Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[100 c4 2.0 sedan] ~ seta [ pierwsza audica ]

Prezentacja w/w aut.
Awatar użytkownika
ganczar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ganczar » 04 sty 2011, 23:49

Co do ciemnosci folii to powiem ci z doswiadczenia ze ja zakladalem u siebie na tyl i boki 80%przyciemnienia i fajnie to wygladalo bo bylo jednolicie. ale tez warte uwagi sa czujniki parkowania. przydatna rzecz w nocy bo przy przyciemninej szybie nic a nic nie zauwazysz:) drogie to nie jest a lepiej w to zainwestowac niz malowanie czy tez wymiana zderzaka przy cofaniu:) moze znajde gdzies zdjcia mojej setki to wrzuce ci jak to wygladalo...
Bo cztery kółka zawsze jadą do przodu...:) OOOO

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 05 sty 2011, 00:35

ganczar pisze:Co do ciemnosci folii to powiem ci z doswiadczenia ze ja zakladalem u siebie na tyl i boki 80%przyciemnienia i fajnie to wygladalo bo bylo jednolicie. ale tez warte uwagi sa czujniki parkowania. przydatna rzecz w nocy bo przy przyciemninej szybie nic a nic nie zauwazysz:) drogie to nie jest a lepiej w to zainwestowac niz malowanie czy tez wymiana zderzaka przy cofaniu:) moze znajde gdzies zdjcia mojej setki to wrzuce ci jak to wygladalo...
O, byłoby super, jakiś zarys bym miał tego wszystkiego :-)

slepy taxi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: slepy taxi » 06 sty 2011, 12:04

ja napisalem oznaczenia ciemnosci foli czyli 5 to 95 % przyciemnienia a 20 to 80 % robi to taki fajny kontrast i w avancie nic nie widac do srodka bagaznika pozniej tylne drzwi delikatnie mniejsze przyciemnienie i przod bez albo ryzykujesz najasniejsza ale pewnie do pierwszej kontroli pozd .

[ Dodano: 2011-01-06, 12:08 ]
a jeszcze jedno ciemny srodek auta robi efekt ciemniejszych szyb a jasny rozjasnia je troche wiec musisz sobie to jakos ogarnac zeby jakos to wygladalo

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 09 sty 2011, 15:18

ganczar widać zapomniał o tym co miał zrobić ale ok.

Tył chciałbym min 65-70% . ÂŚrodek mam "niebieski" także raczej ciemny niż jasny. Hmmm nie wiem czy dobrze słyszałem ale podobno boki przód można przyciemnić do określonej liczby % folią z atestem. (30% ? ) ... ?

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 09 sty 2011, 15:45

seta, szyba przednia i szyby boczne przednie moga byc przyciemnione na poziomie przzepuszczalnosci swiatla 70procen.szyby nasze sa juz fabrycznie przyciemnione na zielono i ledwo mieszcza sie w tej granicy...takze na przod zadnej nie nakleisz...tym przepuszczaniem swiatla zabezpieczyli sie przed ewentualnym przyciemnianiem piecowym...bo kiedys to poicja generalnie miala pretekst ze folia na szybie jest niebezpieczna w przypadku wypadku itp...
ja ze swojej strony i doswiadczenia powiem ci zebys pokleil dosc delikatna folia...
ogolne wrazenie bedzie bardzo oki.bo nakladaja sie na siebie wszystkie sciemnienia szyb i jak patrzysz to mimo ze pokleiles male sciemnienie to nakladajacy sie na siebie efket sciemnienia powoduje ze wyglada jak duzo bardziej sciemniona...popatrz sobie ajki efekt uzyskal moneer w swoim aucie....
nie jestem wyrocznia w tej kwestii ale ja rozkleilem swoje wszystkie szyby...jakos mi przeszlo to oklejanie polowkowe autka.poczekam az prawo zezwoli na oklejenie calosci...

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 09 sty 2011, 15:47

tomkom1 czyli jak procentowo polecasz okleić ?

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 09 sty 2011, 15:50

seta, odpowiem ci jutro jak dowiem sie jaka ja mam folie na tylnej szybie..u mnie robili to sukcesywnie i tylna szybe mam jak by jasniejsza..i super widac wsio do tylo.czego przykladem jest np to ze mimo ze mam ja oklejona to fotochrom w lusterku reaguje na swiecenie lampami z tylu

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 09 sty 2011, 16:15

Aha w ten sposób, no dobra to w takim razie czekam na info

Awatar użytkownika
ganczar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ganczar » 09 sty 2011, 22:20

Sorki za tak dlugie oczekiwanie :-) takie pogladowe zdjecia....
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 10 sty 2011, 21:12

Bardzo fajnie wygląda przyciemnienie 80% z tym że tutaj mamy czerwony kolor, zastanawiam się jak to będzie się miało do mojego, granatowego :roll:

Awatar użytkownika
ganczar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ganczar » 11 sty 2011, 00:47

kolego bedzie dobrze wygladalo. ja jeszcze bym ci polecil kupic listwe chromowana taka na metry sie kupuje i ramki szyb obkleic. w 100 c4 tej na zdjeciach tez obklejalem i trzymalo sie rewelacyjnie a wiekszosc ludzi myslala ze to ori. jedynie przed przyklejeniem przetrzec pozadnie benzyna ekstrakcyjna. fajny efekt a koszt nieduzy.

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 12 sty 2011, 14:49

Pomyśle z tymi ramkami "własnej roboty" ciekawy pomysł dzięki za podrzucenie go ;-)

hmm no więc tak pokaże przykładową folie z allegro.

http://allegro.pl/folia-do-przyciemnian ... 32545.html

mamy tutaj 85 % . Czyli 85 tył i boki tył ? Bedzie dobrze ? Przypomne że samochód jest granatowy :mrgreen:

Awatar użytkownika
ganczar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ganczar » 12 sty 2011, 18:08

bedzie dobrze... a powiedz mi bawiles sie kiedys juz w obklejanie szyb? czy bedziesz to robil pierwszy raz? bo wiem z doswiadczenia ze pierwsze razy nie sa latwe...:) czegolnie szyby ktore nie mozna wymontowac i polozyc na poziom.. :-)

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 12 sty 2011, 18:24

Nie nie ja, wiem że trzeba mieć wprawę i znać się na rzeczy żeby nie było bąbli. Robote bedzie robił starszy kolega który już w niejednym swoim samochodzie bawił się w to.

Jeszcze mam pytanko odnośnie caraudio :mrgreen:
Byłem w sklepie car-audio. Gościu zestawił mi taki sprzęcik za 1000zł, całkiem sympatyczny, gra okrutnie dobrze :shock: (przynajmniej jak dla mnie ) w skład wchodzi skrzynia, 2 głośniki (przód), wzmacniacz i kondensator. Nie mam teraz kaski na to, bo trzeba i w samochód troche włożyć (robocizna jesli chodzi o rozrzad, bo czesci juz mam, gaz) + swoje sprawy. I tak myslalem zeby kupic samą skrzynie ze wzmacniaczem. Reszte dokupić póżniej. Będzie to współpracowało z moimi głośnikami (stare, żadna rewelacja) . Wiadomo nie będzie to na 100% grało, ale chodzi o to żeby "głos" leciał z głośników a w miare dobry bas ze skrzyni

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 12 sty 2011, 20:43

seta, pisz takie zapytania w odpowiednim dziale zaczyna sie robic poradnik w opisie twojego autka.to samo osiagniesz na forum w szerszym gronie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja