Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[All] Przyciemnianie szyb

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
Lukas1970
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukas1970 » 26 paź 2011, 19:51

Lipton, Dlatego w TVN Turbo w uwaga pirat ściągają przy policji

Awatar użytkownika
1237709
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: 1237709 » 27 paź 2011, 00:11

To sobie przyciemnilem szybki :/ dzieki chlopaki

bboykoti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: bboykoti » 28 paź 2011, 17:14

Witam :)

Dajcie sobie ludzie spokój z przyciemnianiem samemu szyb w takim aucie ;/ Przecież to nie wyjdzie sensownie i jak dla mnie będzie wiocha... Jak ktoś ma takie autko to myślę że go stać na profesjonalne przyciemnienie szyb :)

Po pierwsze do przyciemnienia szyb jest potrzebne dobre miejsce, nie można tego robić na dworze czy przed blokiem :) Kurz dostanie się pod folie i już wszystko będzie widać. Potrzebne są sterylne warunki.

Po drugie - dobra folia !!! SunGard, Armorlite, Llumar, Premium Class, 3M, bez tego ani rusz. Folia musi być termokurczliwa i to dobrze żeby zrobić tak giętą szybę tylną w audi i to jeszcze w sedanie ;/ (najgorsze dojście) Mogę też dodać że tanie folie blakną, po roku już z ciemnej zrobi się jasna.

Po trzecie będzie potrzebne kilka narzędzi - dobry rakiel, opalarka, szampon, nożyk, ręczniczki, płyn do mycia szyb itd. To też kosztuje.

Po czwarte trzeba mieć umiejętności :) Samemu bez wprawy to można sobie przyciemnić malucha albo golfa III 3-drzwiowego :)

Tak więc mając takie autko jak Audi A6 polecam oddać je do przyciemnienia w dobre ręce a nie samemu próbować bo szkoda czasu i nerwów.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Lukas1970
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukas1970 » 29 paź 2011, 15:03

bboykoti, To też prawda w końcu nie jeździmy golfami tylko A6-kami, a to do czegoś zobowiązuje. Nie pakujemy w nie tanich i badziewnych rzeczy tylko dbamy o to więc szybki też mogą być przyciemnione profesjonalnie.

Dionizy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.3 133KM

Post autor: Dionizy » 30 paź 2011, 16:15

Witam a czy przyciemnial ktos z was szyby folia chromolux (nie wiem czy to to samo co tak zwana lustrzanka). Ale czytalem ze w nocy nie utrudnia jazdy , ze ze srodka widac jak w dzien i takie tam. Nachodzi mnie własnie na zrobienie cimnych szybek moze ktos poleci jakis zaklad w Tarnowie lub Nowym Saczu.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tomciup
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 2002
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel

Post autor: tomciup » 25 lis 2011, 00:11

Lukas1970, bboykoti, coście się tak czepili Golfa 3. ;p Ja mam A6 C6 do jazdy na codzień, a moją perełką jest golfik MK3 i jest to autko tak samo zajebiste jak i Audiczka. <lol>
A szyby przyciemniam może nie zawodowo ale po znajomych i znajomych znajomych <radocha> i A6 C6 rozbierałem całkowicie i szybki wyszły rewelka. Folia była z niższej półki i też się trzyma i nie blaknie. Także podsumowując dobry fachmen i chęci i można wszystko. <figielek>
Audi A6
viewtopic.php?t=40204
NIECH MOC BęDZIE Z WAMI

Awatar użytkownika
Lukas1970
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukas1970 » 25 lis 2011, 14:59

tomciup, Nie miałem nic złego na myśli tylko Golfy się kojarzą tak jak Calibry ale są też zadbane i fajne egzemplarze. No i nie chodziło mi o że ma być na foli znaczek firmy gdzie to było robione tylko żeby było to zrobione dobrze i schludnie tak jak powinno być, a jak się nie ma chęci to do warsztatu. Ja w swoim poprzednim samochodzie też sam przyciemniałem i wyszło świetnie i na pewno dużo taniej.

Awatar użytkownika
tomciup
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tomciup » 26 lis 2011, 01:36

Lukas1970, rozumie że tu wojny nie będziemy toczyć, ale golf to grupa VAG i od lat Golf to kult co nakręca całego VAGa więc broń cie panie boże mieszać go z calibrą. Jestem bardzo tolerancynjny i spokojny ale Golfa będe bronił jak dobry pies, pana. Bo tak szczeże to na forum golfa jestem bardzo długo i dzieje się tam bardzo dużo. A audi to moje marzenie które zrealizowałem i forum się ociąga i dużo tu się nie dzieje.
Ale sory za OT
Bo przyciemnianie jest oki i jak tylko znajde dobrą folie termo to będe Audi przyciemniał i jak ktoś jest chętny w UK to moge przyciemnić.
Pozdro <okok>
Audi A6
viewtopic.php?t=40204
NIECH MOC BęDZIE Z WAMI

bboykoti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Silnik: 2.0 170KM

Post autor: bboykoti » 27 lis 2011, 20:46

tomciup ja akurat wymieniłem Golfa III i zwróć uwagę że 3 drzwiowego a nie 5 ponieważ jest on mega łatwy do przyciemnienia. Nie chodziło mi o to że golf to wiocha czy coś :)

