[A6 C4] Zmiana zegarów na AC/BC
tensknis, prosba.po pierwsze temat dotyczy c4.po drugie uzyj szu,ajki.
konstrukcja modulowa licznika byla tylko w c3 c4 setkach oraz b3 b4 osiemdziesiatkach.to pozwalalo teoretycznie na dokladanie komputera do swojego licznika...
u ciebie tylko wymiana calego zegara i manetki.temat szeroko opisywany na forum...
konstrukcja modulowa licznika byla tylko w c3 c4 setkach oraz b3 b4 osiemdziesiatkach.to pozwalalo teoretycznie na dokladanie komputera do swojego licznika...
u ciebie tylko wymiana calego zegara i manetki.temat szeroko opisywany na forum...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
od pewnego czasu (dzięki koledze tomkom1) cieszę się zegarami z AC/BC, pokazuje mi ładnie spalanie chwilowe i średnie, i tu moje pytanko, zrobiłem wczoraj ponad 180 km z Przemyśla do Lublina i według komputera średnie spalanie wyskoczyło mi 5,3 l/100km, czy u was jest podobnie? czy faktycznie mogło takie spalanie wyskoczyć?
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
nie wiadomo jakich prędkości nie nie osiągałem, ciemno i dziurawa droga, ale też jak trzeba było to wkręcałem silnik na obroty
moje pytanie wynikało stąd, że jak sprawdzałem spalanie starymi metodami to wychodziło mi mniej więcej 6,6 do 7,3 i mnie to nie dziwiło (takie też dane podawali forumowicze), aż tu nagle spalanie wg. komputera spadło o ponad 1l a specyfika jazdy się raczej nie zmieniła (jestem za eco-drivingiem)
moje pytanie wynikało stąd, że jak sprawdzałem spalanie starymi metodami to wychodziło mi mniej więcej 6,6 do 7,3 i mnie to nie dziwiło (takie też dane podawali forumowicze), aż tu nagle spalanie wg. komputera spadło o ponad 1l a specyfika jazdy się raczej nie zmieniła (jestem za eco-drivingiem)
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL 

Do informacji podawanych przez komputer trzeba chyba podchodzic z lekkim dystansem. Ja jezdze spokojnie, ale swego czasu komputer pokazywal mi srednie spalanie na poziomie 4,7 - 4,8 litra, na trasie zdarzylo mi sie nawet zejsc do 4,5, a w to juz nie wierze
Po regeneracji pompy, o dziwo, wskazania sie zwiekszyly. Teraz jest jakies 5,3.

- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Co masz na myśli? Chodzi o kasowanie małego przebiegu i zegarek staje? Raczej przyczyny szukaj w kostce stacyjki/bezpiecznikach, no chyba że majstrowałeś przy zegarach, bo tam są ze 2-3 stałe plusy niezależnie od kluczyka i oczywiście plus po kluczyku więc...
Jak wyciagniesz kluczyk, włączysz postojowe i otworzysz drzwi to piszczy i świecą zegary?
Jak wyciagniesz kluczyk, włączysz postojowe i otworzysz drzwi to piszczy i świecą zegary?