Chyba zle mnie odebrales,po prostu jesli widze ze ktos kogos ewidentnie wprowadza w blad i podaje bledne informacje na temat o ktorym mam pojecie to chyba moge zareagowac.Tez mam papiery mistrzowskie i siedze w tym od 16 lat ale o tym nie wspomnialem w mojej odpowiedzi.Gdyby chodzilo o Multitronic lub podlaczenie auta pod VAG to nie zabieralbym glosu bo na tym sie nie znam.Wiec jeszcze raz: nie matowac podkladu na mokro,nie polerowac lakieru z uzyciem wody i nie suszyc wodnej bazy dwa dni.
[ Dodano: 2009-07-07, 23:13 ]
Nie pisalem na jakiej firmie suszarek pracuje bo to nie ma znaczenia,Quad to Quad-system suszenia baz wodorozcienczalnych.Pozdrawiam kolege z branzy.
[ALL] Rysy na lakierze.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
i oto własnie chodzi poradzić podpowiedziećSwedish Audi pisze:nie matowac podkladu na mokro,nie polerowac lakieru z uzyciem wody i nie suszyc wodnej bazy dwa dni.

Choć co do polerowania amatorskiego bez wody to nie mam za bardzo przekonania

Mozna łatwo podgrzać powirzchnie polerowaną (jak by nie patrzec to jest tarcie ) a co dalej to wiadomo

Małe BTW
Pozdrawiam równiez kolege z barnży.
Na foto nie za wiele widac.Ale naprawde radze Ci podjechac gdzies na lakiernie,jesli chlopcy beda w trakcie polerki to tylko podjedziesz tylkiem pod maszyne,2 minuty i gotowe.Gdybys to mial robic sam to potrzebujesz:papier o gradacji 2000,maszyne rotacyjna,Trizact 3000 do tej maszyny(nakladka z gabka o gradacji 3000),pasta,maszyna,gabka,mleczko i kolejna gabka do tego wlasnie mleczka.Policz sobie koszta i napisz ze pomysl z lakiernikiem nie jest glupi.
[ Dodano: 2009-07-08, 07:18 ]
Voytec wiem co masz na mysli z tym polerowaniem,tutaj gdzie pracuje jest tendencja zeby polerowac jak najmniej,my jako lakiernicy ktorzy sa w kabinach mamy stawac na glowie i robic wszystko aby nie bylo wtracen i zaciekow,jesli juz trzeba polerowac to polerujemy futrami na sucho(futra nazywamy moherowymi beretami :mrgreen: ),naprawde jest mniej roboty przy tym systemie no i auto po skonczonej polerce wystarczy dobrze przedmuchac.Uff,to sie rozpisalem,spadam do pracy.

[ Dodano: 2009-07-08, 07:18 ]
Voytec wiem co masz na mysli z tym polerowaniem,tutaj gdzie pracuje jest tendencja zeby polerowac jak najmniej,my jako lakiernicy ktorzy sa w kabinach mamy stawac na glowie i robic wszystko aby nie bylo wtracen i zaciekow,jesli juz trzeba polerowac to polerujemy futrami na sucho(futra nazywamy moherowymi beretami :mrgreen: ),naprawde jest mniej roboty przy tym systemie no i auto po skonczonej polerce wystarczy dobrze przedmuchac.Uff,to sie rozpisalem,spadam do pracy.
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
panowie,
i ja musze sie dolaczyc do pytania :roll:
dzis rano cofajac, wjechalem (zachaczylem) o zamarzniety snieg sprzed kilku dni.
zauwazylem, ze zarysowalem prog i dolna czesc drzwi.
pojawily sie biale rysy :evil: czy ww. pasta np. FARECLA, uda mi sie usunac te zarysownia, czy moze jakims pedzelkiem to zabezpieczyc, zamalowac.. czy jednak wizyta u lakiernika..
:oops:
chcialem zonie wycofac z garazu i podstawic auto.. i sobie narobilem, szalg! :evil:
dzis rano cofajac, wjechalem (zachaczylem) o zamarzniety snieg sprzed kilku dni.
pojawily sie biale rysy :evil: czy ww. pasta np. FARECLA, uda mi sie usunac te zarysownia, czy moze jakims pedzelkiem to zabezpieczyc, zamalowac.. czy jednak wizyta u lakiernika..

chcialem zonie wycofac z garazu i podstawic auto.. i sobie narobilem, szalg! :evil:
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Jeżeli widać biała ryse to znaczy żę jest ona do podkładu i żadna pasta nie pomorze , chyba tylko lakierowanie wchodzi w grepama pisze:panowie,
pojawily sie biale rysy :evil: czy ww. pasta np. FARECLA, uda mi sie usunac te zarysownia, czy moze jakims pedzelkiem to zabezpieczyc, zamalowac.. czy jednak wizyta u lakiernika..:oops:
P.s pasta farecla

A w 3M tego problemu niema 8-)