[100 c4 2.0 sedan] ~ seta [ pierwsza audica ]
Co do ciemnosci folii to powiem ci z doswiadczenia ze ja zakladalem u siebie na tyl i boki 80%przyciemnienia i fajnie to wygladalo bo bylo jednolicie. ale tez warte uwagi sa czujniki parkowania. przydatna rzecz w nocy bo przy przyciemninej szybie nic a nic nie zauwazysz:) drogie to nie jest a lepiej w to zainwestowac niz malowanie czy tez wymiana zderzaka przy cofaniu:) moze znajde gdzies zdjcia mojej setki to wrzuce ci jak to wygladalo...
Bo cztery kółka zawsze jadą do przodu...
OOOO

-
- Forum Audi A6 / A7
O, byłoby super, jakiś zarys bym miał tego wszystkiegoganczar pisze:Co do ciemnosci folii to powiem ci z doswiadczenia ze ja zakladalem u siebie na tyl i boki 80%przyciemnienia i fajnie to wygladalo bo bylo jednolicie. ale tez warte uwagi sa czujniki parkowania. przydatna rzecz w nocy bo przy przyciemninej szybie nic a nic nie zauwazysz:) drogie to nie jest a lepiej w to zainwestowac niz malowanie czy tez wymiana zderzaka przy cofaniu:) moze znajde gdzies zdjcia mojej setki to wrzuce ci jak to wygladalo...

-
- Forum Audi A6 / A7
ja napisalem oznaczenia ciemnosci foli czyli 5 to 95 % przyciemnienia a 20 to 80 % robi to taki fajny kontrast i w avancie nic nie widac do srodka bagaznika pozniej tylne drzwi delikatnie mniejsze przyciemnienie i przod bez albo ryzykujesz najasniejsza ale pewnie do pierwszej kontroli pozd .
[ Dodano: 2011-01-06, 12:08 ]
a jeszcze jedno ciemny srodek auta robi efekt ciemniejszych szyb a jasny rozjasnia je troche wiec musisz sobie to jakos ogarnac zeby jakos to wygladalo
[ Dodano: 2011-01-06, 12:08 ]
a jeszcze jedno ciemny srodek auta robi efekt ciemniejszych szyb a jasny rozjasnia je troche wiec musisz sobie to jakos ogarnac zeby jakos to wygladalo
seta, szyba przednia i szyby boczne przednie moga byc przyciemnione na poziomie przzepuszczalnosci swiatla 70procen.szyby nasze sa juz fabrycznie przyciemnione na zielono i ledwo mieszcza sie w tej granicy...takze na przod zadnej nie nakleisz...tym przepuszczaniem swiatla zabezpieczyli sie przed ewentualnym przyciemnianiem piecowym...bo kiedys to poicja generalnie miala pretekst ze folia na szybie jest niebezpieczna w przypadku wypadku itp...
ja ze swojej strony i doswiadczenia powiem ci zebys pokleil dosc delikatna folia...
ogolne wrazenie bedzie bardzo oki.bo nakladaja sie na siebie wszystkie sciemnienia szyb i jak patrzysz to mimo ze pokleiles male sciemnienie to nakladajacy sie na siebie efket sciemnienia powoduje ze wyglada jak duzo bardziej sciemniona...popatrz sobie ajki efekt uzyskal moneer w swoim aucie....
nie jestem wyrocznia w tej kwestii ale ja rozkleilem swoje wszystkie szyby...jakos mi przeszlo to oklejanie polowkowe autka.poczekam az prawo zezwoli na oklejenie calosci...
ja ze swojej strony i doswiadczenia powiem ci zebys pokleil dosc delikatna folia...
ogolne wrazenie bedzie bardzo oki.bo nakladaja sie na siebie wszystkie sciemnienia szyb i jak patrzysz to mimo ze pokleiles male sciemnienie to nakladajacy sie na siebie efket sciemnienia powoduje ze wyglada jak duzo bardziej sciemniona...popatrz sobie ajki efekt uzyskal moneer w swoim aucie....
nie jestem wyrocznia w tej kwestii ale ja rozkleilem swoje wszystkie szyby...jakos mi przeszlo to oklejanie polowkowe autka.poczekam az prawo zezwoli na oklejenie calosci...
kolego bedzie dobrze wygladalo. ja jeszcze bym ci polecil kupic listwe chromowana taka na metry sie kupuje i ramki szyb obkleic. w 100 c4 tej na zdjeciach tez obklejalem i trzymalo sie rewelacyjnie a wiekszosc ludzi myslala ze to ori. jedynie przed przyklejeniem przetrzec pozadnie benzyna ekstrakcyjna. fajny efekt a koszt nieduzy.
Bo cztery kółka zawsze jadą do przodu...
OOOO

-
- Forum Audi A6 / A7
Pomyśle z tymi ramkami "własnej roboty" ciekawy pomysł dzięki za podrzucenie go
hmm no więc tak pokaże przykładową folie z allegro.
http://allegro.pl/folia-do-przyciemnian ... 32545.html
mamy tutaj 85 % . Czyli 85 tył i boki tył ? Bedzie dobrze ? Przypomne że samochód jest granatowy :mrgreen:

hmm no więc tak pokaże przykładową folie z allegro.
http://allegro.pl/folia-do-przyciemnian ... 32545.html
mamy tutaj 85 % . Czyli 85 tył i boki tył ? Bedzie dobrze ? Przypomne że samochód jest granatowy :mrgreen:
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie nie ja, wiem że trzeba mieć wprawę i znać się na rzeczy żeby nie było bąbli. Robote bedzie robił starszy kolega który już w niejednym swoim samochodzie bawił się w to.
Jeszcze mam pytanko odnośnie caraudio :mrgreen:
Byłem w sklepie car-audio. Gościu zestawił mi taki sprzęcik za 1000zł, całkiem sympatyczny, gra okrutnie dobrze :shock: (przynajmniej jak dla mnie ) w skład wchodzi skrzynia, 2 głośniki (przód), wzmacniacz i kondensator. Nie mam teraz kaski na to, bo trzeba i w samochód troche włożyć (robocizna jesli chodzi o rozrzad, bo czesci juz mam, gaz) + swoje sprawy. I tak myslalem zeby kupic samą skrzynie ze wzmacniaczem. Reszte dokupić póżniej. Będzie to współpracowało z moimi głośnikami (stare, żadna rewelacja) . Wiadomo nie będzie to na 100% grało, ale chodzi o to żeby "głos" leciał z głośników a w miare dobry bas ze skrzyni
Jeszcze mam pytanko odnośnie caraudio :mrgreen:
Byłem w sklepie car-audio. Gościu zestawił mi taki sprzęcik za 1000zł, całkiem sympatyczny, gra okrutnie dobrze :shock: (przynajmniej jak dla mnie ) w skład wchodzi skrzynia, 2 głośniki (przód), wzmacniacz i kondensator. Nie mam teraz kaski na to, bo trzeba i w samochód troche włożyć (robocizna jesli chodzi o rozrzad, bo czesci juz mam, gaz) + swoje sprawy. I tak myslalem zeby kupic samą skrzynie ze wzmacniaczem. Reszte dokupić póżniej. Będzie to współpracowało z moimi głośnikami (stare, żadna rewelacja) . Wiadomo nie będzie to na 100% grało, ale chodzi o to żeby "głos" leciał z głośników a w miare dobry bas ze skrzyni