Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[100 c4 2.0 sedan] ~ seta [ pierwsza audica ]

Prezentacja w/w aut.
mojojojo13
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mojojojo13 » 28 gru 2010, 21:15

ładna sztuka choć po zdjęciach za dużo nie widać po za tym że wszystko jest blue..jak w piosence. Ciągany był bo brakuje kratki, czy po prostu ktoś zgubił?

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 02 sty 2011, 18:52

bryku104 pisze:seta, popieram w pełni kolegę tomkom1. Co tu zmieniać? Zostaw jak jest, na początek załatw sprawy eksploatacyjne (rozrząd itd.), pranie wnętrza (nie to że jest brudny, ale żeby odświeżyć wnętrze) a potem jeżeli już coś modyfikować to wrzuć ori podłokietnik i ori alufelgi. Masz jedną fajną sprawę w tym aucie - odłączany ABS :-P

Pozdrawiam kolegę z nieodległego Legionowa, gdzie często bywam :-)
ori podłokietnik będzie, a felgi raczej nie będą orgi, raczej coś w moim guście :diabel: <huehue> Taaaak ten ABS to jest naprawdę dobra sprawa. Ostatnio jechałem i Kia Ceed i Toyota Yaris i powiem szczerze że to jest większe zagrożenie niż jak tego nie ma. Pedał hamulca sztywny sie robi i dupa nie ma mozliwosci pulsacyjnego hamowania. Na szczęście mam to z głowy <kijem> Ja również pozdrawiam kolegę z Nasielska ;-)
mojojojo13 pisze:ładna sztuka choć po zdjęciach za dużo nie widać po za tym że wszystko jest blue..jak w piosence. Ciągany był bo brakuje kratki, czy po prostu ktoś zgubił?
Zgubione :oops: , trzeba kupic

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zabrałem się już za pierwsze zmiany :mrgreen:

Ori radyjko zostało wyjęte ( leży w skrytce, spokojnie) a założone jest Sony CDX Gt-220. Jak dla mnie bardzo fajnie gra.

Obrazek
Obrazek

I nareszcie zamontowałem kierunki

<yesyes>

Obrazek
Obrazek

Jak coś to maska jest niedomknięta bo od razu po fotce wyjmowałem akumulator do ładowania. W ogóle w szoku jestem jaki ogromny. Matka ma Mitsubishi Galanta z 99 roku 2,5l v6 benzyna w kombi i ma akumulator 44ke, a Audiczka ma 70tke z tego co pamietam :shock: ładował się będzie ze 2 dni xD

I dodatkowo taka fotka wspólna :D

Obrazek

I jak tomkom1 będzie oklep czy nie ? :wpale:

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 02 sty 2011, 19:14

seta, jest oki.zaden oklep.wyglada oki chociaz te radyjko mi sie gryzie...ale tobie pasuje i jest oki.zastanawia mnie ze aku wyciagales...miales aku pod maska?chyba ze tak jest w 2.0. z drugiej strony powiem ze aku masz jakis mocno duzy jak na ten silnik...ciekawe jak bedzie z doladowywaniem go...

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 02 sty 2011, 19:19

Też się zdziwiłem że taki duży. Akumulator jest własnie usytuowany w kiepskim miejscu, kiepskie dojście jest bo "pod szybą" , trzeba zdejmować taką jakby wielką zaślepke ktora idzie po całej szerokości a pozniej troszke łapą sięgnąć i go wyjąć (trzeba uważać) . No tak jak mówie pewnie ze 2 dni będzie sie ładował. A co do radyjka, też mi ten srebrny nie podchodził ale z odzysku że tak powiem mam to radio :mrgreen: Może zdejmę ten panel przedni i "sprajem" machnę na czarno :-)

Awatar użytkownika
robak26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.2 230KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: robak26 » 02 sty 2011, 19:54

Kolega seta zaczął modzić.
Już widzę jak autko w oryginale zostanie.
Oczywiście ja popieram.
Nie ma to jak odebrać autku parę lat.
Jak bym miał "Warszawę" to pewnie ,że tylko w ori i chrom, ale Audi.
Tomaszu, za chwilę AC będzie ,co seta???
:-D :-D :-D
Pozdro.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 02 sty 2011, 19:55

seta, lepiej sprzedaj sonioacza i zapodaj zmieniarke do oryginalengo radyjka

Awatar użytkownika
robak26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.2 230KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: robak26 » 02 sty 2011, 20:02

Tomcio, już się srebrno robi.
seta ,a może jeszcze coś takiego na pokrętełka:
Obrazek
i licznik i na licznik:
Obrazek
Fotki są z mojej byłej 80-tki.
Chodzi mi o to ,żebyś zobaczył jaki jest efekt.

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 04 sty 2011, 15:20

robak26 pisze:Kolega seta zaczął modzić.
Już widzę jak autko w oryginale zostanie.
Oczywiście ja popieram.
Nie ma to jak odebrać autku parę lat.
Jak bym miał "Warszawę" to pewnie ,że tylko w ori i chrom, ale Audi.
Tomaszu, za chwilę AC będzie ,co seta???
:-D :-D :-D
Pozdro.
Eeee przeciez już w 1 poście napisałem jakie zmiany są przewidywane. To użytkownicy pisali o zachowaniu 100% oryginału :mrgreen: Powiem szczerze ogromny efekt daje zmiana kierunków na białe, odmładza samochód momentalnie.

