Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[100 c4 2.0 sedan] ~ seta [ pierwsza audica ]

Prezentacja w/w aut.
Adam_Łódź
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adam_Łódź » 25 gru 2010, 15:14

nie zakładajmy czarnych scenariuszy :mrgreen: moze jezdził jednak po te bułki i do koscioła

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 25 gru 2010, 15:37

po stanie autka widac ze nie bylo nadmiernie eksploatowane.rozrzad to nawet jesli typ robil malo km i nie wymienial to wymienilbym ze wzgledu na wiek czesci starzenie sie gumi i innych elemntow.

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 25 gru 2010, 15:49

tomkom1 pisze: W twojej historii urzekla mnie jedna zecz.najpierw piszesz ze w polsce jezdzil tym jeden czlowiek do ktorego to kupiles.a kilkadziesiac zdna pozniej okreslasz ze wlasciciel sam nie wie kiedy poprzedni wlasciciel wymienial rozrzad....z opisu wynika ze kupil ktos to autko 2 letnie i potem przez 16 lat nie byl wymieniany rozrzad...albo sie myle...
Już tłumacze całą sytuacje. Facet jest pierwszym właścicielem w kraju. Chciał sprzedać samochód jak najszybciej a nie miał się z tym czasu "bujać" więc powierzył to zadanie sąsiadowi (brama w brame) który sprowadza samochody z Włoch i zna się na temacie także wszystkie kluczyki i dokumenty miał sąsiad który mi osobiście sprzedał auto. Nie ma tutaj żadnych przekrętów ;-)

--------------------------------------------------------------------------------

Dzięki za wszystkie pozytywne opinie, buduje mnie to :-D Tak zapomniałem dodać o podłokietniku. Oglądałem te na allegro, są jakieś za 50zł ale wyglądaja na chińskie plastikowe badziewie. Pojade w styczniu na "pierwszą" giełde może uda mi się wyrwać jakiś ori podłokietnik. Białe kieruneczki już zamówiłem, 33zł szt, całość z przesyłką za pobraniem 81zł. Zastanawiam się co z tym radiem bo brak cd mnie troszkę frustruje. Jutro mam się zabrać do przemianki na cd (sony cdx gt220) a oryginalne radio bezpiecznie będzie leżało w skrytce :-) Na jakimś zlocie czy spocie z pewnością się pojawie po "dopieszczeniu" autka :mrgreen: . Co do "klasycznego" utrzymania. Hmmm zgadzam się jest to rarytasik ale patrząc na samochód z zewnątrz wygląda przynajmniej jak dla mnie troszeczke "dziadkowo" . Przed każdą zmianą będę was informował i pytał o rady. To co napisalem post wyżej jest "przypuszczalne" czyli takie które można zrobić i widziałbym to. Także mówie, jutro mam zamiar zabrać się za radio cd, a we wtorek (mam nadzieje) przyjdą białe kierunki. Jak wszystko bedzie zamontowane kolejna dawka fotek.

Dawid2542
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1993
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI 110KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Dawid2542 » 25 gru 2010, 15:53

pomodzić możesz a ORI rzeczy trzymać w garażu na półce zawsze możesz zrobić sobie z powrotem na ORIGINAL

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 25 gru 2010, 15:56

seta, nie dziadkowato a dostojnie..chciales cos emanuujacego mlodzienczoscia trzeba bylo wziasc smarta.lub golfa.to tylko zart.podlokietnik tylko ori.jesli chcesz to cos mam do takiego autka.jak cos to pw.bedziemy uwaznie obserwowac twoej poczynania jak skaleczysz taka niunie to kilim.hehehehehhe/
Ostatnio zmieniony 26 gru 2010, 12:42 przez Forum Audi A6 ., łącznie zmieniany 1 raz.

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 25 gru 2010, 16:33

tomkom1 pisze:seta, nie dzidakowato a dostojnie..chciales cos emanuujacego mlodzienczoscia trzeba bylo wziasc smarta.lub golfa.to tylko zart.podlokietnik tylko ori.jesli chcesz to cos mam do takiego autka.jak cos to pw.bedziemy uwaznie obserwowac twoej poczynania jak skaleczysz taka niunie to kilim.hehehehehhe/
Dzięki tomkom1 za pomoc, jak będę już z dolarami w ręku a nic nie znajde u siebie to się odezwe. Obiecuje że nie oszpecę wiejskim tuningiem, będzie ze smakiem :lol:

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 25 gru 2010, 16:48

seta, mam nadzieje ze sie nie obraziles.... <ok> <ok> <ok> <ok>

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 25 gru 2010, 16:57

tomkom1 pisze:seta, mam nadzieje ze sie nie obraziles.... <ok> <ok> <ok> <ok>
Aaaa skąd, my klubowicze musimy sobie pomagać i tak właśnie to odebrałem, :mrgreen: Na zlocie pozostanie tylko postawić za to dobre <piwo> (tylko teraz nie rzucać się z innowacjami <hihi> )

Awatar użytkownika
bryku104
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bryku104 » 25 gru 2010, 19:53

seta, popieram w pełni kolegę tomkom1. Co tu zmieniać? Zostaw jak jest, na początek załatw sprawy eksploatacyjne (rozrząd itd.), pranie wnętrza (nie to że jest brudny, ale żeby odświeżyć wnętrze) a potem jeżeli już coś modyfikować to wrzuć ori podłokietnik i ori alufelgi. Masz jedną fajną sprawę w tym aucie - odłączany ABS :-P

Pozdrawiam kolegę z nieodległego Legionowa, gdzie często bywam :-)

user

Post autor: user » 25 gru 2010, 21:24

z tym ABSem to jest faktycznie pikna sprawa ;D -a co do kierunków szukałbym ori hella, zamienniki nie trzymają fasonu :evil:

Awatar użytkownika
robak26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 1995
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.2 230KM
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: robak26 » 25 gru 2010, 23:00

seta, trzymaj z tomkom1, a nie stracisz.
Jak znam życie ,za parę dni nakręcą cię na AC, BC i inne.
A jak nie to sam się nakręcisz jak zobaczysz jak to wygląda. He,he...
Pozdro.
Ehhh...

gość_

Post autor: gość_ » 25 gru 2010, 23:02

a z benzyną to ta sama operacja co z dieslem jeśli chodzi o AC/BC?

Awatar użytkownika
robak26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 1995
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.2 230KM
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: robak26 » 25 gru 2010, 23:10

Tomek mi tłumaczył ,że wszystko zależy od zaprogramowania kości.

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 27 gru 2010, 22:21

Koledzy szybko potrzebuje odp na pytanie. Jaki ja mam kod silnika ?

nr silnika : ASTADUR AF45 G0E.

(pytam bo w dowodzie mam źle wpisane konie mechaniczne i kw dlatego jestem zdezorientowany, nie wiem czy mam 2.0 czy 2.0e)

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 28 gru 2010, 07:42

seta, chyba latwiej bedzie jak poslesz mi na pw vin to ci sprawdze dokladnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja