[All] Przyciemnianie szyb
- PrZeMo_A6
- Forum Audi A6 / A7
LeszekA6,
Większej różnicy niema - ze środka patrzysz pod światło czyli wszystko widać ładnie
Folia przyciemnia "tylko" z zewnątrz, tzn. jak nie patrzysz pod światło to ciężko coś ujrzeć - daje doskonałą prywatność
Jeśli chodzi o jazdę w nocy - mocno ciemna folia utrudnia trochę cofanie w nocy szczególnie w deszczowe, mgliste dni, ale da radę się przyzwyczaić
To tak jakbyś jeździł w zimie z zaszronioną bądź zaparowaną tylną szybą - wtedy zostają lusterka i wyczucie
Pozdrawiam!
Większej różnicy niema - ze środka patrzysz pod światło czyli wszystko widać ładnie

Folia przyciemnia "tylko" z zewnątrz, tzn. jak nie patrzysz pod światło to ciężko coś ujrzeć - daje doskonałą prywatność

Jeśli chodzi o jazdę w nocy - mocno ciemna folia utrudnia trochę cofanie w nocy szczególnie w deszczowe, mgliste dni, ale da radę się przyzwyczaić

To tak jakbyś jeździł w zimie z zaszronioną bądź zaparowaną tylną szybą - wtedy zostają lusterka i wyczucie

Pozdrawiam!

CCCO - przewaga dzięki technice 

odnośnie przyciemniania samemu ,
przyciemniłęm narazie dwa te malutkie boczki , wyszło śrdednioooooooo...
tylnej szyby sie nie da przyciemnić chyba, może gdyby ją wyjąć ale nie wiem, tylna daje do przyciemnienia firmie
dziś albo jutro spróbuje przyciemnić całe drzwi z tyłu, sam się boje jak mi to wyjdzie ale skoro mam folie to spróbuje..
przyciemniłęm narazie dwa te malutkie boczki , wyszło śrdednioooooooo...

dziś albo jutro spróbuje przyciemnić całe drzwi z tyłu, sam się boje jak mi to wyjdzie ale skoro mam folie to spróbuje..

audi 100 c3 1.8 b+g
audi 100 c4 2,6 b+g
OOOO
audi 100 c4 2,6 b+g
OOOO
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
siemka zajebistego mam kolesia bierze 50zl od szybki w Kaliszu koles ma swoj warsztacik i takie autka tam zaciemnial za glowa mala Ma certyfikat i jest naprawde dobry ostatni jak zaciemnialem swoj przod w audi bo mnie paly w nl scigly to zaciemnial Insignie warta 130 tys
wiec jak z okolic kalisza to tylko do niego
jak cos piszcie na priva dam koma
pozdro
czyli autko cale to koszt jakies 350 dom 4 stowek jak darmo;)
wiec jak z okolic kalisza to tylko do niego
jak cos piszcie na priva dam koma
pozdro
czyli autko cale to koszt jakies 350 dom 4 stowek jak darmo;)
- mariusz_wierz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
censored, folię zawsze przykleja się na mokro. Opalarka służy do uformowania folii termokurczliwej czyli dopasowania jej do kształtu szyby - w szczególności w przypadku szyby tylnej, bo jest ona najbardziej wypukła. Zwykłe tanie folie niestety nie są termokurczliwe, więc można nimi dobrze przyciemnić jedynie boczne szyby, natomiast na tylnej szybie w zależności od tego jak mocno jest wypukła często wychodzą dokoła zakładki i "języki" z powietrza, tak więc na tył warto zainwestować w droższą termokurczliwą folię albo po prostu tą część roboty pozostawić fachowcom z jakiejś firmy przyciemniającej szyby.censored pisze:Mam pytanie do znających temat , bo oglądam na YT filmiki instruktażowe co by się przygotować do przyciemniania i widzę dwa rodzaje , jedno z użyciem opalarki/suszarki , a drugie po prostu na mokro.
Czym one się róznią??
ja polecam poszukac takiej folii ktora przy sciaganiu nie bedzie zostawiala kleju na szybie..... zwlaszcza jesli ktos okleja przod
ja po 11 razach sciagania folii lub zabierania dowodu moge smialo stwierdzic ze pozniejsze skrobanie kleju jest meczace
co do oklejania szyby tylnej to czasem trzeba oklejac na dwa pasy bo szerokosc folii jest mniejsza niz wysokosc szyby. trzeba pamietac zeby laczyc te dwa pasy w miejscu w ktorym przechodzi ogrzewanie. jesli ktos ma wprawe i to dobrze zrobi to nie widac tego ze tylna szyba jest oklejona z dwoch maskow
ja po 11 razach sciagania folii lub zabierania dowodu moge smialo stwierdzic ze pozniejsze skrobanie kleju jest meczace

co do oklejania szyby tylnej to czasem trzeba oklejac na dwa pasy bo szerokosc folii jest mniejsza niz wysokosc szyby. trzeba pamietac zeby laczyc te dwa pasy w miejscu w ktorym przechodzi ogrzewanie. jesli ktos ma wprawe i to dobrze zrobi to nie widac tego ze tylna szyba jest oklejona z dwoch maskow
Bylo: a4 b5 1.9tdi 140KM, TT 1.8T 180KM, S6 C5 4.2 340KM, S6 C6 5.2 435KM, A8 D3 4.2 334KM
Jest: Corvette C6 6.0 404KM viewtopic.php?t=61875
- bart3k
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Dobrze mówiszNowak_zg pisze:ja polecam poszukac takiej folii ktora przy sciaganiu nie bedzie zostawiala kleju na szybie..... zwlaszcza jesli ktos okleja przod

Na forum A6Klub.PL miałem 1.9, dalej było 2.5...teraz czas Pb 2.4? 3.0? a może 2.7?
jeszcze taka mala rada
gdy macie przeczucie ze moze byc kontrola a np gdzies stoicie w nocy (np parking, swiatla ) to zapalcie wewnetrzne oswietlenie.... wtedy nie widac tak bardzo ze macie sciemnione szyby 

Bylo: a4 b5 1.9tdi 140KM, TT 1.8T 180KM, S6 C5 4.2 340KM, S6 C6 5.2 435KM, A8 D3 4.2 334KM