jakis patent tam jest ukryty:)))
Kod: Zaznacz cały
PS. Nawet jesli sprzedawca tego nie podaje, to na 99% brak jest homologacji takiej zarowki. Jesli ktos nie wierzy, to zapytajcie o dopuszczenie do ruchu.. to albo Wam powiedza, ze nie ma.. albo ze to tylko do hobbystow ( co znaczy tyle samo, co - nie do ruchu publiczenego) :| -
0x4B25A
-
0x4B25A
Witam Panowie. Ja mam taki problem wymieniłem całe oswietlenie na led, wszystko jest ok. Oswietlenie pod nogami mam tylko z przodu u kierowcy i pasazera z tylu nie mam. Obie zarowki zapalaja sie po otwarciu drzwi przednich prawych lub lewych. No i mam taki problem ze jak samochod jest odpalony to co jakis czas miga na ulamek sekundy oswietlenie nog nie jest to zalezne czy samochod stoi czy jedzie, migniecia sa nieregularne, nie ma tez wplywu czy jade po prostej drodze czy po dolach. Załozylem spowrotem orginalne zwylke w5w i migniecie jest tak male ze zarowka nie zdaza sie zapalic i to nie przeszkadza bo tego nie widac, natomiast zarowki led szybko sie rozswietlaja wystarczy maly impuls zeby blysk byl zauwazalny. Dla testu podlaczylem miernik zamiast zarowki i co jakis czas jest skok napiecia. Na mierniku jest to chwilowy skok. Nie ma ktos takiego problemu??
witam
z braku czasu zamówiłem wczoraj na razie ledy do podświetlenia rejestracji LED rurki C5W C10W 36mm CAN BUS RADIATOR do mojej niuni,oczywiscie na aledrogo i co sie okazuje otóż gościu dzis pisze do mnie iż bedzie błąd na fisie że trzeba wstawic jakis filtr bo audi to strasznie kapryśny samochód, w skodzie nie bedzie w vw nie bedzie a w audi bedzie i jaka koledzy prawda?bo już sie boje ze cos bedzie nie tak
z braku czasu zamówiłem wczoraj na razie ledy do podświetlenia rejestracji LED rurki C5W C10W 36mm CAN BUS RADIATOR do mojej niuni,oczywiscie na aledrogo i co sie okazuje otóż gościu dzis pisze do mnie iż bedzie błąd na fisie że trzeba wstawic jakis filtr bo audi to strasznie kapryśny samochód, w skodzie nie bedzie w vw nie bedzie a w audi bedzie i jaka koledzy prawda?bo już sie boje ze cos bedzie nie tak
Pozdrawiam chako 
-
0x4B25A
0x4B25A pisze:
Rozumiem, że to te 2 SMD? Rozumiem, że już zamówiłeś i będziesz sprawdzał?
tak z 2 SMD wydawały mi się najpewniejsze no ale cóż
Pozdrawiam chako 
-
0x4B25A
0x4B25A pisze:chako, dokładnie... oby działało... też noszę się z zamiarem tych LEDów ale mnie ubiegłeś... tak więc przykro mi, ale chwilowo robisz za tzw. królika doświadczalnego![]()
![]()
no to ładnie mnie urządziłeś ,ale szczerze mówiąc też chciałem się kogoś uczepić ale jakoś nie było kogo a poza tym nie znam się za bardzo na tych rzeczach
Pozdrawiam chako 
no więc był to tak 0x4B25A troszkę sobie popisze ale myślę że wybaczycie:0x4B25A pisze:chako, no to gratuluję! A powiedz mi jak z błędem na FIS?
sobota troszkę zimno ,no ale czego się nie robi dla naszej niuni,wyjezdzam z garażu właczam postojowe odkrecam jedną z dwóch lampek demontuję klosz,muszę użyć noża do tapet by podważyć szkło bo dość dobrze trzyma ale po chwili puszcza wyjmuję znicz wkładam led i co? <szok> nic (myślę spalona! siet) o nie z powrotem wkładam starą zarówke i tez nic załamałem się bo coś czytałem że moż to komputer zablokować i żadna już nie zaświeci,ale nie poddaje się tak lekko bo mam trochę z górala więc odkręcam drugą ale wcześniej (ważne)wyłanczam światła demontuje starą i montuje led,zakrecam właczam postojowe i szok świeci i to jak (bezcenne)nawet z polaryzacją 0 błędu nastepnie gasze światła i biore sie za tą 1-szą co mnie tak wystraszyła,wkładam led nastepnie wlaczam swiatla i świecą obie CUDNIE niewiem czy to byla wina blaszek czy coś innego,ale jedno dopisze że musiałem blaszki trochę przykrzywić bo 36 mm są troche małe i moim zdaniem 39 były by w sam raz,ale to moje zdanie.
No i to było by na tyle,zrobiłem 200 km i przedwczesne były moje i sprzedawcy obawy o błąd na fisie (0 BÂŁęDU w moim przypadku) ale lepiej dmuchać na zimne,bardzo pozytywne zadowolenie z produktu.
Przepraszam za długie opowiadanie ale być może komuś to się może przydać.
Robiłem fotki ale w nocy mi nie wyszły dobrze
Pozdrawiam
Pozdrawiam chako