Ktoś kto się nie zna na przyciemnianiu, Golfa może sobie jeszcze spróbować samemu przyciemnić ponieważ ma on proste i łatwo dostępne szyby.
Nasze Audi to już niestety sztuka, a nie wspomnę już o tym jak trzeba półkę tylną wyciągać... ;/
Było A6 C5 1.8T:
stage1 189KM 280Nm :D
Jest A6 C6 2.0T:
stage1 215KM 320Nm
stage2 280KM 400Nm

Rafi936
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rafi936 » 16 cze 2012, 19:17

witam koledzy.... przyznam sie ze nie czytalem tego forum calego..:(:( ale zapytam jak to tu omawialiscie to przeczytam i z gory przepraszam...

a mianowicie moje pytanie w sumie pytania brzmia... przyciemnial ktos sam szyby?? i czy przyciemnial a a6 c5 tylna szybe ?? kurde panowie boczne mi wyszly super:):) <radocha> ale z tylna ta duza mam taki problem ze szok...:(:( juz 3 metry foli zniszczylem... jak przykleilem to sie robily brzydkie faudki i wogole... strasznie to wygladalo... tak jak mowie boczne super ale tylna szok koszmar brak dostepu i wogole.... zdemontowalem ta tylna półkę zeby swiatlo stopu mi nie przeszkadzalo ale dupa... moze ja jakos dzielic ta folie czy jak?? prosze o rady ...:(:(

i mowie ze mnie nie stac na razie zeby wydac 500 zloty na przyciemnianie... :(:( prosze o rady pozdrawiam
Audi FOREVER

Awatar użytkownika
tomciup
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tomciup » 16 cze 2012, 19:33

Rafi936, najlepiej i najtaniej to podziel folie na 2 lub 3 części wedłóg lini podgrzewania szyby. Ja zawsze tak robiłem. Z jednego kawałka folii przymierzasz do szyby i od góry w dół kleisz. Albo folia termo co się ukształtuje do wygiętej szyby ale to kosztuje.
Audi A6
viewtopic.php?t=40204
NIECH MOC BęDZIE Z WAMI

Awatar użytkownika
Ryan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ryan » 16 cze 2012, 20:02

Rafi936 pisze:witam koledzy.... przyznam sie ze nie czytalem tego forum calego..:(:( ale zapytam jak to tu omawialiscie to przeczytam i z gory przepraszam...

a mianowicie moje pytanie w sumie pytania brzmia... przyciemnial ktos sam szyby?? i czy przyciemnial a a6 c5 tylna szybe ?? kurde panowie boczne mi wyszly super:):) <radocha> ale z tylna ta duza mam taki problem ze szok...:(:( juz 3 metry foli zniszczylem... jak przykleilem to sie robily brzydkie faudki i wogole... strasznie to wygladalo... tak jak mowie boczne super ale tylna szok koszmar brak dostepu i wogole.... zdemontowalem ta tylna półkę zeby swiatlo stopu mi nie przeszkadzalo ale dupa... moze ja jakos dzielic ta folie czy jak?? prosze o rady ...:(:(

i mowie ze mnie nie stac na razie zeby wydac 500 zloty na przyciemnianie... :(:( prosze o rady pozdrawiam
a kleiłes to na mokro ? bo tka sie właśnie przyciemnia szyby

Rafi936
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rafi936 » 16 cze 2012, 20:43

Ryan pisze:
Rafi936 pisze:witam koledzy.... przyznam sie ze nie czytalem tego forum calego..:(:( ale zapytam jak to tu omawialiscie to przeczytam i z gory przepraszam...

a kleiłes to na mokro ? bo tka sie właśnie przyciemnia szyby

hehe ... kolego proste ze na mokro innej mozliwosci nie ma...:):) <dokuczacz> :):)
kurde mowisz zeby dzielic .. no ale to tak ciezko rowno podzielic :(:(
ale bede sie staral... jak ktos ma jeszcze jakies pomysly to prosze...:(
Audi FOREVER

Awatar użytkownika
tomciup
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tomciup » 16 cze 2012, 20:59

Dzieli się spoko. Najpierw na zewnątrz przetnij na szybie z zadatkiem i jak jeden kawałek przykleisz i wygładzisz, to następny dajesz z 5mm naddatkiem i jak przykleisz drugi pasek foli to tą zakładke teraz po środku przecinasz. Jedna strona idealnie się odklei a drugą będziesz musiał lekko odchylić i ją wyciągnąć spod foli. ÂŻeby to się udało to oba kawałki foli na tych koĂącach stykających się musi jeszcze być wilgotna. Bedzie wszystko git. <rotfl>
Mam nadzieje że zrozumiale napisałem ale się stroesuje jak wiadomo meczykiem POLSKA-CZECHY
POLSKA!!!!POLSKA!!! <lol> <lol> <lol>
Audi A6
viewtopic.php?t=40204
NIECH MOC BęDZIE Z WAMI

Rafi936
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rafi936 » 16 cze 2012, 21:35

dzieki kolego.. postaram sie tak zrobic... a z ta zakladka to wiesz nie pomyslalem ze mozna tak zrobic a potem ja odciac zeby wyrownac...

a co do meczyku no kurde mogli juz troche strzelic chlopaki.. ale wierze w nich:):) damt rady POLSKA!!

[ Dodano: 2012-06-16, 23:23 ]
z meczu dupa!!!:(:(:( kurde byly szanse....

ale powracajac do tematu... kolego tak myslalem nad tym i wogole no ale jak dam np 5mm zakladki i potem ja bede ucinal na tym pasku na szybie od podgrzewania to tego paska nie zniszcze??
Audi FOREVER

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja