Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] Zmiana zegarów na AC/BC

Elektryka
Awatar użytkownika
klezmer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] Zmiana zegarów na AC/BC

Post autor: klezmer » 20 lip 2010, 00:18

Otóż mam popsute zegary w taki sposob, ze spalona jest sciezka i nie swieci sie obrotomierz i temperatura. Zaczalem sie troche interesowac zegarami i tak sie zastanawiam czy zamiast naprawiac stare nie zamontowac nowych z AC/BC. Na forum jest o tym niewiele. Przypuscmy, ze jakims cudem udaje mi sie zdobyc wersje z 1.9 TDI. I teraz:
1. Nic juz nie trzeba wtedy grzebac VAGiem?
2. Czego oprocz samych zegarów bym potrzebował? Ktoras manetka jest inna? Jakies czujniki? Jesli dobrze zrozumialem to co juz wyczytalem to tylko czujnik poziomu płynu spryskiwaczy ale to jako dodatkowy bajer.
3. Sam bym tego i tak nie zrobil bo jestem zbyt zielony w tym temacie :( Znacie jakiegos pewnego mechanika, ktory by mi to solidnie przelozyl? Ktos w ogole moze zajmowac sie takimi rzeczami? Najlepiej okolice Warszawy albo Ostrołęki - województwa Podlaskie i Warmińsko-Mazurskie.

Widzialem koledzy, ze kilku z was jest juz po takim zabiegu wiec moze pomozecie mniej doswiadczonemu :)

Awatar użytkownika
Peran7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Peran7 » 20 lip 2010, 08:47

Kod: Zaznacz cały

http://a6klub.pl/a6-c4-25komputer-pokadowy-w-audi-a6-25-tdi-vt321.htm

Kod: Zaznacz cały

http://a6klub.pl/a6-c4-dokladka-ac-bc-jak-podlaczyc-autocheck-vt22831.htm
Tutaj jest wszystko ładnie opisane. Jesli chodzi o czesci to pisz do tomkom1 powinien cos znalezc dla ciebie ;-)

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 20 lip 2010, 15:23

klezmer, do olsztyna masz kolego 100km.dla dieselka to zadna trasa.zapraszam

[ Dodano: 2010-07-20, 15:25 ]
nie szukaj zegara.
manetke tez mam.
wtyczki tez mam :mrgreen:

[ Dodano: 2010-07-20, 15:25 ]
klezmer pisze:Na forum jest o tym niewiele
na forum jest tego wieeele

Awatar użytkownika
klezmer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: klezmer » 20 lip 2010, 19:10

Dzieki Peran7. Ten drugi temat czytalem juz wczesniej ale na pierwszy jakos nie natrafilem. Widzialem ze sam przerabiales ten temat :)
Kolego tomkom1 naprawde bylbys w stanie mi to zalozyc? Olsztyn to zadna ukraina, moglbym podjechac i by bylo super. Jak tak to w jakich kosztach za wszystko bym sie zamknal? Bo nie jestem pewny czy mi starczy :/ Wiadomo w wakacje rozne sa wydatki.
Dzieki Panowie za zainteresowanie.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 20 lip 2010, 22:33

klezmer, zadam ic podchwytliwe pytanie.zastanow sie dobrze zanim odpowiesz.masz do wyboru:
a.zaplacic
b.nakarmic
c.napoic...
zastanow sie dobrze nad odpowiedzia......
jesli placic to licznik manetka kostki zaprogramowanie twojego przebiegu 300zl.reszta za free.dobra atmosfera rowniez w cenie. poczytaj w warminsko mazurskim temat spotu w ten weekend.

Awatar użytkownika
klezmer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: klezmer » 21 lip 2010, 21:38

Moze a b i c by sie ogarnelo :) Na takim spocie tym bardziej :) Tylko kurcze nie wiem jak bede stal z czasem w ten weekend. Mam do zrobienia ABS i pilot do zamka. Jak cos to pytania odnosnie spotu bede zadawal w temacie spotu.
W sumie ja sie nie znam za bardzo na cenach takich bajerow a jestem ustawiony na sobote na zalozenie sterownika do centralnego zamka z pilotem za 200 zl. Myslicie ze to przystepna cena?

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 21 lip 2010, 21:55

klezmer, ze scyzorykiem za 150 spoko ci zaloze

Awatar użytkownika
klezmer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: klezmer » 21 lip 2010, 21:56

Wybacz niewiedze, ale co to znaczy ze scyzorykiem? :P

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 21 lip 2010, 21:58

klezmer, a tak na gg? :mrgreen:

Awatar użytkownika
slavoooo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: slavoooo » 05 sie 2010, 21:38

Podłącze się pod temat,
Mam A6 C4 2.6, i 280km/h na liczniku, zapodałem licznik z anglika który ma 240km/h i nie wiem z jakim silnikiem był poprzednik. Obrotomierz od benzyny więc może 2,0. Chodzi mi o to że chcę sobie przerzucić AC/BC z niego. Czy BC będzie działał i pokazywał prawdę czy trzeba jakoś przeprogramować go na 280km/h. Instrukcję i schemat montażu mam, chcę wiedzieć tylko czy warto rezać czy szukać lepiej AC/BC od 2.6

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 05 sie 2010, 21:49

slavoooo, noie przerzucisz ac i bc z plyty na plyte.jesli masz angola to go poprostu zadaptuj do swojego autka.przeloz swoj predkosciomierz,jesli masz dodatkowe zegarki z boku to bedziesz musial przelutowac kostke z kablami.punkty lutownicze sa po obu stronach plyty wiec nei ma klopotu.po tym zabiegu zalozyc do auta i zrobic programowanie pd ten silnik.opisane na forum.
po adaptacji bedzie ci normalnie wsyzstko pokazywal.w angielkim masz wyswietlacz bc w milach i galonach ja to rozwiazalem tym ze zdrapalem te jednostki i zalozylem folie z wydrukiem wyswietlacza z km.caly czas mowimy o wyswitlaczy na srodku czyli spalanie itp.jesli bedziesz mial jednostki wglowie to nei musisz tego zmieniac.bedzie ci po zakodowaniu pokazywac w jednostkach europejskich

Awatar użytkownika
slavoooo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: slavoooo » 05 sie 2010, 22:58

ok, a przebieg auta gdzie jest zapisany? Bo jak sobie inny licznik założę to chciałbym mieć swój przebieg.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 05 sie 2010, 23:03

slavoooo, no to zrob najprostsza zecz z mozliwych.rozbierz swoj zegar.tam pod predkosciomierzem jest pamiec wlutowana zamien te pamieci czyli do tego angola wrzuc swoja pamiatke i bedziesz raz ze mial przebieg a pozatym wszystkie kodowania i ustawienia beda europejskie.o ile masz zdolnosci manualne i dostep do stacji na cieple powietrze to minutka pracy.jesli nie to podejdz gdzies do jakiegos elektronika lub serwisu gsm tam ci za pare zlotych przelutuja te pamiatki.jutro wrzuce zdjecie ktora pamiec to jest.

Lotar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lotar » 09 mar 2011, 13:04

Witam czy posiadał ktoś problem że po przełożeniu zegarów i zmianie manetki, i wyłączeniu zapłonu nie jest podawany prąd do licznika i cały komputer się resetuje? próbowałem sprawdzać wszystko po kolei ale niby jest ok. :|

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 09 mar 2011, 13:06

Lotar, a zegarek ci chodzi?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja