Nie wyciągałem szyb. Niema takiej potrzeby.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-06-02, 15:58 ]
może się komus przyda niewielki opis działań
Ja kupiłem ten zestaw
http://allegro.pl/show_item.php?item=1581376375
Folia składa się z 2 warstw.
1.ciemnej (która musi być mocno zwilżona razem z szybą(oczywiście w momencie naklejania)) i
2.ochronnej bezbarwnej którą zrywasz po ukształtowaniu ...ale to potem.
Najpierw z rolki odwijając odpowiednią ilość foli przykładasz do zewnetrzej części szyby w aucie. Wycinasz nożykiem obrys szyby. Potem spryskujesz spryskiwaczem do kwiatów (woda + koniecznie kilka kropel płynu do naczyń) szybę zewnętrzną i folię uważając abyć położył folią ciemną do szyby tak mokre płaszczyzny "sklejasz" do zassania
teraz należy opalarką lub suszarką do wlosów bardzo delikatnie ogrzać folię jednocześnie wygładzając powierzcznię packą z zestawu lub packą gumową do fug jaką ja posiadałem .
Powyższ zabieg jest niezbedny do prawidłowgo przyklejenia folii do powierzchni szyby która niejest płaska. jeśli tego nie zrobimy moze dojść do wystąpienia rys i burchli ktore jest bardzo cięzko usunąć..lub poprostu będziemy zmuszeni zerwać naszą pracę i zacząć ją od początku na nowym kawałku rzecz jasna.
Teraz kiedy mamy już "ukształtowany" kawałek folii odklejamy to z szyby, zrywamy warstwę bezbarwną i świeżą odsłoniętą warstwę mocno zwilżamy razem z szybą wewnętrzną docelową w aucie. Przykladamy i zaczynamy ustawiać na swoim miejscu jednocześnie wygładzając od środka na zewnątrz. tak mocno aby usunąć całą wodę.
i to wszystko.
mam nadzieję że opis coś pomoże. To mój własny patent być może są inne bardziej prof..ale działa i myślę że będzie ok.
Pozdrawiam
Archprzem