Robak a jesli chodzi o te srebrne "nakladki" . Na pokrętła od ogrzewania itp nie podoba mi się, ale na zegarach ładnie to się prezentuje z tym że jesli patrze ile to jest rozkręcania i pracy to nie wiem czy warto tyle wysiłku i czasu wkladac w 4 srebrne kółeczka. Może się myle.
tomkom1 pisze: seta, lepiej sprzedaj sonioacza i zapodaj zmieniarke do oryginalengo radyjka
Jest taka możliwość ?

Jeszcze mam pytanie dotyczące przyciemnienia szyb. Ile % dać na tylną szybe, na boczne tylne, i na boczne przednie (tak mi ktos tutaj poradził) . Folie jakiej marki kupić i pytanie... czy nie zabiorą mi dowodu bo słyszałem że i tak nasze misie potrafią.

Awatar użytkownika
ganczar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ganczar » 04 sty 2011, 19:08

przednie boczne wedlug prawa nie mozna przyciemniac. u nas w audi sa w ori koloru lekko zielonego i to jest max przyciemnienia. a tyl mozna nawet zamalowac lub zaspawac byle zeby auto mialo dwa lusterka w ktorych widac co sie dzieje za toba. ja jak mialem audi 100 c4 to przyciemnilem wszystkie szyby ale moj fart ze mnie zadna kontrol nie zatrzymala a na przeglad wymienialem przednie boczne na ori. wiec albo przyciemniasz i ryzykujesz utrate dowodu (mandat plus kwitek na dodatkowy przeglad i odbior dowodu) albo bez przednich bocznych lub co teraz jest raczej w modzie brak przyciemnienia. :-)
Bo cztery kółka zawsze jadą do przodu...:) OOOO

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 04 sty 2011, 19:37

Hmm czyli moge np zrobić 80% tył i 80% boczne tylne ? (przykładowo) ... i podczas kontroli nic nie zrobią ? bo pewien gościu mi opowiadał że miał za bardzo przyciemnioną tylną szybe i kazali mu to zrywać, nazapierrrniczał się pozrywał ogrzewanie ubabrał dopiero mu po przeglądzie oddali dowód. Nie wiem ile w tym prawdy.

Awatar użytkownika
ganczar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ganczar » 04 sty 2011, 20:47

tu masz potwierdzenie a kolega albo bajki opowiadal albo sie nie znal....

PRZEPISY: Art. 66 ust. 1 pkt 5 prawa o ruchu drogowym : [...] pojazd musi być tak zbudowany, utrzymany i wyposażony, aby korzystanie z niego [...] zapewniało dostateczne pole widzenia kierowcy [...]"; Polska norma branżowa nr BN-76/3626-07 określająca wymagania dla samochodów osobowych w zakresie widoczności z miejsca kierowcy. Norma ta określa, że niedopuszczalne jest ograniczenie pola widzenia kierowcy w obrębie kąta widzenia 180 stopni.
Bo cztery kółka zawsze jadą do przodu...:) OOOO

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 04 sty 2011, 20:53

Dzięki wielkie kolego za te art. <piwo>

To teraz pozostaje mi się poradzić jakiej firmy i ile % :-)

Awatar użytkownika
giganteusz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: giganteusz » 04 sty 2011, 21:23

ładna seria dbaj o nią <ok>

wszystko w środku jest czarne te srebrne radio wygląda jak murzyn w śniegu :roll:
czarne najtańszy nowy pajonier ładniej by wyglądał i dobrze gra <ok>
Obrazek

slepy taxi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: slepy taxi » 04 sty 2011, 21:27

kolega dobrze gada z tymi szybami nasze org szyby w audi juz sie ciezko mieszcza w normach przepuszczalnosci , przerabialem ten temat kilka razy i teraz nie mam przyciemnionych z przodu bo mi sciagneli hehe, proponuje tylna szybe 5 a boczne tylnie 20 i bedzie okja tak mam u siebie pozd

seta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seta » 04 sty 2011, 21:59

giganteusz pisze:ładna seria dbaj o nią <ok>

wszystko w środku jest czarne te srebrne radio wygląda jak murzyn w śniegu :roll:
czarne najtańszy nowy pajonier ładniej by wyglądał i dobrze gra <ok>
Spróbuje zdjąć ten plastik srebrny i polakierować na czarno :> , jak murzyn w śniegu <haha>

slepy taxi pisze: kolega dobrze gada z tymi szybami nasze org szyby w audi juz sie ciezko mieszcza w normach przepuszczalnosci , przerabialem ten temat kilka razy i teraz nie mam przyciemnionych z przodu bo mi sciagneli hehe, proponuje tylna szybe 5 a boczne tylnie 20 i bedzie okja tak mam u siebie pozd
A jednak. 50 tyl 20 boczne tyl ? Hmm jak patrze na allegro na tą "przepuszczalność" to "ciorno" nie bedzie . Widze tam sa nawet 95 %. Myślałem jakos 80 tyl 50 boczne tyl :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja