Nie będę grzebał na siłę, skoro wszystko dobrze działa. Jednak zaczyna mi brakować pomysłów... Czy to może być jakiś rezonans przepływu cieczy/gazu chłodniczego
[a6 c5] buczenie przy włączonej klimatyzacji
- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
U mnie dalej jakaś cholera związana z kompresorem buczy, silnik trochę wtedy słabnie
Wydajność klimy super i w aucie szybko robi się zimno bez cyrkulacji
Nie będę grzebał na siłę, skoro wszystko dobrze działa. Jednak zaczyna mi brakować pomysłów... Czy to może być jakiś rezonans przepływu cieczy/gazu chłodniczego

-
diabeelek
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Mam podobny problem tylko u mnie to buczenie występuje tylko chwile i nie jest zależne od obrotów silnika.
Rano wsiadam do auta odpalam silnik, włączam klimatyzacje i przez 2-5 sekund jest buczenie. Następnie samoczynnie ustaje i nie buczy do następnego dłuższego postoju.
Rozwiązał ktoś z Was ten problem?
[ Dodano: 2012-08-23, 11:57 ]
Pomoże ktoś z tym moim problemem. Z dnia na dzień buczenie się wydłuża ale znika po jakiś 20-30 sek.
Rano wsiadam do auta odpalam silnik, włączam klimatyzacje i przez 2-5 sekund jest buczenie. Następnie samoczynnie ustaje i nie buczy do następnego dłuższego postoju.
Pomoże ktoś z tym moim problemem. Z dnia na dzień buczenie się wydłuża ale znika po jakiś 20-30 sek.
diabeelekdiabeelek pisze:Mam podobny problem tylko u mnie to buczenie występuje tylko chwile i nie jest zależne od obrotów silnika.
w moim aucie ustało po wymianie czynnika połaczonej z zaaplikowaniu właściwej ikości oleju. Już 2 lata spokój a buczało nieźle...
-
diabeelek
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Witam ponownie. Klima nabita ale buczenie nadal występuje. Odpalam auto i buczy przez parę minut. Jak jest cieplej na dworze to ten czas jest mniejszy... Jeśli włączę ekon to buczenie od razu ustępuje... Co to może być? Może jakoś wiatrak od klimy buczy tylko czy da się go nasmarowac nie ściągając go z auta?